.. skužio si kaj sam htio reći jel? 
...ima pojedinaca koji pokušavaju izvući najbolje što se može... a to na žalost nitko ne cijeni.
Shvatio sam šta misliš, i jedino još ti pojedinci drže sve to da se ne raspadne.
...a cijeni se to, bar ja to cijenim: kad dođem u dučan di sve štima (posluga, čistoča, zdravlje riba, kupac koji zna dati pravi savjet), nije mi žao potrošiti par sto kuna i preporučiti taj dučan društvu.
-Ali kad vidim da je nekome u glavi samo kako će me preveslati ili uvaliti bilo šta samo da zaradi, i sl., neču mu iz principa ni centa ostaviti...
mala zagrada:
Shvatite ljudi da je prošlo vrijeme "DIlera", postoji samo Proizvođač i Prodavač (fore sa zastupništvima, preprodajom, ekskluzivnim pravima su več desetak godina pale u vodu i potonule)
Diler je jednostavno parazit društva koji je iskorištavao neinformiranost prodajuči M. za B., i još uz to su glumili neke "face" sa nekim pravilima igre koji su izgleda samo oni shvačali

Ako Tii prodaje mikre za 20 kuna (vjerujem da može i niže ako se radi o količini), PC kupuje od njega i računam standardni mortalitet od 20%, kako sad na malo cijena može skočiti za 100 i više %
(a ima uzgajivača koji prodaju mikre i jeftinije)
...Držite se pravila ekonomije od prije 50 godina, vremena su se malo promjenila i ljudi nisu više baš tolike budale kao nekada (čast izuzecima)

Da se vratim malo na temu:
Izgleda da su svi "previdjeli" ovu stavku:
(2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, uzgoj životinja radi daljnje prodaje i prodaje u trgovinama za prodaju životinja s rodovnikom ili bez njega može se dozvoliti
uz pretpostavku da su ispunjeni svi posebni uvjeti.hmm... slaba neka pretpostavka...
Nisam gledao na to sa stanovišta kupca, več sa stajališta tzv. analize tržišta; vi koji tu na forumu prodajete ribice i spustitie eventualno koj frižider riba u dučanima da bi platili bar potrošenu struju, niste Uzgajivači, več hobisti sa deset, dvadeset akvarija doma, i srečom da vas ima, jer bi to sve davno propalo da niste tu.
...mislio sam na ozbiljne, profesijonalne uzgajivače (kojih na žalost nema) koji bi trebali izvoziti ribu i organizme i van HR...
==========================
Pre opširna tema koja bi zahtjevala po prilično pisanja i izlaganja, tako da odustajem, vremena radi...
kao što sam prije rekao, nisam mislio debatirati, samo sam htjeo iznjeti mišljenje o svemu tome, pa ako zainteresirane stranke to zanima, neka međusobno razglabaju i razmišljaju o tome.
Pozz svima!