Lipanj 23, 2025, 00:11:59 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Principles Of Lust  (Posjeta: 41727 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: Principles Of Lust
« Odgovori #50 u: Lipanj 07, 2010, 23:38:27 poslijepodne »
Neve fala na strougyni, fino mi se primila i počela je dosta gusto rast na pojedinim dijelovima. M23vu mi je isto poslao tak da je sad ima stvarno puno u akvariju. Super mi je ta biljka. Ono u sredini je l. arcuata i trenutno se još privikava na moje uvijete, nju sam dobio od Acies (thx) i trebala bi mi biti fokusna točka u akvariju kad se zacrveni, ali nažalost to se još ne događa. Bacila je tek koji zeleni izdanak, ali i to je nešto. Ovaj setup je tek u začecima, biti će na njemu još jakooo puno promjena tako da možda svašta iskrsne.

Offline Neve

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
« Odgovori #51 u: Lipanj 07, 2010, 23:43:17 poslijepodne »
E jesam ćorava kokoš, sad kad si rekao vidim i ja da je to arcuata!  :clown:

Meni je počela crveniti na nekih 30cm dužine, ali uopće se nisam igrao sa gnojenjem.
No prob za bilje, kad treba pitaj...  :up:
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Crni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #52 u: Lipanj 08, 2010, 00:27:57 prijepodne »
    :up:

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #53 u: Lipanj 08, 2010, 01:41:03 prijepodne »

Cigić.. na ovakav hardscape ne paše meni niš visoko odozada osim Blixe. Sve ostalo je ko šaka u oko.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #54 u: Lipanj 08, 2010, 09:07:15 prijepodne »
Ajde baš mi je drago da si se riješio algi i da je krenulo...kamenje je baš dobro, lijepe teksture i dobro si ga složio.

Ovako kad sad gledam postav ne mogu si baš zamisliti grmove biljaka...jedino još biljke tipa eleocharis, blyxa i slično. No zato jedva čekam nastavak da vidim u kojem smjeru će ići.

Go go Cigo!!!  :pompon:   :D

Offline Godfish

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #55 u: Lipanj 08, 2010, 12:16:43 poslijepodne »
meni je ovo super , baš mi se sviđa što nema visokog bilja a kamenje si jako dobro posložio... :up:
- :a042:

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #56 u: Lipanj 08, 2010, 16:34:10 poslijepodne »
uhhh..ovaj hardscape je savršen... :klap:

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Srpanj 04, 2010, 20:51:46 poslijepodne »
Mali update:

dakle mrežica za komarce i riccia... ok ako se veže oko kamena, ali budući da sam ja popunjavao rupe između kamenja, prvi put kad je isplutala shvatio sam sve njene nedostatke. Malo razmišljnja  čime bi ju mogao zamijeniti me navelo na ideju da stavim željeznu eloksiranu mrežicu koja se koristi kao sito za pjesak, a ima je za kupiti u gotovo svakoj željezari. Mislim da je kila oko 60 kn, a ta kila je oko 1.5 metra kvadratnih  :D dakle za 10 kn sam kupio i više nego dovoljno.

Izrezao sam ju i savio u obike koji mi odgovaraju za popunjavanje rupa između kamenja i na nju stavio isplutalu ricciu i sve to omotao flaksom. sljedeći put kad ispluta postupak će biti puno brži jer više nema rezanja već samo treba namotati flaks.

Od novih biljaka u akvariju, tu je anubias nana "petit"i Syngonanthus (Tonina) belem. Za Toninu nisam ziher dal će uspijet jer navodno joj je potrebna jako mekana voda.
rotalu rotundifoliu sam dobio od Crnoga i puno mu se zahvaljujem još jednom. Hvala i Marku_Sp za pogostemon.

Za sada anubias obavlja svoju funkciju popunjavanja dijela postava, ali neće još dugo. Izvadit ću ga van jer ima prevelike listove (osim nane "petit") i nja njegovo mjesto bi trebao doći HM kad ga nabavim. Prednji plan je još uvijek koma jer nikako da u dučane stigne cuba. Ako netko ima prijedlog za prednji plan neka slobodno napiše.

Zaboravio sam spomenuti da sam nabavio i nešto sitno fissidens sp. japan koji je još u fazi spašavanja i prilagodbe, te microsorum narow leef koji je trenutno u katastrofa stanju, a u ovom je postavu samo zato što nemam nigdje drugdje s njim dok ne osposobim drugi akvarij.

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #58 u: Srpanj 04, 2010, 21:03:50 poslijepodne »
Ajde kad malo posložiš ove nove biljke baci koju da vidimo kako se to uklopilo!

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Srpanj 04, 2010, 21:17:05 poslijepodne »
evo slikica, Renta preduhitrio si me  ;)

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #60 u: Srpanj 04, 2010, 21:37:50 poslijepodne »
nana petite je moja omiljena biljka, imao sam ju dugo a ova tonina će biti bomba kad se podigne.. Jedino dobro vidi jel ti se tonina odnosno sve visoke biljke uklapaju u koncepciju postava..čisto da ne zahebeš miješanjem svega i svačega.

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Srpanj 04, 2010, 23:22:36 poslijepodne »
I ja se pitam kako će sve zajedno izgledati kad se razraste. Hardscape baš pita da bude sve nešto nisko i prostrano, ali isto tako kad si zamislim grmove velike mogu vidjeti ljepotu u ideji.

Nećeš imati problema sa sijamcima i mahovinom? Meni akvarij na poslu sijamac kosi kao kosilica.  :down:
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #62 u: Srpanj 05, 2010, 11:30:50 prijepodne »
Pozadinske biljke su posađene iza kamenja i ne prikrivaju ih. Ideja je da s njima dobijem na dubini akvarija, ali da dobijem i svježine s izmjenom boja iz zelene u crvenu.
@Neve: što se tiće fontanusa, nisam primjetio da ga sijamci nešto pretjerano diraju tako da me za sada ne brinu. U prijašnjem postavu gdje sam imao druge mahovine isto ih nisu dirali.

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #63 u: Srpanj 05, 2010, 12:43:30 poslijepodne »
super za sada, odlično si se sjetio ovo sa mrežicom i ricciom...

samo sam primjetio da si posadio pogostemon ispred staourogyne...e sad kako pogostemon brže raste i bit će ziher viši od staourogyne da ti je nebi sakrio ili imaš neko riješenje za to....? :)

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Srpanj 06, 2010, 17:28:52 poslijepodne »
Budem ga recnuo kao i do sada  :D
Pogostemon mi u ovom postavu ne radi nikakve probleme upravo zbog količine svjetlosti. Raste dosta malen i zgusnut, ali ne ide previše u vis.

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Rujan 12, 2010, 15:26:27 poslijepodne »
Evo dogodio se lagani rescape i neću stati na ovome. Ideja mi je skroz izbaciti anubias iz ovoga postava i zamjeniti ga sa blyxom i Hm-om. No nikako da ih nabavim tako da je za sada status quo. U zadnji plan je zasađena rottala r.  i sad čekam da se razraste. dodana je cladophora i u prednji plan glossa. Ništa posebno ne izgleda, ali za mjesec dana kad se napravi tepih bi trebalo bit puno bolje.

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Rujan 12, 2010, 17:22:37 poslijepodne »
Ajd da vidimo kad se razraste, ovako lipo izgleda  :up:

Kako prolazi UG? Nisi imao problema?
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #67 u: Rujan 12, 2010, 19:39:30 poslijepodne »
Nažalost nisam ju spasio, a stvarno ju je teško za nabavit, pa sam odustao od nje.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #68 u: Rujan 13, 2010, 09:25:25 prijepodne »
Lagano se popunjava i jedva ga čekam vidit kad se razraste...baš bi mogao dobro ispast.  :up:

Anubias van, a hm unutra i blyxa? Bit će više posla al moglo bi dobro izgledat i tako, mada je i ovako dobro.

Kako rotala gura, nije se nešto razrasla od zadnji put?

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #69 u: Rujan 13, 2010, 13:52:51 poslijepodne »
jako dobro slozen ali prosli je po meni bio ljepsi 8)

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #70 u: Rujan 13, 2010, 18:29:33 poslijepodne »
Dobro izgleda ali kad makneš anubiase i kad se glossa razraste bit će 10x bolje....molim redovno slikanje i postanje slika!  ;)

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #71 u: Rujan 18, 2010, 13:12:56 poslijepodne »
 kako ti se kamenje drži od algi?
jel ti treba još uvijek eleocharis :-[

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Rujan 18, 2010, 18:03:34 poslijepodne »
@LP: HM i RR su provjereno dobra kombinacija poznatih scapera, tako da to ne brinem da će dobro izgledat. Blyxu nikako da nabavim, ko da je ukleta. Zamjenio bi anubias jer su listovi preveliki iako je nana. Gubim na dubini postava i smanjuje mi veličinu akvarija. Da je nana "petit" onda bi to već bilo puno bolje. Drugi minus je i to što je to jedina biljka u akvariju s naznakom algi. Jeednostavno je prejako svjetlo, a on je direktno ispod MH i tu nikak nemrem spriječit pojavu crne točkaste po listovim (neka tvrda točkasta koja se ne da odstranit drugačije osim da se ukloni list).

Rotala je dosta narasla i jednu sam turu odrezao i popunio stražnji plan tak da sad opet treba vremena da naraste. Slikao sam namjerno direkt poslje rezanja tak da se vidi razlika s i bez rotale kad ju uspijem oblikovat onak kak sam zamislio. Problem mi je jedino što mi se premalo crveni. Za sada sam skroz ukinuo dodavanje nitrata. Vjerojatno zemlja dovoljno ispušta jer biljke i dalje normalno rastu, a algi nema.

@galo: to su dva različita stila i nemrem ih uspoređivat. Prošli je imao svoje draži, ali nisam s njim bio niti približno zadovoljan ko sa ovim postavom. Tamo sam napravio krucijalnu pogrešku s podlogom radi čega sam imao 1000 problema. Za sada s ovim ide sve ko po špagici... ( da se ne ureknem)

@M23VU: bit će fotki. Glossa je već sada na pola puta da popuni prednji plan. Živciraju me jedino ribe koje ju non stop čupaju tak da praktički svaki dan guram ruke u akvarij i na nekim dijelovima ponovno sadim.

@Karlo: kamenje se drži mrak. U početku katastrofa problemi s diathomom, sve je bilo smeđe. Ubacio sam sijamce (2), ancistruse (10) i sve su pojeli. Od tada ga redovno održavaju. Nedavno je dodano još (7) otića. Ima minimalno točkaste po kamenju, ali to samo kad se  čovjek baš zagleda. Meni nimalo ne smeta, upravo mi daje taj prirodan štih.

Ako imaš eleoharisa, rado bih da mi pošalješ kolko možeš. Imam ga i ja u akvariju ali ekstra sporo raste, pa će trebat puno vremena da popuni prostor zamišljen za njega. Ovako bi mi puno ubrzao posao. Ako imaš blyxe...  dam i bubreg  :D

Sve u svemu ima još puno rada i daleko je to od konačnog postava.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #73 u: Rujan 20, 2010, 22:37:58 poslijepodne »
@LP: HM i RR su provjereno dobra kombinacija poznatih scapera, tako da to ne brinem da će dobro izgledat. Blyxu nikako da nabavim, ko da je ukleta. Zamjenio bi anubias jer su listovi preveliki iako je nana. Gubim na dubini postava i smanjuje mi veličinu akvarija. Da je nana "petit" onda bi to već bilo puno bolje. Drugi minus je i to što je to jedina biljka u akvariju s naznakom algi. Jeednostavno je prejako svjetlo, a on je direktno ispod MH i tu nikak nemrem spriječit pojavu crne točkaste po listovim (neka tvrda točkasta koja se ne da odstranit drugačije osim da se ukloni list).

Rotala je dosta narasla i jednu sam turu odrezao i popunio stražnji plan tak da sad opet treba vremena da naraste. Slikao sam namjerno direkt poslje rezanja tak da se vidi razlika s i bez rotale kad ju uspijem oblikovat onak kak sam zamislio. Problem mi je jedino što mi se premalo crveni. Za sada sam skroz ukinuo dodavanje nitrata. Vjerojatno zemlja dovoljno ispušta jer biljke i dalje normalno rastu, a algi nema.

Je imaš pravo Cigo, malo su veći listovi anubiasa ovak kad se pogleda...za taj dio sa anubiasima i sa algama: ja sam isto svoje nakon tjedan dva pod jakim svjetlom vratio u strane akvarija odmah, zbog toga. Ipak su to biljke sjene.

To crvenilo je izgleda stara boljka svih EI akvarija...aj baš me zanima hoće li se zacrvenit malo više sad kad si ukinuo nitrate i hoće li to biti dosta iz zemlje nitrata. Da se to lijepo zakamuflirat tako da se sakriju niži djelovi biljke koji su zeleni  sa nekim drugim biljkama, a pokažu se samo vrhovi.

p.s. pa Karlo je živ... :D
« Zadnja izmjena: Rujan 20, 2010, 22:44:06 poslijepodne od lp »

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #74 u: Rujan 23, 2010, 20:22:55 poslijepodne »
 polu ;)