Lipanj 27, 2025, 00:53:12 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pomoc u uredjenju, molim!  (Posjeta: 12333 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ruki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Pomoc u uredjenju, molim!
« Odgovori #25 u: Kolovoz 15, 2007, 14:38:00 poslijepodne »

Hvala svima, fotke sam minimalno prckao, ne sjecam se tocno, ali mislim da kontrasta nisam dodavao (ne garantiram, ali mislim da nisam), samo sam (kao sto kazu E&D) smanjio svjetlinu i gamma correction jer, ima puno suma po tamnijim dijelovima. Uf, sad vidim da lazem... ovo sto sam stavio je samo kropana fotka po kojoj sam prckao vec ocito. Evo original kakav izasao iz mobitela, tj. fotica:

Uzivo su svakako bolje boje nego na ovoj slici, a opet nisu kao na onoj gornjoj, dva put sam prckao po istoj slici pa nije cudo da se malo zanijeo.

Sad jos bolje izgleda, lotusa ima vise i skroz je desno, a aromatica je gusca, kad jos malo hemiantus stasa onda cu fotkati s boljim foticem.

Evo jedna iskosa, po toj isto prckano i mislim da nemam originala.

Rasta, Sagitarija mi sad dok sam bio na moru prvi put krenula divljati. Ovo je slikano dok je "divljala". Nije ko nekad, ali skuzio sam da je krenula divljati i rasti u visinu i sad trenutno mi je malo supljikav taj travnjak jer sam sve najvece pocupao. Da Sagitarija bude niska trebas odvojiti najsitnije mladice, one s dva-tri listica, ostale sve pobacati. Onda te popikas ispod dosta svjetla i mislim da barem 6 mjeseci nece divljati. Sto se tice anubiasa, na nediranoj fotki se vidi da u akvariju imam zelene koncaste tako da dobro razmisli. Ali opet, to su anubiasi, nema toga sto jedna varikina kupkica nece rijesiti.

Edited by: Ruki
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #26 u: Kolovoz 15, 2007, 19:01:00 poslijepodne »
Ruki, akvarij ti bolje raste kad te nema..a da odeš još malo na more?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #27 u: Kolovoz 16, 2007, 10:26:00 prijepodne »
Apsolutno se slazem. U 50% slucaja dok me nema se dogodi neko sranje, a u drugih 50% slucajeva se ugodno iznenadim, nema sredine.
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #28 u: Kolovoz 16, 2007, 10:35:00 prijepodne »
bas izgleda super...
ZG,Vrapče

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #29 u: Kolovoz 16, 2007, 11:53:00 prijepodne »

Lijep akvarij zbilja....Anubiasi su impresivni.
Edited by: lp

mandje37

• Gost
« Odgovori #30 u: Kolovoz 16, 2007, 18:21:00 poslijepodne »
Prekrasan akvarij nema šta

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #31 u: Kolovoz 22, 2007, 02:28:00 prijepodne »
Hvala Vam svima! Evo jedna ne bitno razlicita, malo bolji fotic (ali ne i fotka), tek toliko da se vidi kako se razvija. Ovo mi dodje kao neki akva dnevnik, nadam se da ne smeta nikome.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #32 u: Kolovoz 27, 2007, 18:21:00 poslijepodne »

E sad stvarno trebam i molim pomoc. Na sredini echinodorus quadricostatus nikako da odradi svoje i napravi veliku rozetu (desno od hemiantusa) tako da ide van, a rupu ce popuniti hemiantus tako da se penje prema aromatici. Lijevo nisam zadovoljan ludwigijom repens, ne raste kako hocu i nije dovoljno dobar kontrast anubiasima, STO DA STAVIM? Ja razmisljam o heteranteri zosterifoliji ili mozda rotali rotundifoliji? Lotus isto treba stucanje, ali to lako. Joj, nikad ovom kraja. Slike su bez ikakve obrade i boje ne valjaju, kriv je prokleti white balance, akvarij nije tako zut nego je zeleniji i crveniji, ali buduci da ja to ne znam bas najbolje raditi, jel moze tko to malo popraviti da imam za uspomenu, hvala!

Edited by: Ruki

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #33 u: Kolovoz 27, 2007, 22:54:00 poslijepodne »
Pa nije ti ni tako loš akvarij, ovi anubiasi mi podsjećaju na Gligu.. Kad sam ti ja Rukinapisao prijeljetada izbaciš L. repens nisi, jer sam znao kako će ti rasti i da nećeš biti zadovoljan.. Ovak, ja bih od ovih biljaka koje imaš premjestio aromaticu lijevo čisto u kut gdje je sada Ludwigia a u sredinu na mjestu aromatice stavio hemianthus i heterantheru. Jedino nisam siguran dal bi ostavio lotus u desnom kutu...To bi trebalo malo preslagivat i gledat najbolju varijantu..

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #34 u: Kolovoz 27, 2007, 23:21:00 poslijepodne »
Dragi moj Renta, bio si u pravu, sto da ti kazem. Nisam nikad ni mislio da sam bolji akvarist od tebe, tvrdoglaviji - vjerojatno! Lotus nazalost ne moze drugdje jer bih pol akvarija pocupao, ali ljepse je to uzivo jer mu se pola listova ne vidi koji su u sjeni. Mozda da ga iscupam 5 cm pa da skarama odrezem korijenje? Al kud onda s njim, ne cupa mi ga se jer nemam ideje. Sto se tice selidbe aromatice, imam tri lampe samo, dok sam na mjestu l. repens imao heteranteru uspjevala je tako-tako, a imam dojam da bi aromatica nikako, sto ti mislis? Ne mislis da bi bez veze akvarij izgledao da je s jedne strane skroz crveni lotus, a s druge crvena aromatica, izmedju sve zeleno? Po meni su najslabija strana ovi anubiasi, ali prirasli mi srcu koliko ih dugo imam. Evo malo popravljena fotka dok to netko dobro ne napravi.

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #35 u: Kolovoz 27, 2007, 23:49:00 poslijepodne »
Ajde nemoj zezat, da nisam više ćuo da sam bolji akvaristaod tebe!Da, nisam znao kakve lampe imaš, aromatica sa lošim svijetlom ne crveni baš previše. Ovo za lotus sam i mislio da ga negdje premjestiš možda malo prema sredini.. Opet kažem teško je ovak savjetovati to se probava na licu mjesta i onda se najbolje vidi kako što stoji..Gle, neznam kako ti to zamišljaš ali ja bih napravio u sredini nekakav slobodan prostor da se vidi pozadina alijevo i desno popunio, znači u sredini kakav hemianthus i heteranthera ali sa šišanjem.. Neznam, probaj, kombiniraj..

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #36 u: Kolovoz 28, 2007, 00:11:00 prijepodne »
Renta kad ja slozim objektivno bolji akvarij od tvoga onda ces svaki dan dobivati razglednicu na kojoj sam ja i plazim ti jezik, znam ti adresu i nisam lazno skroman. Do toga dana ako dodje - :smajlic koji se klanja:
Da je bilo koja druga biljka nego lotus onda bih se igrao i zapikavao je, ali on je stvarno masivan i ne vadi mi ga se dok ne znam kud bih s njim. S drugim biljkama se lako zezati, ali kad imas ovakvo nesto ili veliki echinodorus onda si fucked. A meni tu tako stoje i anubiasi i red lotus i zato kazem da cu rasformirati. Dobro si mi dao ovo ideju s rupom u sredini! Lotus cu posisati da mu manji listovi i da dobro popunjava desni gornji. Grm aromatice pomaknuti malo udesno (slazes se da ne moze lijevo zbog svjetla, jel tako?) i onda hemiantusom napraviti prijelaz aromatica-anubias, barem je on zahvalan za sisanje! A lijevo... lijevo mi treba nesto nezahtjevno i dobro... nesto manje zahtjevno od aromatice.... anyone?

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #37 u: Kolovoz 28, 2007, 01:17:00 prijepodne »

Može aromatica i desno samo da nije baš u sredini kao sad..

A za lijevo..Cyperus helferi.Edited by: Renta

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #38 u: Kolovoz 28, 2007, 01:36:00 prijepodne »
Moze, sto ne bi moglo! Tako ce i biti!
Cyprus helferi nikad imao. It requires a relatively large amount of light, and CO2 addition is recommended to promote growth. In aquariums with good water flow the plant sways beautifully in the current. Svjetla mislis da je dovoljno? CO2 imam svakako dosta. A fora je da mi je tu i izlaz iz filtera i da bi to moglo stvarno super biti. Imas ti tu biljku mozda? Trept, trept. Anyone?

http://www.tropica.com/article.asp?type=aquaristic&id=246" target="_blank">  

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #39 u: Kolovoz 28, 2007, 01:43:00 prijepodne »
Imam Ruki i meni raste isto u sjeni..i nekaj bumo našli za tebe.Ruki ajde priznaj da me voliš.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #40 u: Kolovoz 28, 2007, 12:16:00 poslijepodne »

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #41 u: Prosinac 25, 2007, 16:30:00 poslijepodne »
Evo sto se dogodi kad se nema previse vremena za akvarij, sve ode van i samo anubiasi. A bolje to nego da je prazan ili vidljivo zapusten, ovako nitko ne kuzi da samo vodu mijenjam he he. Zelene koncaste vise nemam, oprao sve u varikini i jedino anubiasi nisu imali nista (bolje receno previse) protiv... 5%tna vodena otopina varikine, 4-5 minuta, dosta starijih listova anubiasa je isto propalo, nikome ne preporucam tako duge kupke u varikini. Eto ga, tako je kako je, nije preneuredno i ne zivcira me previse. Do boljih vremena, pozdrav!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #42 u: Prosinac 25, 2007, 16:32:00 poslijepodne »
I da, nije to zid nego lijepi pad i prednja linija nije ravna, ali to se tu ne vidi. Fora mi je kako se na par akvarija tu na forumu vide Bozicne lampice i to mi bas veselo, evo ih i kod sebe skuzio. Blagoslovljen Bozic vam svima zelim!

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #43 u: Prosinac 25, 2007, 16:49:00 poslijepodne »
Pa šta fali, sve zeleno oku ugodno anubiasi su zakon plus crvene tetre. Nisi radio skoro ništa a meni najljepše.

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #44 u: Prosinac 25, 2007, 22:02:00 poslijepodne »

Meni je akvarij bio prije ljepši, ali fotka... Kaj, imaš novi fotić?

Viš, kak je jasnija? Fino izmjereno svjetlo, možda da probaš malo bržu ekspoziciju (brže od 1/60 sec) jer su ti ribe malo nejasne. Pa onda popraviš ekspoziciju u raw converteru.

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #45 u: Prosinac 25, 2007, 22:22:00 poslijepodne »
meni je onaj prije bio lijep na svoj neki sareni nacin a ovaj mi je krasan jer je savtako zelen!!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #46 u: Prosinac 26, 2007, 13:38:00 poslijepodne »
Ja volim sareno i veselo... cak mi i jednobojno Bozicno drvce dosadilo (kao to je decentno bla bla, nije kicasto truć truć), dosta mi je toga svake godine, sljedece godine ce biti "selo veselo bor".
Renta, znam ja da si ti minimalist i covjek od ukusa, ali ja nisam
Da E&D, imam novi fotic probat cu sto ste rekli... ovo sam i slikao samo zato jer novi fotic, ovakav je akvarij vec dosta tjedana, nije mi ga se bas fotkalo.
Tako je nikily, nema do sarenoga!

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #47 u: Prosinac 27, 2007, 10:01:00 prijepodne »
I meni ovo ljepse nego prije...bas smiruje.

Offline Tompa

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Prosinac 27, 2007, 11:09:00 prijepodne »

:) :) :)

ovo mi je full dobro, ovako zeleno i nekako... mistično. imaju anubiasi to nešto što ima dje neki smirujući efekt, onako malo usporeni...

btw. super ti se razraslo ovo!!

Offline nemo_st

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Siječanj 03, 2008, 21:46:00 poslijepodne »
zelena boja smiruje (zato imam zeleno auto)
meni se osobno ne svida puno zelenila
samo bocno