da, 206 turbo si u pravu.

nitko tko nije dvonožna ciklidistička enciklopedija ne bi smio držat u akvariju ribe za koje nije 100% siguran da su baš te.

a siguran je samo zato jer
mora 100% vjerovat prodavatelju koji je 100% osoba od povjerenja. prodavatelju se
mora vjerovat iz razloga koji se sam po sebi nameće, a to je: ono, pa on je osobno ulovio baš te ribe s tog i tog broda u tom i tom zaljevu. ima i svjedoke. to su mbute i nkangwa. poznati ihtiolozi koji su na mjestu izlova identificirali i razvrstali baš te ribe u zasebne paketiće i UPS-om poslali k meni ili tebi doma...
ili 100% vjerovat uzgajivaču mrijestitelju?
situacija: mrijestitelj ima red od 20 akvarija istih veličina sa vodom napunjenom 2cm ispod ruba akvarija. u svakom od njih ima 20 malaca istih vrsta riba, ali različitih geo i varijeteta. u devetom mrijesnom akvariju slijeva imamo 4 malca koji nisu zadovoljni uvjetima u svom akvariju i preskoče u susjedni. isto tako naprave i malci iz susjednih akvarija.
rezime: malce je teško raspoznat, jer su preslični, a sutra ide isporuka. dođe rođo koji je na ispomoći stručnjaku za mrijest i ne skuži razliku kad ih lovi, meće u vrećice i šalje. na kraju krajnji korisnik dobije nešto ... ne da mi se više sr....