Lipanj 29, 2025, 01:03:06 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 251231 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #825 u: Listopad 13, 2010, 13:14:58 poslijepodne »
Ne znam kako neki pas moze biti banana -?
Pas je u samom vrhu kao cuvar

Offline Ikota

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #826 u: Listopad 13, 2010, 13:28:20 poslijepodne »
ma znam da nece al velim banana pas :D

Neznam u kojem smislu banana????
Meni kao ljubitelju životinja, (a sigurno više voliš pse od mene jer ja nemogu shvatit ljubav prema psu, to si mi u više navrata napisal kod rasprave o spavanju ili ne sa gazdom u krevetu,) su svi psi dragi i prema njima idem sa nekakvom dozom ljubavi.  ;)
« Zadnja izmjena: Listopad 13, 2010, 13:32:43 poslijepodne od Ikota »
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #827 u: Listopad 13, 2010, 13:50:46 poslijepodne »
ajoj
definitivno nisam trebala napisati da sam to vidjela kod cezara  :D
ugl kao sto sam napisala psu se moze sve dozvoliti ako mu se moze zabraniti  ;)
ako zelis imati ikakvu kontrolu nad psom moras ga dovesti u stanje da on/ona shvati da to smije jer je vlasnik dopustio
u cezarovoj emisiji psi rade ono sto zele i u tome je najveci problem jer ponasanje psa nemoze i nesmije biti isto u divljini i u gradu a na vlasniku je da u to uvjeri i psa
ako nisi dominantan nad psom on ce tebi poceti diktirati sta da radis jer je ipak on voda copora u toj situaciji
moji psi imaju zabranu izlaska iz stana dok im ne kazem mozes jer mi je tako jednostavnije i JA tako zelim
vlasnici koji samo vole pse imaju efekt kod otvaranja vrata taj da ih pas srusi jer se zaleti van ko manijak a ja jako volim svoja koljena i zbog toga sam im postavila zabranu na protrcavanje kroz vrata van i prije nego kaj je itko cuo tko je to cezar
kasnije je on i objasnio da je to dobra dominacija  :D
pustit na krevet smijes psa ako je on svijestan da je gore jer mu ti dozvolis
u emisiji su redom psi koji zele biti na povisenom jer su dominantni a nejednom sam cula i price od ljudi koji dodu u klub da psi pocnu rezati i na njih dok su na krevetu
mislim da meni moj vlastiti pas kaze da spavam na podu a on ce ne krevetu? onak ne  :D

znam da ima i drugih ljudi koji provode rehabilitaciju ali sam njega navela kao izvor ovo sto sam vidjela da je on uspio napraviti
isto tako mi je palo na pamet drugo ovo sto je pandorica rekla, da stavis psa u mirniju okolinu i polako privikavas na zvukove
ako mi uspijemo tako dovesti pse u stanje da s jednom rukom pucas iz pistolja a drugom rukom drzis igracku a pas ni ne trepne vjerujem da ces uspijeti i malu dovesti do toga da normalno hoda po vani

saša se sjecan onog lika kaj nam dosao u ducan i rekao da on nema para za psa sa papirima pa bi on jednog bez papira, a ako se razboli da ce ga dati nekome ili uspavati jer nema novaca za veterinara  :roll:
i nije toliki problem velicina stana vec vrijeme koje mozes posvetiti setnji sa psom ;)

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #828 u: Listopad 13, 2010, 14:43:33 poslijepodne »
Moje mišljenje je :
Ribe u akvariju, Psi u dvorištu, u kuću nikako, osim ako ju ne zovnem. Krave i ovce u štali ili na pašnjaku..A tko nema uvjeta neka ne muči sebe i životinje, bolje je onda da se nabavi neki drugi, manje zahtjevan ljubimac od , recimo, psa. Ja recimo obožavam konje, ali ih ne mogu držati u gradu tj. u mom dvorištu jer je to premaleno okruženje za njih. Zato ih i nemam..
« Zadnja izmjena: Listopad 13, 2010, 14:46:34 poslijepodne od vjeko38 »
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #829 u: Listopad 13, 2010, 14:50:08 poslijepodne »
Ja sam upravo skino jos jednu sezonu  8)
Odo malo uzivati gledajuci  :up:

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #830 u: Listopad 13, 2010, 15:01:42 poslijepodne »
pa vec si trebao skuzit da su samo psi koje ima El Enki najbolji i najljepsi, bandog je banana, mastifi su ruzni, jos malo pa ce CC biti ananas... :D
samo on voli svoje ljubimce jer spava s njima, itd ;)

Meni kao ljubitelju životinja, su svi psi dragi i prema njima idem sa nekakvom dozom ljubavi.  ;)
jako lijepo napisano, svaka cast!  :up:

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #831 u: Listopad 13, 2010, 15:04:28 poslijepodne »
ja imam sve sezone  :D
ali mi ljudi koji drze pese idu izrazito na zivce pa vise ne gledam  :roll:
a i nikak da mi otkrije neki novi trik koji vec ne znam  :D

vjeko
pas je covjekov najbolji prijatelj a ja svoje prijatelje uvodim u kucu  ;)
nema mi smisla drzati psa ako nije pored mene....da cubi u dvoristu a ja u kuci tak mi isto da li ga imam ili ne
a i kad ti je pas u dvoristu teze ga je odgojiti i raditi s njim (osim kad je u boksu ali to ne podrzavam a i to se radi sa cisto radnim psima moji su ipak i kucni ljubimci) a da provodim cijele dane u dvoristu neda mi se  :D
e da i nemoj da te el niki cuje njegovi spavaju sa njim  :D

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #832 u: Listopad 13, 2010, 15:57:53 poslijepodne »
Ah Chilli, ti pricas tocno ono sto se moze procitati na netu na stranicama koje govore protiv teorije dominacije. Drzite se za par argumenata koji to ni nisu. Najzanimljivije mi je osporavanje dominacije u pasa jer se kao samo jednom provelo znanstveno istrazivanje i to na vukovima koji su drzani u zatocenistvu i to sigurno nemoze biti tocno... Pa hebote sta nitko ne gleda National Geographic? :D Ako oni vukovi u sumi koje prate i snimaju godinama nisu divlji i slobodni onda neznam tko jest. Takodjer, ako nisu sluzbena znanstvena istrazivanja ne znaci da nisu istrazivanja i da se nista drugo ne moze uzeti u obzir. Da, psi imaju vise razina dominacije ili submisije. Mogu zivjeti u nekom kvazi-coporu i bez da postoji samo jedan dominantan, da... sve je to istina, psi su ipak prilicno evoluirali od vuka i nakon stoljeca/tisucljeca zivota sa ljudima su promjenili neke navike. ALI u sustini je to sve ista pasta, ako moj pas ugrize mog dragog jer oce sjeti na kauc, on je dominantan i dobit ce svoju dozu dominacije s moje strane jer bogami u mojoj kuci nece meni odredjivati netko koga hranim i cistim gdje cu sjediti.

Ako pas izlazi ispred mene kroz vrata iako mu ja vicem da stane ili se viorim iza njega - to je dominacija.
Ako pas skoci na krevet i rezi kad ga pokusvam maknuti - to je dominacija.

Samo s tim što ga zakačiš na lajnu dominiraš s njim.

Haha, ovo je besmislica Chilli jer da je tako onda bi svi psi lijepo i poslusno hodali uz noge svojih vlasnika a ne ih natezali naokolo ko zaprezni konji. Sorry ali lajna je pomagalo a ne cin dominacije sama za sebe.

Ja kad zakacim lajnu na mastifa... ako je u lajni stvar, pogodi tko ce dominirati, posto imam u pola kila manje od njega :D

Isto tako ne prihvaćam da psi mogu biti samo dominantni ili submisivni, to je osnova njegovog showa.

Slazem se da ne postoje, zapravo se ne sjecam da je izricito rekao da postoje samo takvi. Cinjenica je da se takvima bavi, jer su dominantni psi sa problemima u ponasanju. Cilj je od takvog psa napraviti submisivnog.

Sto se tice kome je gdje mjesto... moji spavaju samnom trenutno i djelimo kauc svaku vecer. Da ih ne zelim uz sebe nebi ih imala. Pas mi nije za pokazivanje drugima ili da mi cuva dvoriste. Ne kazem da je onima koji tako zive lose, puno pasa bi voljelo zivjeti tako... ali isto tako puno njih zeli samo blizinu svojih ljudi tj. svog copora. I ja zelim njihovu pa ne vidim problem (osim linjanja :D)
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #833 u: Listopad 13, 2010, 16:33:24 poslijepodne »
pa vec si trebao skuzit da su samo psi koje ima El Enki najbolji i najljepsi, bandog je banana, mastifi su ruzni, jos malo pa ce CC biti ananas... :D
samo on voli svoje ljubimce jer spava s njima, itd ;)

Meni kao ljubitelju životinja, su svi psi dragi i prema njima idem sa nekakvom dozom ljubavi.  ;)
jako lijepo napisano, svaka cast!  :up:

bandog je banana pas jer je dobiven glupim miksanjem pasa  i nije bas neki cuvar kako se misli, moji psi su meni naravno najlijepsi naravno zato ih i imam :D
svako ima svoj ukus i o tome se ne raspravlja, za mastife sam reko da meni nisu lijepi, a ne da su generalno ružni, meni su naprimjer bull terrieri prekrasni psi dok su mnogima odvratni, zato mislim da o tome nema potrebe raspravljat i vrtit se u krug

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #834 u: Listopad 13, 2010, 16:57:13 poslijepodne »
škropac, uz tvoje sadašnje obaveze, posao, motor i ostalo, vjeruj mi na ti pes ne treba i da ga ne želiš.  ;)

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #835 u: Listopad 13, 2010, 17:00:42 poslijepodne »
El Enki tvoji psi su Bogom dani
Zapamtite vise da su svi psi nastali miksovima,neki prije neki kasnije,zato ne treba samo nesto odobravati sto je nastalo prije par stotina godina i pljuvati ono sto upravo sad nastaje

To da bandog nije neki cuvar mi bas ne stoji
Sam pogled na psa odvraca svakog od ulaska u cuvani prostor

Offline vjeko38

• Punopravni član
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #836 u: Listopad 13, 2010, 17:32:19 poslijepodne »
Ne kažem ja da vi svi nemate pravo držati svoje ljubimce gdje god želite.. Svako od nas ima svoje ukuse i navike. Mi imamo mačka kojeg svi zovemo čupko jer je perzijanac.. ja ga od milja zovem "šuga"  :D :D :D taj dolazi u kuću i mazi se i sve to kako ide.. žena ga čak pusti i na kauč.. Ali moja Azra je nabavljena da bude čuvar, i dresirana je ne toliko da javi, tj. laje, već da donese komad tijela od nepozvanog gosta. Kada smo u šetnji svi će je moći pomaziti, nema agresiju prema drugim psima, osim kada joj se to ne  naredi. Mislio sam reći, da je čovjek pripitomljavao te životinje da mu služe, a ne da on služi njima. Ja svog psa volim, i dao bi život za nju, ali ona dobro zna gdje joj je mjesto. Ja ne vidim nikakvu svrhu u tome da mi šetka po kući ili da me gleda dok jedem.. Imam kuću i dvorište.. Azrina dužnost je da čuva.. i to je to. Volio bih da imam puno veće dvorište.. ali nemam.
ZADAR

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #837 u: Listopad 13, 2010, 17:40:03 poslijepodne »
Ja kad zakacim lajnu na mastifa... ako je u lajni stvar, pogodi tko ce dominirati, posto imam u pola kila manje od njega :D
bilo bi to jako interesantno za vidjeti kako bi leprsala za jednim neposlusnim mastifom, na lajni naravno... :D

bandog je banana pas jer je dobiven glupim miksanjem pasa
tvoji psi su svi cistokrvni i imaju rodovnicu ? :)

Tiii, tnx za video, mocan pas nema sta, bas bi volio vidjeti ko bi imao muda uc u dvoriste koje cuva bananko... :D

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #838 u: Listopad 13, 2010, 17:54:36 poslijepodne »
Kao što je netko napisao postoje forumi o psima, tamo mogu argumentirano raspravljati o psima, cesaru i svemu. Opet ponavljam ovdje neću, u jednom topicu gdje je nagurano dosta toga.
Pitala sam za konkretnu stvar jer se nekoliko ljudi ovdje izjasnilo kako je radilo na rehabilitaciji pasa. Dobila sam objašnjenja o dominaciji, o Cesaru Milanu itd. Opće poznate stvari koje više i svi laici znaju. Da ne znam odgojiti psa zasigurno ne bi pokušavala raditi na rehabilitaciji.
Nebitno, vi slobodno nastavite dalje, ja neću.

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #839 u: Listopad 13, 2010, 18:51:19 poslijepodne »
ne moji psi nisu cistokrvni, kaj ti tak izgledaju možda ???

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #840 u: Listopad 13, 2010, 19:38:46 poslijepodne »
Nema problema Mastino  ;)
O tome sam i prico,sam pogled na takvog psa odbija svakog uljeza

Enki ne znam dali su cistokrvni,ali i da jesu opet su mijesani ;)

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #841 u: Listopad 13, 2010, 19:40:45 poslijepodne »
Ah Chilli, ti pricas tocno ono sto se moze procitati na netu na stranicama koje govore protiv teorije dominacije. Drzite se za par argumenata koji to ni nisu.

Ah, točno tako. Tko to mi? Ne pričam niti želim, pitala sam za konkretan problem, a ne tvoje predavanje o Cesaru.

Najzanimljivije mi je osporavanje dominacije u pasa jer se kao samo jednom provelo znanstveno istrazivanje i to na vukovima koji su drzani u zatocenistvu i to sigurno nemoze biti tocno... Pa hebote sta nitko ne gleda National Geographic? :D

Tebi je NG mjerilo za sve? Ovisi o kojoj se dominaciji radi, današnji psi su daleko od vukova.

Ako oni vukovi u sumi koje prate i snimaju godinama nisu divlji i slobodni onda neznam tko jest. Takodjer, ako nisu sluzbena znanstvena istrazivanja ne znaci da nisu istrazivanja i da se nista drugo ne moze uzeti u obzir. Da, psi imaju vise razina dominacije ili submisije. Mogu zivjeti u nekom kvazi-coporu i bez da postoji samo jedan dominantan, da... sve je to istina, psi su ipak prilicno evoluirali od vuka i nakon stoljeca/tisucljeca zivota sa ljudima su promjenili neke navike. ALI u sustini je to sve ista pasta, ako moj pas ugrize mog dragog jer oce sjeti na kauc, on je dominantan i dobit ce svoju dozu dominacije s moje strane jer bogami u mojoj kuci nece meni odredjivati netko koga hranim i cistim gdje cu sjediti.

Ako ti pas želi ugristi dragog kada želi sjesti na kauč - onda ti nisi dobro odgojila svog psa. Moj nikad nije pokušao nekoga ugristi, možeš ga izgurati i s njegovog vlastitog ležaja.

Ako pas izlazi ispred mene kroz vrata iako mu ja vicem da stane ili se viorim iza njega - to je dominacija.

Opet isto, nisi odgojila psa. Vidiš moj ne poteže, ne trebam se derati, ovisno o situaciji će izaći ispred ili iza mene, čeka moju naredbu.

Ako pas skoci na krevet i rezi kad ga pokusvam maknuti - to je dominacija.

Opet isto, neodgojen pas. Moj nikad nije zarežao. Isto tako od psa očekujem puno više nego smije/ne smije na kauč. Moj zna da može skočiti na kauč kad sam ja sama na njemu, a isto tako da ne smije (dok mu se ne dopusti) kad dođu gosti. također, samo pokretom prsta prema njegovom ležaju on odlazi s kauča i ide na svoj ležaj. Bez teksta a kamoli režanja s njegove strane. Ali to je odgojen pas.

Samo s tim što ga zakačiš na lajnu dominiraš s njim.

Haha, ovo je besmislica Chilli jer da je tako onda bi svi psi lijepo i poslusno hodali uz noge svojih vlasnika a ne ih natezali naokolo ko zaprezni konji. Sorry ali lajna je pomagalo a ne cin dominacije sama za sebe.

Ovo je karikirano, ako nisi skužila  :D Psa treba odgojiti, to je poanta svega.

Ako je mastig odgojen nema problema. Ako nije odletit ćeš i za pudlicom.

Isto tako ne prihvaćam da psi mogu biti samo dominantni ili submisivni, to je osnova njegovog showa.

Slazem se da ne postoje, zapravo se ne sjecam da je izricito rekao da postoje samo takvi. Cinjenica je da se takvima bavi, jer su dominantni psi sa problemima u ponasanju. Cilj je od takvog psa napraviti submisivnog.

Je, rekao je. Jesi ikad čula za neko treće stanje?! Dominantni u čemu? Odnosu sa psima, ljudima? Ako je prema psima misliš da je rješenje napraviti submisivnog psa? Da je to dugoročno dobro za psa?

Sto se tice kome je gdje mjesto... moji spavaju samnom trenutno i djelimo kauc svaku vecer. Da ih ne zelim uz sebe nebi ih imala. Pas mi nije za pokazivanje drugima ili da mi cuva dvoriste. Ne kazem da je onima koji tako zive lose, puno pasa bi voljelo zivjeti tako... ali isto tako puno njih zeli samo blizinu svojih ljudi tj. svog copora. I ja zelim njihovu pa ne vidim problem (osim linjanja :D)

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #842 u: Listopad 13, 2010, 19:45:19 poslijepodne »
Kod ovakvi postova se nista ne kuzi,daj pazite sta citirate i gdje pisete,jer ovo je nerazumljivo :up:

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #843 u: Listopad 13, 2010, 20:05:25 poslijepodne »
Hvala Tomica. Pozdravljam tebe i Kana. Kako je on???

Pozz Andrija
« Zadnja izmjena: Listopad 13, 2010, 20:12:42 poslijepodne od Ikota »
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #844 u: Listopad 13, 2010, 20:30:07 poslijepodne »
Jao Chilli treba povecalom traziti odgovor  :rolleyes:

Al ajde da pokusam naci sto si napisala (iako si rekla da nikako neces na ovom forumu)

Citat:
Ako ti pas želi ugristi dragog kada želi sjesti na kauč - onda ti nisi dobro odgojila svog psa. Moj nikad nije pokušao nekoga ugristi, možeš ga izgurati i s njegovog vlastitog ležaja.

Slazem se. Nije ni moj nikad pokusao nikog ugristi. Mamin, s druge strane je. Pa radimo na tome.

Citat:
Opet isto, nisi odgojila psa. Vidiš moj ne poteže, ne trebam se derati, ovisno o situaciji će izaći ispred ili iza mene, čeka moju naredbu.

Mislim da nisi shvatila da pricam hipotetski a ne da se radi o mom psu i da se ja zbilja derem za njim :D I zbilja dobro za tebe da tvoj ne poteze i da ceka tvoju naredbu.

Citat:
Opet isto, neodgojen pas. Moj nikad nije zarežao. Isto tako od psa očekujem puno više nego smije/ne smije na kauč. Moj zna da može skočiti na kauč kad sam ja sama na njemu, a isto tako da ne smije (dok mu se ne dopusti) kad dođu gosti. također, samo pokretom prsta prema njegovom ležaju on odlazi s kauča i ide na svoj ležaj. Bez teksta a kamoli režanja s njegove strane. Ali to je odgojen pas.

Drago mi je da se slazemo da su to nabrojeno neodgojeni psi. Ali ti kazes da nisu dominantni? To sto on upravlja tvojim domom nije dominacija? Nego sto? Ljubav jer misli da radi ono sto je najbolje za tebe? :D

Opet moram naglasiti kako mi je drago sto imas tako dobro odgojenog psa. Mora da si potrosila mnogo na poslastice da s kliker treningom to sve nauci. Ili mozda samo tvoj pas uopce nikad ni nije bio dominantan... A mozda su u sumi :D

Citat:
Ovo je karikirano, ako nisi skužila  :D Psa treba odgojiti, to je poanta svega.

A cuj... plavusa sam pa mi se valjda dozvoljava da u vrlo lose napisanim postovima ponekad krivo shvatim sto je pisac htio reci.. no hard feelings :D Ah i da... psa treba odgojiti, hvala jos jednom na upozorenju... vjerojatno nebih znala inace...

Citat:
Ako je mastig odgojen nema problema. Ako nije odletit ćeš i za pudlicom.

Nemoj me zezati! Ali zbilja, mislim da za pudlom ipak nebi, jer znas, ja koristim one grozne tehnike dominacije pa bi pudlu vjerojatno mogla sutnuti :D Ajoj koje gluposti me tjeras da pricam...

Citat:
Je, rekao je. Jesi ikad čula za neko treće stanje?! Dominantni u čemu? Odnosu sa psima, ljudima? Ako je prema psima misliš da je rješenje napraviti submisivnog psa? Da je to dugoročno dobro za psa?

Vrlo moguce da nisam cula posto ga nisam zapamtila, ali posto vidim da si ti iskusna u odgoju pasa (i ovo sad zbilja ne karikiram), barem onom u kojem ja nisam nasla rijesenje - reci koja su to druga stanja. Nabroji ih ti. Ocito znas koja su, svi vi koji tvrdite da dominantan pas ne postoji, reci koje je trece (ili i cetvrto) stanje uma u pasa.
U cemu dominantni? Pa da, i ljudima, i psima i papigama ako bas tako oces. Ne razumijem to totalno nepriznavanje dominantnog psa?? Mozda su daleko od vukova ali su psi i dalje psi koliko god hippy nastrojeni ljudi htjeli od njih napraviti svoje kompanjone i bebe. To su zvijeri htjeli vi to priznati ili ne.

Sto se tice toga da li mislim da je rijesenje napraviti submisivnog psa prema drugima.... je. Probala, napravila, imala sam u kuci najgoru mogucu situaciju u kojoj je bilo krvi a sada zajedno jedu, njuse  vani, piju i zive svakodnevni zivot. Da li mislim da je to dobro za njih? ... Da li bas moram odgovoriti? :D

Citat:
Tebi je NG mjerilo za sve? Ovisi o kojoj se dominaciji radi, današnji psi su daleko od vukova.

Ne naravno, karikiram, ako nisi skuzila :D
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline vjeko38

• Punopravni član
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #845 u: Listopad 13, 2010, 20:56:46 poslijepodne »
Mozda su daleko od vukova ali su psi i dalje psi koliko god hippy nastrojeni ljudi htjeli od njih napraviti svoje kompanjone i bebe. To su zvijeri htjeli vi to priznati ili ne.
S ovom konstatacijomse u potpunosti slažem.. psi su , danas, u najbližem srodstvu sa kojotima ili na naški sa čagljevima.
Pas je pas, najbolji tvoj prijatelj ako te doživljava kao vođu, ili je zvijer ako te smatra potčinjenim u čoporu. Prije nekoliko godina, na otoku Pašmanu desila se jedan događaj koji je pokazao svima kakvi su psi ako nemaju svog čovjeka. Mnogi vikendaši i turisti koji su dolazili na otok ostavljali su svoje pse ili bi tamo udomili kakvog seoskog džukca a kad bi otišli svojim kućama ostavili bi ih . Psi su se povukli u šumu.. organizirali su svoj čopor i hranili su se, u početku na smetlištu ili su lovili kokoše, janjce, rijetko koju malu divljač. Kad je , od prijatelja otac, otišao prema svojim maslinama okružio ga je čopor zvijeri. Sreća u svoj toj nesreći je bila da je poveo sa sobom svog psa koji je dao život za svog gazdu..čovjek se uspio popeti na maslinu i izbjeći najgore..
Poanta priče je da je pas zvijer i treba čvrstu ruku, ne mislim pri tome da ga treba tući, već osoba se mora znati postaviti prema psu. Bez vike i galame, samo tihim kratkim glasom i komandom i najagresivniji pas treba leći i odustati od borbe.
« Zadnja izmjena: Listopad 13, 2010, 21:27:25 poslijepodne od vjeko38 »
ZADAR

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #846 u: Listopad 13, 2010, 21:10:01 poslijepodne »
točnije crnoleđi čagalj :)

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #847 u: Listopad 13, 2010, 21:42:41 poslijepodne »
Aha, hvala što si me naučila da moj pas upravlja mojim domom. To si bila kod mene pa znaš? Ma daj, ne pričaj gluposti  :roll: Zato je 100+ pasa prošlo kroz moj stan, jer pas upravlja s njim. A što sve od tebe neću čuti  :D

Nikakve poslastice ne koristim u radu sa psima, tako da....

Ako nisi znala odgovor na situaciju koju sam konkretno napisala onda nisi trebala odgovarati na moj post, a trkeljanje CM-a mogu potražiti i sama, da me zanimalo. Uzmi malo stručne literature ako želiš dublje ulaziti u odgoj pasa i rehabilitaciju ili bolje uzmi nekog zlostavljanog psa iz skloništa, kod sebe, pa radi s njim. Pa češ vidjeti koliko su neke Cm teorije smiješne i žalosne.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #848 u: Listopad 13, 2010, 21:50:13 poslijepodne »
Nisam  vidio niti jednu smijesnu niti zalosnu koju nebi mogo primjeniti kod svakog psa
Mozda oplakivanje zlostavljanog psa je pravo rijesenje,i pruzanje sve moguce ljubavi svijeta jer je bio zlostavljan

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #849 u: Listopad 13, 2010, 21:59:31 poslijepodne »
A čuj ja svom psu ne bi stavila električnu oglicu niti ga udarala nogom u rebra  :down: Ima CM i pozitivnih strana ali neke metode zasjenjuju to.

Nije oplakivanje psa rješenje. Naravno da mu treba pružiti ljubav, ali to treba svakom psu, bez obzira je li bio zlostavljan ili ne. Ali je razlika u pristupu prema zlostavljanom i ne zlostavljanom psu. Zlostavljani psi imaju strah od ljudi, oni koji su bili u izolaciji (kao ova čivava kod mene) se trebaju naučiti na zvukove, na ljude, na pse. Tako da je pristup čovjeka prema takvom psu drugačiji od pristupa psu koji ima povjerenja u ljude.  Nije sve crno - bijelo, treba znati zadobiti povjerenje psa. Ova malena se u stanu opustila, maše repom i dolazi nam ususret kad dođemo doma, počela je otkrivati loptice. Napredak ide puževim korakom ali ide. Još da rješimo ponašanje u vanjskom svijetu i onda mogu početi tražiti udomitelje za nju.