Sve je pocelo prije tjedan dana kada mi je odapeo borac zbog slijepljenih peraja.
U ponedjeljak sam ubacio baktopur da izlijecim jos dva korija koji su oboljeli. Ali nesto nije bilo u redu, jer su se ribe malo cudno ponasale, valjda reagirale na baktopur, a do cetvrtka je botia navukla ich.
Odlicno, to su vec dvije bolesti u jednom tjednu.

Otiso po Costapur u petak i ubacio to unutra uz standardno podizanje temperature.
Akvarij mi je u negrijanoj sobi, a u prosla dva slucaja lijecenja icha imao sam slabiji grijac pa bih omotao akvarij dekom preko noci da temperatura ostane visoka. I to je tako odlično funkcioniralo i dvaput sam izlijecio ich.
Medjutim, ovaj put imao sam novi, za 30W jači grijač koji je bez deke citav dan održavao temperaturu 29 stupnjeva. Poučen prijašnjim iskustvom navecer sam, nakon što se grijanje ugasilo, prekrio akvarij dekom.
Ujutro, kad sam maknuo deku imao sto vidjeti - voda je bila zagrijana na 40(!) stupnjeva, a grijač je i dalje grijao. Ancitrusi, botie, bete, neonke, koriji, kuhliji, alojedi i kozice...sve je uginulo. Sole survivor je jabučar, al mislim da ni on nije bas najbolje.
Unutra je i 15tak vrsti bilja, a na njima ce se vidjeti za koji dan hoce li uopce prezivjeti i sa kakvim poslijedicama.
Kak je krenuo, tjedan drukčije nije ni mogao završiti.
Čista katastrofa.
Edited by: Teehee(R)