Lipanj 28, 2025, 19:43:38 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 251145 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sasa-f

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #775 u: Listopad 08, 2010, 22:14:31 poslijepodne »
bilo bi zanimljivo da nakon sto dragi obavi jelte da mu kazem da nesmije vise u krevet jer mi se gadi  :D
ugl sto je enki rekao pseca slina ubija sve zivo tako da u tom pogledu mi ne smeta....uostalom lizu me po rukama i nogama kad se zbudim
jedino sto mi smeta su dlake.....a njih je valjda nemoguce rjesiti ili nije? enki kako ti rjesavas dlake po krevetu?
e da i slobodno pustaj pese na krevet sve dok znaju da su pusteni  ;) a ne da mislile da je to njihovo  :D

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #776 u: Listopad 08, 2010, 22:24:17 poslijepodne »
Vezano uz dlake. Zanimljivo je kako sam mjesecima i godinama postao imun na njih, sasvim. Prije, kada bih uzeo neko mače ili psa, baš bih dlake osjetio pod rukama, sada mi je isto hoće li mi pored ruke dodirujući je biti pas, ili neće biti ničega. Ništa ne osjetim i ništa mi ne smeta.
FILIP (Valpovo)

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #777 u: Listopad 08, 2010, 22:27:10 poslijepodne »
dlake se rjesavaju redovnim cesljanjem mada ih uvijek ima ali to me nesmeta

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #778 u: Listopad 08, 2010, 22:40:19 poslijepodne »
bilo bi zanimljivo da nakon sto dragi obavi jelte da mu kazem da nesmije vise u krevet jer mi se gadi  :D
ugl sto je enki rekao pseca slina ubija sve zivo tako da u tom pogledu mi ne smeta....uostalom lizu me po rukama i nogama kad se zbudim
jedino sto mi smeta su dlake.....a njih je valjda nemoguce rjesiti ili nije? enki kako ti rjesavas dlake po krevetu?
e da i slobodno pustaj pese na krevet sve dok znaju da su pusteni  ;) a ne da mislile da je to njihovo  :D

Kod mene isto tako. Mrzim dlake... Imam zivotinje (dlakave) oduvijek, od kad sam bila dijete... ali uvijek su mi smetale dlake. Evo ima 6 god da je retriver dosao... i jos nemogu prestati psovati svako jutro kad vidim pod  :nerv:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #779 u: Listopad 08, 2010, 23:12:50 poslijepodne »
ma ja psujem samo kad mi majka pokaze usisavac  :D

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #780 u: Listopad 08, 2010, 23:22:43 poslijepodne »
kod mene jedine životinje koje se ne linjaju su ribice. :D Imam 2 kunića koji su stalno u kući,3 psa (2 dugodlaka i 1 oštrodlakog) i 3 mačke koje ulaze u kuću kad im je volja,tako da sam s metlom i usisavačem na ti. :) ali nije mi teško jer životinjama sam okružena od kad znam za sebe.Bilo bi mi jako čudno da ih nema,baš bi mi falile, pa mi onda ni sijeno,ni piljevina, a ni te dlake nisu tako veliki problem  :) ;)

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #781 u: Listopad 10, 2010, 10:22:31 prijepodne »
redovito čitam ovu temu,pa tako i moj brat(nas dvoje smo na jednom nicku),i moj brat je nagovorio dedu i kupio je psa,zlatnog retrivera,mislim...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #782 u: Listopad 10, 2010, 12:58:02 poslijepodne »
Uuuu....  sretno vam bilo sa tonom dlaka i extra energijom :D Treba puno raditi sa njima jer su krasni i inteligentni ali jako tvrdoglavi i prkosivi.
...Pula...

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #783 u: Listopad 10, 2010, 17:35:13 poslijepodne »
Ma ne postoji tvrdoglav pas,nego samo popustljiv gazda  :D

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #784 u: Listopad 10, 2010, 17:40:16 poslijepodne »
Istina  :D :D
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #785 u: Listopad 10, 2010, 19:06:25 poslijepodne »
isto kao ni glup pas  ;)

Offline ninci

• Punopravni član
« Odgovori #786 u: Listopad 10, 2010, 19:11:33 poslijepodne »
Citat:
Ma ne postoji tvrdoglav pas,nego samo popustljiv gazda

ne slažem se sa time nikako!!!! ja sam željezna lady, ali ja se još sa svojim psom natežem tko je tvrdoglaviji!!! ne mogu ja nju mlatit i kažnjavat kolko ona može kopat i čupat bilje iz vrtnog jezerca!!!! a dobro zna kada je napravila sranj** , jer me niti ne dočeka veselo ko inaće na vratima nego se zavuče u najdublji kraj svoje kućice...i ne izlazi van nikako satima!!!
Pustike, Turopolje

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #787 u: Listopad 10, 2010, 19:24:05 poslijepodne »
Uvijek pricate o batinjanju i nekom kaznjavanju,ljudi pocmite koristiti korekcije  ;)
A to sto ti mislis da si zeljezna,pas ti ocito tako ne misli

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #788 u: Listopad 11, 2010, 20:00:16 poslijepodne »
Uuuu....  sretno vam bilo sa tonom dlaka i extra energijom :D Treba puno raditi sa njima jer su krasni i inteligentni ali jako tvrdoglavi i prkosivi.
hvala,kupili smo 4 vrste češljiča 8),svaki dan se budim u 6:00,i idem s njim da se posere. pa...ovaj naš nije tako tvrdoglav.

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #789 u: Listopad 11, 2010, 20:02:44 poslijepodne »
Istina  :D :D
ja nisam niti malo popustljiv,ako se popne na krevet na kat odma se zderem,*ebiga neće on meni ić s guzicom po jastuku a ja tam čorim.

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #790 u: Listopad 11, 2010, 20:04:05 poslijepodne »
imama jedno pitanje,koje se kupovne hrane mogu davat tom psu,ja m u dajem samo jednu šta mi je prodo prodavač?

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #791 u: Listopad 11, 2010, 20:48:28 poslijepodne »
Evo da se ovdje javim :)
Ja imam Kavalira, malu ženkicu   :zagrljaj: .
Geuša moja najdraža  :zagrljaj: :heart:
Inaće se zove samo Gea :D .
Obožavam ju...  :zagrljaj:
Ne spava samnom nego u hodniku između sobe staraca i moje sobe u svom krevetiću.
Mrzi čašljanje, ali ono fakat mrzi. Toliko da trči po cjeloj kući i pokušava se zabiti iza kauča :D .
Onda je ja jednostavno uzmem vežemo joj oprsnicu i vodilicu vežem oko stola i onda donesem četku i krenemo u "mišn posibl" :D :D .
Obožavamo je stvarno, a i ona nas :) !
Evo par slika :)
E,da, stara je godinu i 5-6 mjeseci (nisam siguran sad točno  -? , ali rodila se 21.3. :) )
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #792 u: Listopad 12, 2010, 01:21:52 prijepodne »
ninci da li dobro istrcis pesa prije nego ga ostavis samog sa ribnjakom?  :D meni je rina demolirala sobu kad bi ju ostavila neizmorenu doma   :roll:

ovak da li netko mozda tu od pasoljubaca ima boks za psa koji bi prodao? moji ce na kastraciju 26 pa ce mi trebati dva boksa da ih razdvojim
znaci oni sobni, metalni ili plasticni svejedno mi je samo da zadrzi pesa tih tjedan dana  :D

Offline ninci

• Punopravni član
« Odgovori #793 u: Listopad 12, 2010, 09:42:17 prijepodne »
ja imam onaj jedan sobni kavez... nekorišten... ali prvo je pitanje koji ti je pas??? ne bi ti ga možda prodala...ali posudila bi...
ali da vidimo jel dost velik!! mislim kavez...ne pas....

ma bez brige...pas mi ima čitavo dvorište od 400 kvadrata samo za sebe... a i kada se dva -tri sata šećemo po nasipu i igramo i naganjamo sa drugim psima...njoj ni dalje nije dosta.. još ima snage napraviti koj rov u dvorištu...
Pustike, Turopolje

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #794 u: Listopad 12, 2010, 10:10:58 prijepodne »
ninci, mjesanka huskyja, jel? :D poznata mi je ta energija, izdrzljivost... neumornost...  :D
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline ninci

• Punopravni član
« Odgovori #795 u: Listopad 12, 2010, 10:20:37 prijepodne »
mama joj je mješanac između njem. ovčara i aljaškog malamuta, a tata se ne zna....ali izgleda skoro skroz ko aljaški malamut...osim kaj ima malo veće uši, malo kraću dlaku i manja je... bum stavila slikicu kad dođem doma..
Pustike, Turopolje

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #796 u: Listopad 12, 2010, 10:28:00 prijepodne »
onda je očka neki hiperaktivac... malamuti su malko (al samo malko) tromiji... :)
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #797 u: Listopad 12, 2010, 12:30:27 poslijepodne »
samo da se pohvalim Bea danas navršila godinu dan :)

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #798 u: Listopad 12, 2010, 12:33:09 poslijepodne »
ninci na zalost moram te obavijestiti da za uspijesno svladavanje "sranja" doma pas treba biti izmoren  :D

imam stence krizance belgijskog ovcara, bit ce oko 7 mjeseci stari, 50tak cm u hrptu
posudba bi mi isto igrala ulogu  ;)

Bea sretan rockas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :a01o0:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #799 u: Listopad 12, 2010, 22:13:56 poslijepodne »
Nebih se slozila da nema tvrdoglavih pasa... Necu reci da sam 100 % dosljedna jer da jesam koliko god on bio tvrd ja bi bila tvrdja... naravno, nitko nema sve dane iste pa mi se nekad neda bosti s njim i popustim nesto sto nebi smjela. ALI, korekcije su uvijek u igri, svaki dan nesto, a opet, svaki dan imam sta korigirati... tako da... nije bas da se ne nadmecemo :D Opet, zadnja je moja i po tome bi rekla da sam uspjela u naumu  :clown:

Sa malim pinchem imam posla sad... uh, malo neodgojeno stvorenje. Danas sam usred vecere 3 puta morala vadit ga ispod stola i tjerat na "mjesto" tj. van trpezarije (sto je btw. samo metar i pol od stola :D). Tek nakon sto sam ga posteno opomenula ne samo glasom je prihvatio da nesmije dolaziti. Tvrd je strasno, i svaki dan bar jednom ide totalna submisija. U zadnja 2 dana je 2 puta ugrizao nekog! Iz ciste ljubomore, mene je shvatio kao da sam njegova sto iskljucuje sve druge ljude iz tog copora, osim male Suky koja je zapravo dominantnija od oba muzjaka. Al na pravi nacin, zna se postaviti bez ikakve agresije, tocno u mjerilu koje je potrebno tako da ju i veliki i mali slusaju :D

Najgore sto nemogu nauciti druge da ga ne vide ko malog jadnog slatkog sa preslatkim okicama nego da ga korigiraju, njima je simpaticno sto on "mene brani". U pocetku je i mene "grizao" kada mu nesto nebi bilo po volji ali sada se ne usudi, zato se okrenuo drugima sto je teze ispraviti posto se oni neznaju postaviti. Ah da, zanimljivo je da se to s fingiranim ugrizima pocelo desavati opet kad je mama dosla u posjet. Pokvario se bar za 30 % cim je ona dosla... zna se tko ga je razmazio  :nerv: Da li je pas sa rodovnikom ili bez?

P.S. prije 3 dana je i Nemo imao rodjendan, navrsio je 6 godina  :-[

H&S, nemojte zaboraviti kupiti furminator (iako ne ga cesljati njime dok ne dobije odraslu dlaku, negdje poslje 9. mjeseca pa do godine dana), a sto se ostalih cetki tice, obicna metalna gusta cetka je dovoljna za njihovu dlaku. Sto se prehrane tice to zbilja ovisi o vama i psu... samo nemojte naglo mjenjati nego po malo ukljucujte novu hranu i sa svakim obrokom smanjujte staru a povecavajte kolicinu nove hrane.  Bitno je samo dok je stene da ima dovoljno proteina, vitamina i minerala. Kalcij je iznimno bitan. Nesmijete istrcavati psa sada, kratke igre, nikako trcanje na bicikli ili nesto sl. Ne penjati se stepenicama ako ih je vise (par moze ali ne koji kat ako zivite u zgradi - potrebno ga je nositi). Hmm... nemogu se  vise sjetiti za sad :D
...Pula...