Nebih se slozila da nema tvrdoglavih pasa... Necu reci da sam 100 % dosljedna jer da jesam koliko god on bio tvrd ja bi bila tvrdja... naravno, nitko nema sve dane iste pa mi se nekad neda bosti s njim i popustim nesto sto nebi smjela. ALI, korekcije su uvijek u igri, svaki dan nesto, a opet, svaki dan imam sta korigirati... tako da... nije bas da se ne nadmecemo

Opet, zadnja je moja i po tome bi rekla da sam uspjela u naumu

Sa malim pinchem imam posla sad... uh, malo neodgojeno stvorenje. Danas sam usred vecere 3 puta morala vadit ga ispod stola i tjerat na "mjesto" tj. van trpezarije (sto je btw. samo metar i pol od stola

). Tek nakon sto sam ga posteno opomenula ne samo glasom je prihvatio da nesmije dolaziti. Tvrd je strasno, i svaki dan bar jednom ide totalna submisija. U zadnja 2 dana je 2 puta ugrizao nekog! Iz ciste ljubomore, mene je shvatio kao da sam njegova sto iskljucuje sve druge ljude iz tog copora, osim male Suky koja je zapravo dominantnija od oba muzjaka. Al na pravi nacin, zna se postaviti bez ikakve agresije, tocno u mjerilu koje je potrebno tako da ju i veliki i mali slusaju
Najgore sto nemogu nauciti druge da ga ne vide ko malog jadnog slatkog sa preslatkim okicama nego da ga korigiraju, njima je simpaticno sto on "mene brani". U pocetku je i mene "grizao" kada mu nesto nebi bilo po volji ali sada se ne usudi, zato se okrenuo drugima sto je teze ispraviti posto se oni neznaju postaviti. Ah da, zanimljivo je da se to s fingiranim ugrizima pocelo desavati opet kad je mama dosla u posjet. Pokvario se bar za 30 % cim je ona dosla... zna se tko ga je razmazio

Da li je pas sa rodovnikom ili bez?
P.S. prije 3 dana je i Nemo imao rodjendan, navrsio je 6 godina

H&S, nemojte zaboraviti kupiti furminator (iako ne ga cesljati njime dok ne dobije odraslu dlaku, negdje poslje 9. mjeseca pa do godine dana), a sto se ostalih cetki tice, obicna metalna gusta cetka je dovoljna za njihovu dlaku. Sto se prehrane tice to zbilja ovisi o vama i psu... samo nemojte naglo mjenjati nego po malo ukljucujte novu hranu i sa svakim obrokom smanjujte staru a povecavajte kolicinu nove hrane. Bitno je samo dok je stene da ima dovoljno proteina, vitamina i minerala. Kalcij je iznimno bitan. Nesmijete istrcavati psa sada, kratke igre, nikako trcanje na bicikli ili nesto sl. Ne penjati se stepenicama ako ih je vise (par moze ali ne koji kat ako zivite u zgradi - potrebno ga je nositi). Hmm... nemogu se vise sjetiti za sad