ajme... iznenadili ste me što je tema opet oživjela. sorry nisam bio baš previš+e online u zadnje vrijeme, stisle me neke obaveze na poslu.
dakle, uvijek je lijepo čuti da se ljudima sviđaju reztultati osobnoga rada i truda. zato vam svima hvala. a što se pitanja i upita tiče, evo odgovora:
1. @ aquatic: kao što je kosuta već napomenuo, radi se o l. aromatica. crveni se pod jakim svjetlom, a uz malo eksperimentiranja gnojivima na stabljici se mogu dobiti i različite nijanse crvenih, narančastih pa čak i ljubičastih boja. što se rasta tiče, nije baš da raste umjereno brzo. čak bih rekao da raste poprilično naglo kad se ukorijeni, a izdanaka na vrhu uvijek ima jako puno, pa s vremenom treba dobro obratiti pažnju na to što se sadi jer u suprotnom nastaje prevelika gužva. drugim riječima, ponekad treba biti nemilosrdan i izboje potrgati i pokloniti dalje ili jednostavno baciti. u tvojim uvjetima od 75l i 2×15W ne bi baš uspijevala. moguće je da bi rasla, ali nikad ne bi bila crvena i mislim da bi bila dosta kržljava jer za pravilan rast ipak treba malo više svjetla. ukoliko dodaš samo još jednu lampu mogao bi ju držati bez problema.
2. @fantom: prednji grm je napravljen od rotale rotundifolie.
što se novih slika tiče - žao mi je ali ovog postava više nema. trenutno nisam u mogućnosti pretjerano se baviti tim akvarijem radi manjka vremena kao što sam napomenuo na početku. osim toga, održavanje potonulog Shisenda zahtijeva podosta vremena tak oda sam trenutno više koncentriran na 75 litraski tank. a sdruge strane, vrijeme je krasno i sada više vremena provodim u vrtu pa mi je podvodno vrtlarenje trenutno manje važno.

ipak, čim bude nekih novih projekata, svakako šaljem slike.