Dobro nam došao Booloox. Zamolio bih te nekoliko stvari: ispuni sve podatke koji se traže u tvom profilu, otvori novu temu u podforumu "Novi članovi" te u njemu opiši akvarij, stanovnike i tvoja iskustva, a za sve što te interesira otvori novu temu kako bi ti kolege mogli pomoći.
.aka.985plavi - jesi ti stavljao bateriju u svoj aquarium? i kad ti je voda pozelenila sigurno si morao napravit sve ono što si napisao pod 1. način - sve rstavit pa očistit....nevidim kakave koristi od elektrolize? pobit puževe-da, ali i sav živi organizam koji se stvara u vodi......bez uvrede ovo je samo moje mišljenje... pozzz...
Booloox, ja sam kolegici dao savjet kako se uspješno riješiti puževa ova je metoda već isprobana i 100% je uspješna za akvarije bez riba do je 85% uspješna u akvarijima s ribama, naime, postoji još jedna metoda koja ubija sve živo ali ne smijem ju spominjati jer je opasna....
..ja sam riješio puževe tako da nisam hranio ribice 48 sati a puževe sam drobio - jedno 10ak komada samo stisneš da kao "pukne" i pustiš ga da padne - drugi dan nijednog više nije bilo u aquariu i moram priznat da su se ribice fino "navukle" na pužiće....
Booloox po ovome što si napisao ti samo misliš da si riješio puževe... Kako si se riješio stotina i stotina jaja koje su puževi položili na biljke i staklo? Kolegica ima drugi problem, ona naime, ima najezdu, pošast, invaziju... puževa u svom akvariju a to je ipak nešto drugo.
Puževi su korisni beskralježnjaci, u stvari, oni su komunalci koji jedu ostatke hrane, istrulo lišće, alge... ali sve je to u redu kada su u normalnom broju ali kada je najezda puževa ista se mora rješavati drugačijim načinom od kojekakvih stupica, listova salete, drobljenja i dr...
Pozdrav te puno sreće i uspjeha u akvaristici