Lipanj 28, 2025, 21:37:34 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 251181 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #800 u: Listopad 12, 2010, 23:53:24 poslijepodne »
Prije nekoliko dana stigla mi je minijaturna zlostavljana čivava na čuvanje. Malecka ima 1,3kg i 7 godina a oduzeta je jednom tzv uzgajivaču koji ju je držao u malom kavezu i koristio za rasplod. I naravno masno prodavao štence  :-X 3 mjeseca je bila kod frendice na čuvanju i rađeno je na socijalizaciji. U stanu je na početku bila nepovjerljiva i bježala je a sad već maše repom i veseli se kad netko dođe doma. Ali problemi počinju kad izađe vani. Ne želi hodati, boji se ljudi, zvukova, ma svega. Samo se ukipi, podvije rep i ne mrda. Sa psima se ne zna igrati, moj jazavčar ju lagano gura njuškom ne bi li je potaknuo na igranje ali ona ne kuži što hoće od nje.
Ima li itko savjete kako i što raditi s njom vani, na livadi da se i tamo počne opuštati i da se navikne na svijet oko nje. Nemam iluziju da će to ići brzo ali nekako ne znam od kuda krenuti.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #801 u: Listopad 13, 2010, 00:05:02 prijepodne »
Sto radis kada ona odbije hodati?
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #802 u: Listopad 13, 2010, 00:05:49 prijepodne »
ja ju ne bi forsirala, bilo bi najbolje da je na cuvanju kod nekoga s malenim vrtom ili dvoristem gdje bi se ona u miru mogla upoznati sa zvukovima, sa travom (obzirom da je bila u kavezu i to joj je nepoznanica), s kisom, sa svim mogucim prirodnim pojavama... naravno, da taj netko ima nekog normalnog psa koji nije napastan i koji je mirne naravi i preko kojega ce skuziti da to sve vanka nije smrtonosno... ne znam, to je moje misljenje...  :-[
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #803 u: Listopad 13, 2010, 00:15:11 prijepodne »
ovako
gwy cudi me da tvrdis kako nema tvrdoglavih kad si sama navela razlog ponasanja tvojih pasa  :D
nema tvrdoglavih ima samo neodgojenih na pravi nacin ..... ako jednom dopustis psu da nesto napravi naravno da ce te on gledati ko picek glistu kada mu to iduci put pokusas zabraniti  ;)
ovo se odnosi na dominaciju ... psu se moze sve dozvoliti sto mu se moze i zabraniti  ;)
a s obzirom da svoje jos moram nahraniti i sebe spakirati u krevet neda mi se detaljnije objasnjavati  :D

sto se ciuvave tice bio je jedan fenomenalan primjer kod cezara koji sam gledala gdje maltezer nije zelio hodati na lajni
ugl uzeo je psa i otfurao ulicu dalje od kuce i spustio ju na zemlju....povratak kuci je bio nagrada ..... ne kosta nista ako probas a meni je to ok rjesenje za micanje kocnice
i kao sto ti je pandorica napisala prvo negdje na mirno mjesto pa kad se prilagodi povecavati intenzitet zvukova, iskustava i sl

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #804 u: Listopad 13, 2010, 00:18:59 prijepodne »
Kad odbije hodati zainteresiram ju s nečim pa krene ponovo zamnom. Nekad upali a nekad ne. Ali ne odustajem. A opet na kraju ju uzmem u ruke jer nemam toliko vremena za biti vani sa psima, danas smo bile 4 sata u samo jednoj šetnji.

Pandorica slažem se da bi to bilo najbolje rješenje ali nažalost jako malo ljudi želi volontirati i pomagati tako da je poprilično teško. Bolje od mene i mojih uvjeta trenutno ne može imati. Tako da to nije opcija.

Nisam pobornik Cesarovih metoda jer se zasnivaju na konceptu u koji ne vjerujem. Još jedan problem je što malena nema zube, morali su joj se izvaditi tako da njoj hrana nije nagrada jer može jesti jedino kašice.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #805 u: Listopad 13, 2010, 00:24:57 prijepodne »
ovako
gwy cudi me da tvrdis kako nema tvrdoglavih kad si sama navela razlog ponasanja tvojih pasa  :D
nema tvrdoglavih ima samo neodgojenih na pravi nacin ..... ako jednom dopustis psu da nesto napravi naravno da ce te on gledati ko picek glistu kada mu to iduci put pokusas zabraniti  ;)
ovo se odnosi na dominaciju ... psu se moze sve dozvoliti sto mu se moze i zabraniti  ;)
a s obzirom da svoje jos moram nahraniti i sebe spakirati u krevet neda mi se detaljnije objasnjavati  :D

Stara moja, ti nisi upoznala Nemu :D Nisam rekla da ima nepokolebljivih pasa nego da ima tvrdoglavih. Imam 3 psa sa razlicitim karakterima pa je malu lako oblikovati ko glinu, malog je prilicno teze ali zapravo je s obzirom na godine ne-odgoja zapravo vrlo lako, a s Nemom radim 6 godina i bas nikad nesmijem popustiti. Sta stvarno mislis da je jednom dovoljno da popustim da me cudno gleda? Oni jako dobro znaju sto ocekivati od mene ovisno o mom raspolozenju i onda tako znaju kada si smiju dopustiti neke stvari a kada ne. Nismo roboti, oni su ziva bica i ja sam, nemam namjeru zivjeti ko u vojsci, ovo je nasa kuca i nekad cemo se  samo voljeti, nekad uciti i korigirati a nekad popustati i meni je to sve lijepo i drago dozivjeti. Jer da nema gresaka nebi imala na cemu raditi a onda bi mi bilo dosadno :D

Citat:
Nisam pobornik Cesarovih metoda jer se zasnivaju na konceptu u koji ne vjerujem.

Da, mora da je nesto strasno nastrano i nasilno u pustanju psa da hoda sam doma :D Najbolje mi je kad ljudi nesto moraju voljeti ili mrziti, i biti pobornici ili ne...

Sad sam mozda otvorila pandorinu kutiju ali... molim te Chilli samo da kazes sto to ne volis kod njegovih metoda?
...Pula...

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #806 u: Listopad 13, 2010, 00:29:24 prijepodne »
ona bi bila super drustvo za mog Otta, on ima svaki 5. zub, skoro da ne vidi, o sluhu da i ne govorim... ne voli se druziti bas sa psima i najsretniji je kad je sam doma jer spava u miru i tisini... a najsretniji je kad se popiski nasred hodnika odmah nakon ulaska u kucu iz dvorista (da, dosli smo do faze da je zaboravio kaj se radi vanka a kaj u kuci, i mozes ga svakih 15min pitati hoce li ici "pi-pi" i on ce svaki put sav veseo izaci, i uci nazad za 30sec)...
salu na stranu, uvjeta nemam uz dva psa i macka... ali moooozda se bas netko negdje javi tko bi imao volje pozabaviti se s jednim takvim psom... pokusaj oglasiti na drugim forumima... :) :up:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #807 u: Listopad 13, 2010, 00:31:47 prijepodne »
Nemam namjeru ulaziti u ikakvu raspravu, a najmanje o Cesaru Milanu.
O kakvom puštanju psa da hoda sam doma ti pričaš? O čivavi sa skoro atrofiranim mišićima?

Oglašena je ona posvuda, ona i 4 kujice iste sudbine od istog uzgajivača.Nema ju tko uzeti jer da ima ne bi ju ja čuvala u svojih 25 kvadrata garsonijere.

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #808 u: Listopad 13, 2010, 00:38:39 prijepodne »
ma znam
svi smo mi ljudi i imamo dobre i lose dane  :D
isto tako s obzirom da ih imam tri znam da je svaki razlicit bas zato kad odabires psa moras paziti da li je karakterno za tebe ili ne
po tvojim pricama mi se cini da je retriver dominantan a ako nemas toliko snage i vremena znam da ti to pretstavlja problem
ja recimo volim dominantnije jer kad nesto zgrijesi i kad zaurlam ne zelim da bjezi naredna dva dana  :D
a ne da moram kao sa scarom muci buci jer ako ga krivo pogledam podvit ce rep i pobjeci doma  :roll: ako prenaglo krenem leci ce na pod i dici sve 4 u zrak  :roll:  ali zato doma cim ga pogledam skace u krilo da ga mazim  :D
doduse dragi tvrdi da sam ih razmazila ali kaj sad moram imati i kojeg kucnog ljubimca  :D

mozda se ne slazes sa nekim metodama ali netko tko uzme 40 pasa koji su pretezno zlostavljani i vecinom izvuceni iz borbi pasa, pa ih stavi u isto dvoriste bez da se oni zakolju medusobno neki vrag i zna o tome sto radi
ako ce ti biti lakse mogu pobrisati onaj dio di sam napisala da sam vidjela kod cezara  :D
btw nigdje nisam spominjala hranu  -?  a i da jesam uvijek imas u DMu one pastete za pese....frendica koristi a pas joj se davi u tome
i ako ima i ako nema zube korisna stvar
napisala sam samo da ju odneses i pustis da se vrati doma ..... mozda pokrene neki kliker u glavi pa se oslobodi naravno ti drzis drugi kraj lajne cijelo vrijeme

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #809 u: Listopad 13, 2010, 00:52:02 prijepodne »
I drugi uzimaju pse i rehabilitiraju ih, radili su to i prije njega. Nebitno, zaista nemam volje za raspravu o tome.

Skužila sam da kad pad dođe doma dobije nagradu o obliku hrane a ne da je povratak kući nagrada, krivo sam pročitala. To je sve rađeno s njom i ista stvar se događa kao i pri izlaženju. Ona se boji zvukova, ljudi i jednostavno se zaledi. Hoda dok ju nešto ne prepadne, onda blokira. Ne želim da se veže za okolinu već za situacije.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #810 u: Listopad 13, 2010, 01:04:56 prijepodne »
Ah nitko nije ni rekao da drugi to ne rade i da je samo taj nacin jedini i najbolji... ali ljudi jednostavno vole mrziti. On ima show i prvenstveno je to show. Mnogo puta ono sto se desava i sto spiker prica nije isto, no u sustini ima dobru logiku koju treba razumjeti i ukomponirati o ono sto pojedinac sam moze nauciti u radu sa psom, a ne slijepo sljediti nesto.

Cuj, Nemo je bio u jednoj skoli i jos jedan dreser je radio s njim, probalo je i vise prijatelja koji se razumiju u odgoj pasa. Nitko nije uspio jer je Nemo tvrd na vrat uzasno, tj. tvrd na dodir uopce. Ne smeta ga i da mu bodljikavu zicu stavim oko vrata, time ga nebi naucila da hoda uz nogu tj. da ne poteze. Mos rec o tom nacinu odgoja sto ces, ali meni sad Nemo hoda uz nogu. Mase repom dok hoda, veseli se. Nebih rekla da je njegovo ponasanje supresirano sto cesto napominju oni koji vole pricati protiv takvog odgoja. Da je, prije ili kasnije bi izaslo na vidjelo ono sto je potisnuto a to se ne desava i nema sto izaci ako je zadovoljan.

Druga stvar, prije 2 i pol mjeseca je htio zaklati psa s kojim sada zivi u sretno. Drugi su mi rekli da nemam sanse, da se odlucim za jednog... pa kako onda sad zive zajedno? Jos ima dosta posla dok se pocnu i igrati zajedno ali ja sam dobila cudo u koje nisam vjerovala da je moguce jer drugi nisu vjerovali, pa sam probala jer nisam imala izbora. I ne, moji psi nisu nesretni zbog toga, imaju pozitivne poticaje kada  zasluze, imaju korekcije kada ih zasluze.. mislim da je bit u balansu.

Sasa, Nemo je po prirodi dominantan da, i stvarno mi je bilo tesko s njim prije ali mislim da sam nakon dosta muke ipak nasla zajednicki jezik s njim i nemam problema. Zbilja, sada je on daleko najmanji problem. Jos nakon kastracije se smirio pa mi je totalno cudno imati tako dobrog, poslusnog i mirnog psa :D
...Pula...

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #811 u: Listopad 13, 2010, 01:10:43 prijepodne »
Nemam potrebu nikoga mrziti samo ne nasjedam na takav show i nikad ne bi koristila njegove metode na psima. U startu se ne ne slažem oko dominacije i submisivnosti tako da sve dalje pada u vodu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #812 u: Listopad 13, 2010, 01:42:43 prijepodne »
Uciti psa bez dominacije mi je kao ucit konja da ga se jasi,a da se nitko na njega nikad ne popne  :up:

Offline ninci

• Punopravni član
« Odgovori #813 u: Listopad 13, 2010, 10:05:14 prijepodne »
ma moš ti pekinezera učit bez dominacije...neće biti velike štete osim da ćeš imati jedno agresivno, živčano i grizli malo klupko koje neće osim neugodnosti izazvati veću štetu... ali sumnjam da isto tako bez dominacije možeš dresirati rottweilera...mužijaka!!!  :D  :D  :D
jer će vrlo brzo on dominirati i učiti tebe!!!  :D  :D  :D

Pustike, Turopolje

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #814 u: Listopad 13, 2010, 10:34:41 prijepodne »
ma moš ti pekinezera učit bez dominacije...neće biti velike štete osim da ćeš imati jedno agresivno, živčano i grizli malo klupko koje neće osim neugodnosti izazvati veću štetu... ali sumnjam da isto tako bez dominacije možeš dresirati rottweilera...mužijaka!!!  :D  :D  :D
jer će vrlo brzo on dominirati i učiti tebe!!!  :D  :D  :D

Bravo Nina, htio sam isto tak nekaj napisat sam se nisam usudil (ipak imam psa samo 3 mjeseca :-[)
Ali imam mišljenje i iskustvo tri mjeseca; Većina ljudi kod malih pesa ne traži ni pokušava napraviti neke poslušne pse (časta iznimkama) baš zbog takvog razmišljanja; nemreju napravit veliku štetu, nije njegov ugriz tolko bolan itd. ,itd. ja moram svog odgojit i za njega. Maltene se moj pas , a i od njega se to i očekuje, mora znat ponašat u svim situacijama. Ako dotrči pas bez lajne mora ga znat ignorirat bez obzira kaj mu ovaj samo uho ne odgrize od lajanja, i nedaj bože da staford zalaje, s njim odmah nekaj nije u redu :D Recimo moj Ron ima 5 mjeseci i mogu vam reći da se na livadi ponaša "odraslije" nego 90%pasa, znači poslušniji je, nije ljubomoran i ne napada ako pomazim drugog psa, (što većina radi) , sa manjima se igra opreznije nego sa većima psima, što ostali psi baš i ne kuže (osim ženkica naravno) ma mogel bi nabrajat do sutra.
Hm u stvari kaj sam htio reći :roll: Da... Svakog psa treba naućiti nekim osnovama ponašanja, bio on Rotvailer ili pudlica, Pas se mora znat ponašat što se može postići samo sa puno rada i DOMINACIJOM nad njim.
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #815 u: Listopad 13, 2010, 11:01:36 prijepodne »
BOK!
Ja sam Andrija sin od ikote, imam par pitanja u vezi pasa; Intersira me pasmina "Bandog" šta znate o toj pasmini, oni su mješani? Križanjem kojih vrsta je došlo do njih itd.
Hvala.
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #816 u: Listopad 13, 2010, 11:46:58 prijepodne »
ccc ne kradi tati nick  :D :D
Koliko ja znam bandog je križan između pitta i napuljskog mastifa, i mislim da nije priznata pasmina (nek me mnetko ispravi ako griješim) :)
Visoku su od 62 do 67 cm,a teški 45 do 63 kg. Može biti tamno tigraste ,tamno smeđe ,crne i rijetko s malo bijeloga, bude u svim bojama koje ima dogo canario ;)  A u početku su križani kako bi se dobio jaki radni i pas čuvar.
Navodno se lako dresira i jako se veže za vlansika (iako se po meni svaki pas moze dobro istrenirati ako znaš kako)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #817 u: Listopad 13, 2010, 12:14:34 poslijepodne »
bandog je banaba dog šta če ikom takav pas kad u dumovcu ima super peseka :D

ugl. oko odgoja psa... nema ništa bez dominacije gazde, ima jedan lik kaj svoju krizanku njem. ovcara pokusava ucit poslusnosti bez dominacije vec 7 mj. i nije se pomako ni korak dalje, dok sam ja sa svoja dva psa napravio svasta sto psi drugih ljudi u tom razdoblju nisu znali sta je poslusnost, sve u svemu koja got pasmina bila kakav got pas bio gazda mora bit vođa i taj koj određuje pravila ponašanja van i unutar kuće :)

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #818 u: Listopad 13, 2010, 12:33:48 poslijepodne »
.. je El Niki to je istina, samo kaj je dosta ljudi uzela pse iz trenda ... niti ih pošteno ne hrane niti se o njima brinu... a kamoli dresiraju i uče ponašanju .... no večina takvih ljudi su jako arogantni i neljubazni, da ne kažem needucirani o živitonji koju imaju. ... te se jako uvrijede kada ih opomeneš da im pas piša po cijelom dučanu te da istog odvedu van da to obavi kako spada.

Slažem se da treba "oštro" (odnosno dominantno) sa psima, pa neka se radi chiwawi ili ti o belgijaneru ili o nekoj nazovimo je opasnijom pasminom.... to ne znaći da ne volite svog psa, nego da imate jedan normalan odnos sa istima.  .. uz sva ostala meženja izležavanja, te igranja sa istima, uvijek se treba znati tko je kome gazda!

Ja pišem ovo a nemam psa! .. pa kaj je sad ovo?!? ... niš .. jednostavno mi nije normalno da imam psa u malom stanu, koji bi večinu dana provodio sam u istom.... da li griješim? .. ne znam prosudite Vi :)

Neizmjerno si želim psa i to više njih!!! ... ali dok sam u stanu, u ovoj situaciji kao što sam sada to mi je doista neizvedivo
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #819 u: Listopad 13, 2010, 12:43:39 poslijepodne »
Jedna je stvar dominacija vlasnika, koja naravno mora postojati jer u suprotnom pas radi što želi, po svome. Samo s tim što ga zakačiš na lajnu dominiraš s njim.
A sasvim je druga stvar teorija Cesara Milana i sličnih da psi dominiraju s nama ako se popnu na kauč, prođu ispred mene kroz vrata i slično. Isto tako ne prihvaćam da psi mogu biti samo dominantni ili submisivni, to je osnova njegovog showa.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #820 u: Listopad 13, 2010, 12:56:36 poslijepodne »
Jedna je stvar dominacija vlasnika, koja naravno mora postojati jer u suprotnom pas radi što želi, po svome. Samo s tim što ga zakačiš na lajnu dominiraš s njim.
Kakva je to dominacija? Trenutna, dok je na lajni. Drž vodu dok majstori odu.
A sasvim je druga stvar teorija Cesara Milana i sličnih da psi dominiraju s nama ako se popnu na kauč, prođu ispred mene kroz vrata i slično. Isto tako ne prihvaćam da psi mogu biti samo dominantni ili submisivni, to je osnova njegovog showa.
Upravo o tome se radi. Dominacija vlasnika. Od 0-24. Ako vlasnik ne dopušta na kauč, to pas treba znati. I ti uopće nisi dala razloge protiv Millana. Samo da ti to ne drži vodu. Po čemu?
Eto iskomentirala sam, a zapravo sam samo htjela pitati zašto je ova tema na 55 str? I sve ukrug... Koliko mi je poznato ima foruma i o psima.

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #821 u: Listopad 13, 2010, 12:58:24 poslijepodne »
.. je El Niki to je istina, samo kaj je dosta ljudi uzela pse iz trenda ... niti ih pošteno ne hrane niti se o njima brinu... a kamoli dresiraju i uče ponašanju .... no večina takvih ljudi su jako arogantni i neljubazni, da ne kažem needucirani o živitonji koju imaju. ... te se jako uvrijede kada ih opomeneš da im pas piša po cijelom dučanu te da istog odvedu van da to obavi kako spada.

Slažem se da treba "oštro" (odnosno dominantno) sa psima, pa neka se radi chiwawi ili ti o belgijaneru ili o nekoj nazovimo je opasnijom pasminom.... to ne znaći da ne volite svog psa, nego da imate jedan normalan odnos sa istima.  .. uz sva ostala meženja izležavanja, te igranja sa istima, uvijek se treba znati tko je kome gazda!

Ja pišem ovo a nemam psa! .. pa kaj je sad ovo?!? ... niš .. jednostavno mi nije normalno da imam psa u malom stanu, koji bi večinu dana provodio sam u istom.... da li griješim? .. ne znam prosudite Vi :)

Neizmjerno si želim psa i to više njih!!! ... ali dok sam u stanu, u ovoj situaciji kao što sam sada to mi je doista neizvedivo

ko je el niki :D :D :D

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #822 u: Listopad 13, 2010, 13:07:57 poslijepodne »
Skorpac slažem se sa tobom kaj se tiće posla i psa (pas sam po cijele dane u kući), Ali...  70 posto ljudi sa livade imaju isti "problem", a i pse, tak da nebi bilo niš novog da i ti to napraviš. Evo pošto ja imam staforda , predlažem ti njega, ali kad dođeš doma moral buš biti sa njim vani ziher 2 vure da nadoknadite "izgubljeno" vrijeme.
Pozz

El Enki neće moj mali bandoga nego je samo znatiželjan, a nije baš mogao naći na netu neke podatke, pa reko aj pitaj akvariste.
Svima hvala na odgovoru u Andrijino ime :zagrljaj:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #823 u: Listopad 13, 2010, 13:09:18 poslijepodne »
pozdrav Andrija
Za sad se posveti Ronu i njegovom dresiranju i treniranju,kad njega svladas to ce ti znanje i vjestina sigurno pomoci da jednog dana budes ponosni vlasnik bandoga
O bandozima u RH se puno prica osobito od strane tako zvani uzgaivaca,koji krizaju sve i svasta,jer kod nas se sve "zna najbolje",i kad u par legla dobiju jednog stenca koji bi i mogo proci kao pravi bandog njega se drze kao pijan plota i to godinama"sjecas li se ti onog mog..."

Chili o cemu ti pricas
Taj njegov show i ljudi koji imaju te problematicne ljubimnce,nemaju pojma uglavnom o njima,a koliko sam vidio svi su prepuni ljubavi,ali di ih je to odvelo????
odvelo ih je do toga da ih vlastiti psi grizu,da ih se boje,ili u boljoj opciji da grizu sve osim vlasnika

Penjanje na kauc i takve stvari su pocetci dominacije,kod ljudi koji to jos ne shvacaju to je velika stvar
Milan uvijek spominje sitnice da ljudi shvate koliko neka nama nebitna stvar moze u psu potaketi agresiju

Lako bi meni bilo pustiti psa na kauc,pustiti ga da jede samnom,kad ja znam da bi tu situaciju mogo kontrolirati,samo koliko je takvi ljudi koji gledaju njegovo emisije i to stvarno mogu???
I sad bi ja trebo reci da to kod mene ne vrijedi pa reci da njegov show je sranje

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #824 u: Listopad 13, 2010, 13:11:12 poslijepodne »
Skorpac slažem se sa tobom kaj se tiće posla i psa (pas sam po cijele dane u kući), Ali...  70 posto ljudi sa livade imaju isti "problem", a i pse, tak da nebi bilo niš novog da i ti to napraviš. Evo pošto ja imam staforda , predlažem ti njega, ali kad dođeš doma moral buš biti sa njim vani ziher 2 vure da nadoknadite "izgubljeno" vrijeme.
Pozz

El Enki neće moj mali bandoga nego je samo znatiželjan, a nije baš mogao naći na netu neke podatke, pa reko aj pitaj akvariste.
Svima hvala na odgovoru u Andrijino ime :zagrljaj:

ma znam da nece al velim banana pas :D