Jao Chilli treba povecalom traziti odgovor

Al ajde da pokusam naci sto si napisala (iako si rekla da nikako neces na ovom forumu)
Ako ti pas želi ugristi dragog kada želi sjesti na kauč - onda ti nisi dobro odgojila svog psa. Moj nikad nije pokušao nekoga ugristi, možeš ga izgurati i s njegovog vlastitog ležaja.
Slazem se. Nije ni moj nikad pokusao nikog ugristi. Mamin, s druge strane je. Pa radimo na tome.
Opet isto, nisi odgojila psa. Vidiš moj ne poteže, ne trebam se derati, ovisno o situaciji će izaći ispred ili iza mene, čeka moju naredbu.
Mislim da nisi shvatila da pricam hipotetski a ne da se radi o mom psu i da se ja zbilja derem za njim

I zbilja dobro za tebe da tvoj ne poteze i da ceka tvoju naredbu.
Opet isto, neodgojen pas. Moj nikad nije zarežao. Isto tako od psa očekujem puno više nego smije/ne smije na kauč. Moj zna da može skočiti na kauč kad sam ja sama na njemu, a isto tako da ne smije (dok mu se ne dopusti) kad dođu gosti. također, samo pokretom prsta prema njegovom ležaju on odlazi s kauča i ide na svoj ležaj. Bez teksta a kamoli režanja s njegove strane. Ali to je odgojen pas.
Drago mi je da se slazemo da su to nabrojeno neodgojeni psi. Ali ti kazes da nisu dominantni? To sto on upravlja tvojim domom nije dominacija? Nego sto? Ljubav jer misli da radi ono sto je najbolje za tebe?

Opet moram naglasiti kako mi je drago sto imas tako dobro odgojenog psa. Mora da si potrosila mnogo na poslastice da s kliker treningom to sve nauci. Ili mozda samo tvoj pas uopce nikad ni nije bio dominantan... A mozda su u sumi

Ovo je karikirano, ako nisi skužila
Psa treba odgojiti, to je poanta svega.
A cuj... plavusa sam pa mi se valjda dozvoljava da u vrlo lose napisanim postovima ponekad krivo shvatim sto je pisac htio reci.. no hard feelings

Ah i da... psa treba odgojiti, hvala jos jednom na upozorenju... vjerojatno nebih znala inace...
Ako je mastig odgojen nema problema. Ako nije odletit ćeš i za pudlicom.
Nemoj me zezati! Ali zbilja, mislim da za pudlom ipak nebi, jer znas, ja koristim one grozne tehnike dominacije pa bi pudlu vjerojatno mogla sutnuti

Ajoj koje gluposti me tjeras da pricam...
Je, rekao je. Jesi ikad čula za neko treće stanje?! Dominantni u čemu? Odnosu sa psima, ljudima? Ako je prema psima misliš da je rješenje napraviti submisivnog psa? Da je to dugoročno dobro za psa?
Vrlo moguce da nisam cula posto ga nisam zapamtila, ali posto vidim da si ti iskusna u odgoju pasa (i ovo sad zbilja ne karikiram), barem onom u kojem ja nisam nasla rijesenje - reci koja su to druga stanja. Nabroji ih ti. Ocito znas koja su, svi vi koji tvrdite da dominantan pas ne postoji, reci koje je trece (ili i cetvrto) stanje uma u pasa.
U cemu dominantni? Pa da, i ljudima, i psima i papigama ako bas tako oces. Ne razumijem to totalno nepriznavanje dominantnog psa?? Mozda su daleko od vukova ali su psi i dalje psi koliko god hippy nastrojeni ljudi htjeli od njih napraviti svoje kompanjone i bebe. To su zvijeri htjeli vi to priznati ili ne.
Sto se tice toga da li mislim da je rijesenje napraviti submisivnog psa prema drugima.... je. Probala, napravila, imala sam u kuci najgoru mogucu situaciju u kojoj je bilo krvi a sada zajedno jedu, njuse vani, piju i zive svakodnevni zivot. Da li mislim da je to dobro za njih? ... Da li bas moram odgovoriti?

Tebi je NG mjerilo za sve? Ovisi o kojoj se dominaciji radi, današnji psi su daleko od vukova.
Ne naravno, karikiram, ako nisi skuzila