@LP: HM i RR su provjereno dobra kombinacija poznatih scapera, tako da to ne brinem da će dobro izgledat. Blyxu nikako da nabavim, ko da je ukleta. Zamjenio bi anubias jer su listovi preveliki iako je nana. Gubim na dubini postava i smanjuje mi veličinu akvarija. Da je nana "petit" onda bi to već bilo puno bolje. Drugi minus je i to što je to jedina biljka u akvariju s naznakom algi. Jeednostavno je prejako svjetlo, a on je direktno ispod MH i tu nikak nemrem spriječit pojavu crne točkaste po listovim (neka tvrda točkasta koja se ne da odstranit drugačije osim da se ukloni list).
Rotala je dosta narasla i jednu sam turu odrezao i popunio stražnji plan tak da sad opet treba vremena da naraste. Slikao sam namjerno direkt poslje rezanja tak da se vidi razlika s i bez rotale kad ju uspijem oblikovat onak kak sam zamislio. Problem mi je jedino što mi se premalo crveni. Za sada sam skroz ukinuo dodavanje nitrata. Vjerojatno zemlja dovoljno ispušta jer biljke i dalje normalno rastu, a algi nema.
@galo: to su dva različita stila i nemrem ih uspoređivat. Prošli je imao svoje draži, ali nisam s njim bio niti približno zadovoljan ko sa ovim postavom. Tamo sam napravio krucijalnu pogrešku s podlogom radi čega sam imao 1000 problema. Za sada s ovim ide sve ko po špagici... ( da se ne ureknem)
@M23VU: bit će fotki. Glossa je već sada na pola puta da popuni prednji plan. Živciraju me jedino ribe koje ju non stop čupaju tak da praktički svaki dan guram ruke u akvarij i na nekim dijelovima ponovno sadim.
@Karlo: kamenje se drži mrak. U početku katastrofa problemi s diathomom, sve je bilo smeđe. Ubacio sam sijamce (2), ancistruse (10) i sve su pojeli. Od tada ga redovno održavaju. Nedavno je dodano još (7) otića. Ima minimalno točkaste po kamenju, ali to samo kad se čovjek baš zagleda. Meni nimalo ne smeta, upravo mi daje taj prirodan štih.
Ako imaš eleoharisa, rado bih da mi pošalješ kolko možeš. Imam ga i ja u akvariju ali ekstra sporo raste, pa će trebat puno vremena da popuni prostor zamišljen za njega. Ovako bi mi puno ubrzao posao. Ako imaš blyxe... dam i bubreg

Sve u svemu ima još puno rada i daleko je to od konačnog postava.