Ovako, prije 3 dana sam kupi akvarij i sve radio po uputama kako mi je objasnio prodavac jedino sam fulao u jednom procesu...
naime, stvar je išla ovako... prvo sam sve počistio, pijesak, akvarij, "igračke", trave... Zatim sam stavio fini pijesak(2-3mm)po cijelom dnu i izdubio rupe za "gnojivo" i odmah napravio pogrešku i nalio malo vode kako je rekao prodavač, ali sam ju nalio prije nego sto sam stavio završni sloj šljunka, i voda je izgledala kao blato u kojem bi se domaća svinjica rado okupala. Zatim sam posadio biljke i stavio ostatak šljunka i polako nalijevao vodu u akvarij (ali opet greška - ne preko filtera)...
e sad... kada sam ulio vodu u akvarijsve je bilo bijelo i puno prljavštine i cekao sam prvo da se prljavština slegne pa sam nakon par sati ukljucio pumpu da radi... nakon jednog dana se sve rascistiloi sad je sve ok, ali mi i dalje voda ima neku mliječnu boju, i lagano ima miris (meni po akvariju

) jucer sam otisao do ducana i kupio jos aktivnog ugljena i stavio ga u čarapu umjesto doljnjeg dijela filtera, (akvarij je juwel - 125L)
Kada sam bio u ducanu jucer, odmah sam uzeo i nekoliko neonki za probu da vidim oce li prezivit i jos dvije, neznam tocno koje su...
A da, kada sam ulio vodu u akvarij, prvo sam stavio onu tekucinu za ciscenje klora, a nakon desetak sati onu tekućinu za bakterije.
voda trenutno i nije više toliko mutna kako je bila prekjucer (ocito ugljen pomaze)
eto par slika da vidite moje početničko djelo...

Ovako je voda izgledala Prije 2 dana
btw, slikano je mobitelom pa je malo lošija kvaliteta slike, i u stvarnosti nije toliko mutan akvarij nego mobitel malo zamuti, a ovo je slikano jučer, danas je vec malo bolja situacija...