Srpanj 30, 2025, 23:40:53 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: totalni početnik - molim pomoć za start  (Posjeta: 12514 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cann

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: totalni početnik - molim pomoć za start
« Odgovori #125 u: Veljača 19, 2009, 10:31:53 prijepodne »
nema još ribica, tek se dva tjedna ciklira, a i strah me zbog te temperature da se ne smrznu po noći na 20 C  :)

Ja nisam mogel izdržati i stavil sam 3 corya i sijamskog algojeda, eno tri dana su unutra i odlično su se snašli tak veselo plivaju. Kupi jači grijač i problem bi trebao biti rješen, a možeš i kombinirati 1x100w i 1x50w kak ti paše tu bar nema filozofije ;)

Offline Dady

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
« Odgovori #126 u: Veljača 19, 2009, 22:24:22 poslijepodne »
opet ja u vezi grijača..
dakle, definitivno moj grijač od 50 w nije dovoljan, navečer ugasimo grijanje i ujutro je temp u akvariju oko 21-22, a tijekom dana dok radi grijanje digne se do 25, a cijelo je vrijeme na maksimumu.

moje pitanje: da li da kupim još jedan od 50 ili 75 w i dodam ga u akvarij tako da imam dva slabija, ili da ovaj stari izbacim i stavim novi od 100 ili 150 w?

Hm malo mi cudno..imamo isti akvrij i grijac..meni se prostorija ne grije do 4-5 popodne ,po noci je vjerovatno 16-17 stupnjeva (mozda i manje),grijac mi je na 25-27stupnjeva i konstantno je 24-25 stupnja u akvariju  :uptnik:

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #127 u: Veljača 23, 2009, 13:17:34 poslijepodne »
Pozdrav. Akvarij od 54 l (unutra 44l) ciklira 14-ti dan. Unutra nema ničeg osim panja i kamenja. Jel trebam mjenat vodu? Jedino kaj sam dosad radil je da sam izvadil 3l vode i stavil 3l destilirane da smanjim pH. Kolko vode da mjenjam? Jel 5l tjedno na ovu litražu OK? Ili u dva tjedna, neznam.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #128 u: Veljača 23, 2009, 15:44:11 poslijepodne »
Hej ljudi primjetim da u zadnje vrijeme ima dosta ubacivanja u teme. :roll: Ajte molim vas za svako pitanje koje imate otvorite temu (naravno poslije uporabe trazilice)... Vise pojma nemam tko je poceo ovu temu i kome sam sta odgovorila. Jasno mi je da su vam problemi slicni, ali mnogo je preglednije, za sve, ako su pitanja odvojena. :up:

Oprostite za ovaj komentar, ali bas se gubim... :-[

Grale, nema potrebe da mijenjas vodu, jos 10-ak dana, ukoliko jos nemas riba. Destiliranom ne smanjujes pH nego tvrdocu. Na zalost sa 3l destilirane, tesko da si napravio vidljiv pomak.

Kolicina mijenjanja vode je prilicno rastegljiv pojam. Imam akvarij u kojima samo nadoljevam vodu (bez riba, sa par nezahtjevnih biljcica), a imam i aq u kojem radim 50% tjedne izmjene...

Nekakva zlatna sredina bi bila 15-20% tjedno, sto kod tebe moze biti oko 8-10l... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #129 u: Veljača 26, 2009, 11:53:41 prijepodne »
Sutra ću prvi put zamjenit vodu u mom akvariju 54l (44l efektivno), nakon 3 tjedna cikliranja. Mjenjam 10l. Stavio sam Aqusafe. Pretpostavljam da frišku vodu točim kroz filter, al sam se sad sjetio da mi je frajer u dućanu reko da Aqusafe ubija pozitivne bakterije. Jel to istina? Jel ću ih uništit ak ulijevam vodu kroz filter?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #130 u: Veljača 28, 2009, 02:12:18 prijepodne »
"Frajer u ducanu" pojma nema... :clown:

Slobodno... :up:
Tuzlanka u Sarajevu