ovo je tema u kojoj sam započeo svoja iskustva s akvarijima, tek toliko da se vidi kako je to u početku izgledalo...
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=23742.0a sada...

ovo u sredini akvarija gdje su sada puževi, trebao je biti tepih od cube, ali je propala s vremenom ali sam neke stavri promijenio i sada se lagano oporavlja i ponovo cekam da napravi "tepih" tamo gdje ce imati dovoljno svjetla od ostalog bilja...
u filteru sam imao ogromnu količinu aktivnog ugljena i njega sam zamijenio keramićkim filterom i smanjio dozu easycarba na savk 3. dan po dozu od 2.5ml (nisam ga prestao davati jer mislim da ipak ima neke koristi od njega, ali je doza manja) i mislim da je za sad kako stvari stoje sve u redu...

skalari su malo porasli od onda... a ja to nisam ni primjetio, meni su isti, tek sad vidim koja je razlika kad sam vidio stare slike...

cini mi se da je lijevi (tamniji) muzjak, a desno zenka, e sad ako se netko razumije u spolove skalara nek ocjeni...
a i sve tere i neonke su na broju, koliko ih je bilo i u početku (8+8)...

ljubavnici

ili kako ih ja odmilja zovem trajekti... (nije mi jasno zasto su toliko debeli, mislim jasno mi je zasto, ali svi drugi corići koje vidim su mali a ovi su krmci)

za one koji ne vjeruju da puževi plivaju

ono što je iduce na redu je zamjena ove šugave cijevi za izlaz iz filtera. u početku je bila prozirna ali s vremenom u vodi pobijeli i sad jako ružno izgleda, a mora ovdje biti jer inace filter previše druka vodu pa napravi laganu cirkulaciju po akvariju i bilje krene po svugdje, i nije to to više...
kako vam se čini napredak?
znam da nije sad nešto extra akvarij, ali vidio sami lošijih ali i puno, puno boljih. Mene za sad veseli!