Srpanj 27, 2025, 09:57:23 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Izbjegavajte Hibride!  (Posjeta: 7819 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mastino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Odg: Izbjegavajte Hibride!
« Odgovori #50 u: Ožujak 04, 2010, 01:56:58 prijepodne »
jesmo mi rezmirali kaj u temi? kaj su hibridi, pa kaj su mješanci, pa kaj je paralelna revolucija, pa koja se riba smije seksat, a koja ne smije?

jbg, meni su svi malavci "honđije" a tange "tretocepalusi". pa ko bi popamtio sva ta imena??  :rolleyes: naravno da se pita koja je. nekad se pita tek tolko. da se digne prašina. nema se pametnijeg posla.  :up:
svatko ko imalo drzi do ribe sta zeli imati u AQ bi trebao znati njeno tocno ime sa pripadajucim geovaritetom, radi komunikacije sa drugim ciklidasima na ostalim forumima i potragom informacija o uvjetima drzanja...
daj si mira.  -? :D

naravno da se uvijek netko pali na guranje.  :D

...i tak.
nastavak ove teme je samo pokusaj provociranja i diskreditiranja kvalitete mojih riba (koje su nabavljene kod jednog od jacih importera Malawi i Tanganyika ciklida u Evropi ili kod renomiranog kolege ciklidofila koji se ni vise ni manje bavi iskljucivo Malawi ciklidima vec vise od 30 godina i koji objavljuje na cichlidnews-u, mislim da to dovoljno govori o kvaliteti mojih riba) jer da ste htjeli nesto pametno reci/napisati mogli ste to i pred 5 dana od kad je tema stajala "neaktivna" sa zadnjim postom od Bojka...
znam da, netko se pali na guranje pa se treba najprije posavjetovati sa ekipicom... ;)

Mastino me recimo uvredio jučer da mu pričam iza leđa što nije istina. Evo sad ču ti Mastino ovako javno ispričati svoju priču;
Sječaš se od koga sam kupovao svoje prve ciklide? Od tebe! Kupio sam Pseudotropheus Tursiops, I chisumuale (ili kak se već piše, Titech i ti ste se u temi od Acies prepucavali o tome kako se pišu) Moje Chisumuale nikad nisu narasle kak treba, nego su ostale male, a istu tu ribu si koji mrijest kasnije UVALIO Acies za akvarij od 60 litara (kolko 6-7 kom) Njena riba je prije par dana završila isto kod mene i nije narasla. Ja sam tu ribu mislio POKLONITI cannibalu pošto ima mali tank, a ribe su se prestale razvijati i ostale male. Slučajno sam posto Vjeki od kojeg sam dobio odgovor da ih "riješim" meni je riba OK, samo što je manja, (patuljak ili hibrid). od Acies je riba isto ostala mala i nije narasla. Kod mene je bila 1god u tanku od 200 i 250 litara, a njene su bile u 60 oko 7 mjeseci. Sad je ta riba kod mene i Cannibal ih želi pokupiti u nedjelju da ima za akter u VŽ. Evo vidiš da ti ne radim iza leđa. Ja bum ih u nedjelju dostavil cannibalu pa nek on sam odluči.
Pozz Ivan
:D e Ivane, tu pricu sta si ti sada iznio javno ja je vec znam bar 7 dana a i za neke ostale price sam cuo jos dosta ranije, za tebe to nije pricanje iza ledja i pokusaj diskreditacije kvalitete mojih riba?  :D
u vise tema kad si iznio svoje "nezadovljstvo" sa nekim ribama koje si kupio od provjerenog ciklidasa (u ovom slucaju mene) sam te lijepo pitao o kojim je ribama rijec ali odgovora nisam nikada dobio... ;)
TiTech i ja se prepucavali oko imena...  :D
ma daj molim te ne budi smijesan, sta sa vlastitim bratom mislis da se idem prepucavat preko foruma radi imena ribe? :D
posto onda to nisi shvatio, sad cu ti objasnit, to je bila zahebancija izmedju dva brata! ;)
Ivane pripazi malo sa rijecima jer ja NIKADA NIKOME NISAM UVALIO ribe pa tako ni tebi ni acies (odmah sam joj rekao da ce u tom AQ moc drzat 1M/2F kad odrastu ali s obzirom na velicinu od 3cm ja joj nisam mogao garantirati da ce dobiti taj omjer ako joj posaljem 3 ribe pa smo se dogovorili da ce ih uzet 6) ili bilo kome drugome. ja nemam potrebu uvaljivati nekome ribe za razliku od tebe koji si ih uvalio cannibalu jer nisi imao kamo s njima, Maylandia/Metriaclima estherae koja naraste 14cm u AQ od 160L... :up:
toliko o uvaljivanju!  :klap:
Labidochromis chisumulae naraste na 8cm a Cynotilapia afra "Cobwe" na 10cm cisto za tvoju informaciju ali dobro nebitno dali ti to znas ili neznas, mene sad vise cudi kako su samo kod tebe i acies moje ribe ostale "patuljaste" a kod ostalih clanova koji imaju iste te ribe i iz istog ili narednog mrijesta je sve u najboljem redu, na velicini su od oko 7cm, redovito i uspjesno se mrijeste, hmmm ja bi se ipak malo zapitao dali si ti radio sve kako treba... uostalom, ako si toliko nezadovoljan mojim ribama zasto si onda pred nekih mjesec dana opet ponovio istu gresku i opet kupio od mene "losu ribu" (u ovom slucaju Metriaclima lanisticola "Ngara" ? da sam ja nezadovoljan kvalitetom riba sta od nekoga kupujem i da smatram da taj netko uvaljuje pa nema sanse da bi ja kupio opet ribu od te osobe... ;)

pitanje je slijedeće: zašto je kod skalara, diskusa, i nekih drugih riba koje nisu ciklidi to poželjno, a kod ciklida jezera malawi, tanganyika, victoria to nije poželjno? jesu li te ribe koje se miješaju da bi se dobile "ljepše" manje vrijedne ili više vrijedne od istočnoafričkih ciklida?
neznam od kud tebi da je pozeljno krizati skalare, diskuse, itd.?
to sta netko kriza skalare diskuse itd je samo da bi dobio novu formu ili boju koja ce se bolje prodavati jer realno kad pogledamo pravi skalar ili diskus necu rec da su ruzni jer nisu ali nemogu se ni usporedjivati (sta se boje tice) sa nekim snake skinom ili marlboro redom itd (ova imena sam stavio cisto onako jer o skalarima i diskusima znam stvarno jako malo ali ispravnije bi bilo napisat nista).
pravi ciklidas ili ciklidofil (kako kome draze) se trudi odrzati cistu vrstu jer zna se kako izgleda riba iz ova tri jezera sta si naveo, realno gledajuci ima sasvim dovoljno prekrasno ofarbanih ciklida bez da ima potrebe da se tu nesto mucka da bi se dobilo ko zna sta... osobno mi nije jasno zasto covjek (opcenito) ima potrebu ici protiv prirode?!

Vidim ribu kod kolega akvarista koju su je nabavili poslije mene i kod drugog prodavača. Njihova je riba skoro duplo veča, dok moja stagnira u rastu već nekih 6 mjeseci. Ona se normalno mrijesti , ali ženkica ne uspjeva iznjet, jer je jako mala. (i bolje da ne iznese do kraja)
A moglo bi se i o Aframa cobwe porazgovarati, ali neću da sad ne ispadne kako "pljujem" po čovjeku, jer vjerovatno nije znao što prodaje kao i svi drugi koji su slućajno prodali križanca ili hibrida ili patuljka.
Baj d vej; Ostale vrste riba u tanku su se normalno razvijale tak da ona priča o kvaliteti vode i velićini tanka ne "pije vodu" ;)
neznam od kuda i iskreno me nit ne zanima odakle su nabavljene te druge ribe iste vrste, ali dali si se zapitao da mozda sa tim drugim ribama nesto nije uredu ako tako brzo rastu, dali su mozda hranjene sa hranom koja nije adekvatna za njih pa je doslo do ubrzanog rasta i u najgorem slucaju dali si siguran da te ribe nisu hibridi... opcenito kad riba prebrzo raste za nju to nije dobro pa joj je i zivotni vijek daleko kraci od ribe koja sporije raste... ;)
obzirom da dobro znam sta prodajem itekako "pljujes" po meni ali i kvaliteti mojih riba koje su sve provjerenog porijekla.
ne kazem da se bilo kome ne moze desiti hibrid (hebiga) mozda ce se desit i meni necu tvrdit da nece ali kad netko svjesno duze vrijeme mrijesti i poslje toga prodaje te ribe u pet shop (koliko znam iz informacije od pred 4-5-6mjeseci to je i onda radio, ovo je provjerena informacija posto mi je sam vlasnik te trgovine ponudio tog "prekrasnog krizanca"), nemozemo rec da je to slucajno.

Nitko se ne svađa :) Dečki samo raspravljaju o jako bitnoj i upozoravajućoj temi!! Izbjegavajte Hibride,...   Ali kako da ih izbjegavamo nigdje ne piše :D :D :D :D
Zašto niko jednostavno ne napiše kako da izbjegnemo hibride!! Jedino kupnjom odrasle ribe.
Kupujte ribe stare godinu dana, prije provjerite veličinu oblik i kolaritet iste pa ju onda potražite u dućanima sa akvarističkom opremom ili od domaćih uzgajivača.
imas pravo nitko se ne svadja ali da netko provocira provocira! :)
da si procitao post sa linkom na tekst sa razumijevanjem bi i shvatio kako izbjegavati hibride...

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #51 u: Ožujak 04, 2010, 02:27:31 prijepodne »
Daj Mastino kaj se tolko opravdavaš kad si upravu, jedino kaj si tolko toga izokrenul. Desilo ti se  par puta da si dao u opticaj i prodaju hibridnu ribu i kaj sad. Pa nije smak svijeta,Inače od tvog brata je kupljena zadnja riba, a kolko znam vi imate sve posebno ili..?
A što se tiće tvojih riba; Imaš lijepe ribe i neznem zakaj si dobil dojam da netko pokušava diskredititrati tvoje ribe.
Lijep pozdrav ;)
« Zadnja izmjena: Ožujak 04, 2010, 02:54:38 prijepodne od Ikota »
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #52 u: Ožujak 04, 2010, 03:41:20 prijepodne »
Daj Mastino kaj se tolko opravdavaš kad si upravu, jedino kaj si tolko toga izokrenul. Desilo ti se  par puta da si dao u opticaj i prodaju hibridnu ribu i kaj sad. Pa nije smak svijeta,Inače od tvog brata je kupljena zadnja riba, a kolko znam vi imate sve posebno ili..?
A što se tiće tvojih riba; Imaš lijepe ribe i neznem zakaj si dobil dojam da netko pokušava diskredititrati tvoje ribe.
Lijep pozdrav ;)
ovaj post nije nista vise nego provokacija i bez argumenata me vuces za jezik!

Daj Mastino kaj se tolko opravdavaš kad si upravu, jedino kaj si tolko toga izokrenul.
kao prvo uopce se ne opravdavam, prozvan sam pa sam se javio.
a izokrenuo nisam nista!

Desilo ti se  par puta da si dao u opticaj i prodaju hibridnu ribu i kaj sad. Pa nije smak svijeta,
Ikota ne pisi gluposti, od mene do sada nije izaso hibrid a to moze potvrdit bilo tko tko je bio kod mene i vidio u kojim uvjetima drzim ribe!

Inače od tvog brata je kupljena zadnja riba, a kolko znam vi imate sve posebno ili..?
obzirom da nisi bio kod mene neznas dali brat i ja imamo posebno ili skupa ribe pa i dalje tvrdim da je tvoje javljanje u temi samo provokacija i pokusaj diskreditacije kvalitete mojih riba!
da, zadnja riba sta si kupio je od brata i u cemu je problem? ja ga ne vidim obzirom da su sve nase ribe drzane u istim uvjetima, hranjene istom hranom, koriste se isti preparati, itd... glavno da si mene isao prozivati da si od mene kupio "losu ribu" a od mene si kupio samo Labidochromis chisumulae a Cynotilapia afra "Cobwe" i Pseudotropheus sp. "tursiops chitande" si uzeo od brata sta je i bilo naglaseno kad smo se dogovarali zato i dalje smatram da me vec neko vrijeme provociras na forumu po razlicitim temama...

hvala ali ta tvoja ironija mi stvarno nis ne znaci u zivotu, vise mi znaci kad moju ribu pohvali covjek koji ima 10, 20 ili 30 godina iskustva sa malawi ciklidima.
procitaj jos jednom svoje postove pa ces shvatit zasto sam dobio dojam da zelis diskreditirati kvalitetu mojih riba...

Lijep pozdrav ;)
Laku noc! ;)

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #53 u: Ožujak 04, 2010, 08:49:20 prijepodne »
Imam jedan primjer za nastavak ove teme.. Ja sam imao par skalara koje sam odgojio od malih dana (prije jedno 10- ak godina) .Ženka se počela mrijestiti sa nepunih godinu dana života, nije još bila ni potpuno izrasla ali ja sam je nabrijao na mrijest. Ona se je poslije par mjeseci mrijestila svakih deset dana i usprkos mojoj visokoproteinskoj hrani(živi oranizmi, goveđe srce sa blitvom i češnjakom, crvi ...) ona nikad nije dosegla veličinu koju skalar ima u divljini ili kad je ostavljen da se razvije kako treba. Ona bi se možda i razvila u svoju max. veličinu da ja nisam konstantno nabrijavao par na mrijest. Darovala je tisuće svojih potomaka. Živjela je samo pet godina :'(.. Kad je uginula bilo mi ju je žao kao da sam izgubio psa.. Ali ja sam najviše kriv zbog njene sudbine.
Zato ovo sa neizraslim ciklidima postoji i kod malavi ciklida. Ženka bi u divljini pobjegla ili se sakrila dok u našim akvarističkim uvjetima ona nema mjesta za tako nešto. Pa dolazi do preuranjenog mrijesta, što mlade ribe iscrpljuje i dovodi do toga da se ne razviju u jedinke kakve bi izrasle u divljini. Zato ovo podbadanje da je u nekom prijašnjem mrijestu došlo do križanja dviju vrsta ne stoji. Mislim može se desiti ali to se neće odraziti na veličinu ciklida već na njegov oblik i boje. Tako da je to relativno lako raspoznati. Međutim ovo o nedovoljno izraslim ciklidima nije greška onoga od koga ste kupili ribu, nego ovisi o uvjetima u kojima riba raste. Ako se ona već, nakon što je dosegla 6 cm počne mrijestiti ne možete očekivati da će narasti do pune veličine u godinu dana. Ili ako se nalazi u akvariju koji je prenapučen ili ako nije ishrana pogođena ili ako kvaliteta vode ne odgovara..
Ali smatram da jedinku najviše izmori preuranjeni mrijest, a mi svi volimo vidjeti mrijest ribe i to jedva čekamo.. A ova tema o kojoj trenutno sad polemiziramo ne spada u temu o hibridima tj.križancima, već u neku drugu temu koja bi se trebala , otprilike, zvati "kako pravilno othraniti i razviti ribu koja raste u zatočeništvu"
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Ožujak 04, 2010, 11:01:51 prijepodne »
Vjeko hvala ti što me nisi citirao ;)
Mastino ako ti moje mišljenje o ribi ništ ne znači zašto se onda već dvije stranice opravdavaš. Nisam te razapeo na križ zbog ribe, ali ti mene jesi. Moje mišljenje o cijeloj ovoj temi i tebi je da nemora prodavatelj uvijek namjerno prodati nekog kržljavca ili hibrida. A vjeko zna kako je moj post završio kod njega, pa neka ti ga preprića ili pročita SVE. Napisao sam i njemu da ne vjerujem da je riba patuljak jer je kupljena od tebe, ali ako je da ju sigurno nisi namjerno poslao, Iza tih rječi stojim, a argumentirati ti može Vjeko. Ma oko čega si mi raspravljamo oko 6 ribica, pa kaj to nije jadno, Ima li ribica 7 ili 10 cm. Meni osobno to nije smetalo dok me nisi počeo vuć za jezik, a sad već kad smo došli do toga, Mastino kolko godina si ti u ciklidnim vodama Malawi? 2-3 ili 10- 15 ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Ožujak 04, 2010, 11:12:03 prijepodne »
Sorry na izlasku iz teme!!
Inače prijatel Mastino moj prvi akvari (120 lit sa željeznim okvirom) je nastajao daleke 1983 godine i bio je u funkciji do 1986 dok nisam krenuo u srednju šk. Onda sam ga zbog obaveza morao ugasiti i pokloniti. Poslije sam imao aq. od 2000 do 2003 juvel rio 60, Njega sam ugasil jer sam renoviral stan i ribe su mi pokrepale, dalje sve znaš, A kad je nastao tvoj prvi akvarij prije kolko? 3 ili 4 godine :D
BTW.; Ima ovdje u temi i akvarista koje prozivaš , a doma na policam imaju razne trofeje i pohvalnice i zahvalnice u akvaristici iz vremena kad si ti  akvarij mogel vidjet samo u Zagrebu u Zološkom vrtu. Zato čuvaj i brani svoje , al poštuj tuđe mišljenje makar se nekad i ne slažeš sa njim ;)
« Zadnja izmjena: Ožujak 04, 2010, 11:28:31 prijepodne od Ikota »

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #56 u: Ožujak 04, 2010, 12:30:21 poslijepodne »
 :D

znaci, po ovome sta si sad napisao ja bi po tebi trebao biti veci akvarist od tebe posto sam prvi akvarij imao 81.-e i do dan danas je u funkciji (osim jedno 2-3g. sta nije radio) ili je to samo trebalo ispasti ja imam vise iskustva od tebe posto sam prvi aq imao "daleke 83.e g."...  :D
nikada nisam skrivao da se aktivno akvaristikom bavim nekih 4 godine i to samo malawi ciklidima (osim kratkog pocetka sa neonkicama, skalarima, itd.) a to kad sam ja imao prvi akvarij (daleke 81-e) smatram da je totalno nebitno jer sa 6 ili 12 godina (nebitno) ne vjerujem da je nesto utjecalo na moje trenutno iskustvo... ;)

neznam zasto sad opet prozivas Vjeku kad je vec argumentirano napisao svoj post... (daj ga procitaj jos jednom ali ovaj put sa razumijevanjem)
mislim, ne kuzim sta hoces dokazat?

stvarno te pozivam da jos jednom procitas svoje postove i da vidis ko je koga prvi poceo prozivat i vuc za jezik jer i dalje mislim da me samo provociras...

BTW.; Ima ovdje u temi i akvarista koje prozivaš , a doma na policam imaju razne trofeje i pohvalnice i zahvalnice u akvaristici iz vremena kad si ti  akvarij mogel vidjet samo u Zagrebu u Zološkom vrtu. Zato čuvaj i brani svoje , al poštuj tuđe mišljenje makar se nekad i ne slažeš sa njim ;)
:D daj covjece smijesan si, sta ti znas kad i di sam vidio prvi akvarij... mislim ono, OK Ivane, tvoj tata je jaci od mog....  :D

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Ožujak 04, 2010, 12:33:21 poslijepodne »
:D

znaci, po ovome sta si sad napisao ja bi po tebi trebao biti veci akvarist od tebe posto sam prvi akvarij imao 81.-e i do dan danas je u funkciji (osim jedno 2-3g. sta nije radio) ili je to samo trebalo ispasti ja imam vise iskustva od tebe posto sam prvi aq imao "daleke 83.e g."...  :D
nikada nisam skrivao da se aktivno akvaristikom bavim nekih 4 godine i to samo malawi ciklidima (osim kratkog pocetka sa neonkicama, skalarima, itd.) a to kad sam ja imao prvi akvarij (daleke 81-e) smatram da je totalno nebitno jer sa 6 ili 12 godina (nebitno) ne vjerujem da je nesto utjecalo na moje trenutno iskustvo... ;)

neznam zasto sad opet prozivas Vjeku kad je vec argumentirano napisao svoj post... (daj ga procitaj jos jednom ali ovaj put sa razumijevanjem)
mislim, ne kuzim sta hoces dokazat?

stvarno te pozivam da jos jednom procitas svoje postove i da vidis ko je koga prvi poceo prozivat i vuc za jezik jer i dalje mislim da me samo provociras...

Mastino kaj ne žišku da pretjeruješ!!!!
TI SI NAJVEČI MALAWI GURU NA OVIM PROSTORIMA I JA TI SE KLANJAM!!!!!!
 :a034k: :a034k: :a034k: :a034k: :a034k:

Pa te kao takvog molim da se prestaneš spuštati na moj nivo (jednog malog akvariste iz provincije)
I molim te pošto neznam Anglenski da mi na hrvatskom odgovoriš kako da prepoznam hibrida, makar se nadam da se više neću sa njima susretati pošto ti nemaš Tanganyka ciklide i toplo se nadam da ćeš ostati na ovim vrstama.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #58 u: Ožujak 04, 2010, 12:40:05 poslijepodne »
mastino, niti ja poznajem tebe, niti ti mene da bi jedan o drugom mogli stvorit ikakvu sliku. čak nemamo niti kakvih dodirnih točaka vezanih za akvaristiku, a sve kaj ja tu pitam odnosi se mahom na mene, moju znatiželju i moje ribe. ovo je hobistički forum, virtualni svijet ( s laganim osvrtom na stvarnost ), pa ne znam čemu takvo žešćenje, napadi i tenzije.

zakaj sam čekao više dana da nastavim temu? zato jer sam se nadao odgovorima, a obzirom da sam vidio da tema pada, digo sam ju. nažalost i opet bez odgovora.
kakve urote, kakvi bakrači? tko i s kim? - svašta.  99,998% ljudi odavde nisam nikad vidio. lol

isključivam se is ove teme. više volim one di se nitko ne pali na guranje. u ovoj nisam apsolutno ništa naučio, niti saznao, te mislim da je trebala bit otvorena u podforumu "akvaristički linkovi".
danke i aufiderzen.  ;)

evo još jedan link:  http://www.sydneycichlid.com/cichlid-hybrids.htm  korisniji je od ovog kojim je tema otvorena.
« Zadnja izmjena: Ožujak 04, 2010, 13:02:38 poslijepodne od aquabot »

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Ožujak 04, 2010, 12:42:24 poslijepodne »
mastino, niti ja poznajem tebe, niti ti mene da bi jedan o drugom mogli stvorit ikakvu sliku. čak nemamo niti kakvih dodirnih točaka vezanih za akvaristiku, a sve kaj ja tu pitam odnosi se mahom na mene, moju znatiželju i moje ribe. ovo je hobistički forum, virtualni svijet, pa ne znam čemu takvo žešćenje, napadi i tenzije.

zakaj sam čekao više dana da nastavim temu? zato jer sam se nadao odgovorima, a obzirom da sam vidio da tema pada, digo sam ju. nažalost i opet bez odgovora.
kakve urote, kakvi bakrači? svašta.  lol

isključivam se is ove teme. više volim one di se nitko ne pali na guranje. danke i aufiderzen.  ;)

I ja isto odlazim, !!!!
hebig Mastino!
Al odgovor svi sa nestrpljivošću očekujemo!!  Kako da izbjegnemo Hibride??

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #60 u: Ožujak 04, 2010, 12:53:41 poslijepodne »
Mastino kaj ne žišku da pretjeruješ!!!!
TI SI NAJVEČI MALAWI GURU NA OVIM PROSTORIMA I JA TI SE KLANJAM!!!!!!
 :a034k: :a034k: :a034k: :a034k: :a034k:
ne pretjerujem, ne opravdavam se nit ista slicno, ali ne dopustam da netko siri neistinu o meni!

ne smatram se nikakvim "MALAWI GURU" pa nema potrebe da mi se klanjas (ne reagriam na sarkazam) ali da imam vise iskustva i znanja o malawi ciklidima od nekih sta se akvaristikom bave vise godina od mene i sa razno raznim trofejima, pohvalnicama, zahvalnicama, imam!

naporan si s time sto svima na forumu pokusavas biti poklopac..
jucer si napao sve zivo oko sebe u onoj temi kako se ispravno na hrvatskom pisu imena jezera da bi ispalo da si bio potpuno u krivu...
i iza toga, vidim, nisi uopce nasao obraza ispricati se ljudima ali ovdje imas vremena nadovezivati se s glupostima i lazima...

Al odgovor svi sa nestrpljivošću očekujemo!!  Kako da izbjegnemo Hibride??
odgovor kako izbjeci hibride vam se krije OVDJE. ;)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Ožujak 04, 2010, 12:56:43 poslijepodne »
Mastinooooo!!!!!! :up: :up: :up:
 :a034k: :a034k: :a034k: :a034k:

Stavio si pod odgovor Link. I ti sebe smatraš iskusnim ciklidašem ili iskusnim "surferom" po drugim forumima?
Al nema veze ja ti se ipak klanjam   :a034k:

To tvoje mi liči na ono , ; Ja sam iskusniji j.b.č pošto sam pregledao više pornića.
Ja želim odgovor od našeg Mastina, Iskusnog ciklidaša Malawi voda! Kako on ,recimo kad dođe u priliku da kupuje ribu, izbjegava hibride.?????
Reci nam Mastino iz svojeg iskustva, a ne skidanjem raznih tuđih stranica.

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #62 u: Ožujak 04, 2010, 13:11:53 poslijepodne »
posto nemam obicaj editirat svoje postove (za razliku od nekih) nakon sta je netko nesto napisao...
odgovor kako izbjeci hibride vam se krije OVDJE. ;)
isto to vam pise u prvom postu ove teme! ;)

Pa te kao takvog molim da se prestaneš spuštati na moj nivo (jednog malog akvariste iz provincije)
I molim te pošto neznam Anglenski da mi na hrvatskom odgovoriš kako da prepoznam hibrida, makar se nadam da se više neću sa njima susretati pošto ti nemaš Tanganyka ciklide i toplo se nadam da ćeš ostati na ovim vrstama.
stvarno ne razumijem zasto imas potrebu i dalje nastavljati sa provokacijama?
a to da cu ostati samo na ovim vrstama, samo se mozes nadati... ;)
bas si nesto razmisljam da malo krenem i u Tanganyika vode.  :D (salim se, ne trebas se bojati, imati ces kome prodati svoje Tanganyika-nce)

uz to koliko citam po stranim forumima koji ne koriste Hrvatski kao sluzbeni jezik vidim da nemas problema sa razumijevanjem...
sorry ali nije mi poznat Anglenski pa ti u prijevodu ne mogu pomoci...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #63 u: Ožujak 04, 2010, 13:19:25 poslijepodne »
Ekipa sve 5, sad ste si lijepo rekli što se imali ponaosob pa mislim da je vrijeme da se stane s prepucavanjem i nastavi tema ako se ima još što za pisati.. u suprotnom ključam temu. :)

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #64 u: Ožujak 04, 2010, 13:23:13 poslijepodne »
To tvoje mi liči na ono , ; Ja sam iskusniji j.b.č pošto sam pregledao više pornića.
Ja želim odgovor od našeg Mastina, Iskusnog ciklidaša Malawi voda! Kako on ,recimo kad dođe u priliku da kupuje ribu, izbjegava hibride.?????
Reci nam Mastino iz svojeg iskustva, a ne skidanjem raznih tuđih stranica.
:D bas neznas stat a?  :D

evo ja te ovdje javno pozivam da me dodjes posjetiti u pulu, placam ti putne troskove i cevape/pivu pa ces se uvjeriti da kod mene nema hibrida i da nema mogucnosti ni da se slucajno dese i da iskustva imam!

iz svog iskustva kako izbjegavam hibride: kupujem iskljucivo od provjerenih ciklidofila koji drze malawi ciklide ili direktno od importera!

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #65 u: Ožujak 04, 2010, 13:26:09 poslijepodne »
sorry Renta, sta se mene tice ova teme je zavrsena i bila je zavrsena sa mojim prvim postom...
tko je zelio shvatiti shvatio je i u prvom postu...

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #66 u: Ožujak 04, 2010, 13:28:19 poslijepodne »
jbg, teško mi se suzdržat.  :D  evo zadnji... ja bi radije nekoj mlađoj gospođi platio put i troškove, nego ikoti...  :rolleyes: meni on baš i nije privlačan...  :dead:
« Zadnja izmjena: Ožujak 04, 2010, 13:28:36 poslijepodne od aquabot »

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #67 u: Ožujak 04, 2010, 13:30:07 poslijepodne »
GAME OVER