Ajoj
Kažeš da planiraš kupiti svjetlo... Te novce uloži u puuno veći akvarij. Ne znam što misliš o tome. Ja sam kao početnik mislio da je puno veći akvarij i puno veća briga, ali upravo suprotno. Probaj si kupiti bar samo staklo neko veće, a ostalo kupuj onda postupno. Ako si možeš priuštiti, kupi sve odjednom, još bi bolje bilo. Aqua-terra (Tu su ti na oglašivačkom podforumu) je imala rasprodaju akvarija prije mjesec-dva. Pogledaj, možda im je još ostao koji. Stvarno su bile prihvatljive cijene. To bi ti bio prvi korak, ako ti mališani ostanu na životu. Još bi bilo bolje da ti ih netko tko ima uvjete privremeno udomi, dok im ne osiguraš potrebne uvjete
Za sve što ti je nejasno i za pomoć pitaj ovdje na forumu. Ima tu puno ljudi koji će pomoći.
Trebala si se malo bolje informirati, no što je, tu je. Sad je gotovo.
I da, djeluj brzo, jer ako ovako ostane, neće dobro završiti.
EDIT:
A nemoj se sad odmah uplašiti i odustati od svega. Ribice su vjerojatno još male, tako da ti bar zasad ne treba 40-50 litara vode za jednu, kao što je kolega tikky2 naveo. Slažem se da bi im bilo ljepše tako, ali dok su male, snaći će se one i u manje. Ako im možeš to osigurati, super, a ako ne, za početak osiguraj im 20-30 litara po ribici i dobro to filtriraj i trebalo bi biti u redu.