Kolovoz 04, 2025, 20:21:38 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Fleke na staklu  (Posjeta: 5659 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shock

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Fleke na staklu
« u: Studeni 16, 2006, 15:43:00 poslijepodne »
dakle, opet ja :o))
samo da rezimiram na kraju smo stavili i aqualit i vulcanit i ukrasni pijesak...to je ispala odeblja podloga no chini mi se da che se vulkanit lagano topiti...bar se nadam :o)) uglavnom akvarij je pun vode i malo se i razbistrilo...tochnije dovoljno se razbistrilo da vidim fleke nekakve po staklu...naravno sa unutarnje strane?? takodjer me zhivciraju i ovi mjehurichi iako mislim da che oni sami nestati s vremenom...dakle pitanje je kako ukloniti fleke...prilazhem fotke na kojima se donekle vide (ne ide mi slikanje prozirnih stvari )
biljaka josh nema, morat chemo vjerovatno do zagreba

tu se vide slabo na lijevoj strani akvarija..

evo ih opet na bochnoj stijenci?

i na drugoj bochnoj stijenci?

shta da radim shta shta? s krpom nekom u akvarij mi se chini da nije u redu...magnet za alge mozhda?
btw da ne otvaram novu temu...jel trebamo shta staviti josh prije biljaka? nitrivec, cycle?

Čovjek je jedina greška prirode

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Fleke na staklu
« Odgovori #1 u: Studeni 16, 2006, 15:49:00 poslijepodne »
Mjehurici ce otic sa vremenom, afleme makni sa magnetom (tako ces ujedno maknut i mjehurice)......ako ja to dobro vidim to su bijele fleke, ako jesu onda je to od sljunka
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline duda

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #2 u: Studeni 16, 2006, 15:53:00 poslijepodne »
Agusafe sredstvo za pripremu vode jesi stavio? da ti se prije zaciklira ag da to malo ubrzaš možeš stavljati sera nitrivec 7 dana za redom i ne dalje. Malo je skuplji cycle meno osobno bolji dozira se jednom tjedno moj glas prije ide cycle. Mada ne znači da je nitrivec loš i ničem ne služi nije istina . Samo meni je bolji cycle. Temp namjesti da bude 25, svjetlo kad budeš imao bilje 12/12 i za bilje ne zaboravi kupit tekuće gnojivo. Filter uključi ako nisi.

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
Fleke na staklu
« Odgovori #3 u: Studeni 16, 2006, 15:59:00 poslijepodne »
pa vi ste super ekspresni :o))
nisam stavio nishta josh od ikakve kemije, agusafe je obvezan? shta to chini? cycle it is...ako ga nadjem :o))
tekuće gnojivo kupujem bez obzira na ovaj debeli ruzhni sloj vulcanita? (koji se i ne vidi najbolje kako sad tek vidim :o))
temp sam stavio odmah na 25, svjetlo mi je na 12/12 i bez biljaka :o) filter je takodjer ukljuchen...
hvala josh jednom :o)

Offline Tompa

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #4 u: Studeni 16, 2006, 16:05:00 poslijepodne »
Kakvo je to stijenje? Ako je vapnenačko neće biti dobro, ukoliko planiraš neki biljni akvarij... što planiraš držati unutra?

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
Fleke na staklu
« Odgovori #5 u: Studeni 16, 2006, 16:10:00 poslijepodne »
zalio ga octom poshteno i ni trcnulo nije...isprao prokuhao i mislim da je ok...
unutra idu 4 crvena platija i 4 molly-ce te 2 chistacha...bilje josh ne znam koje...moramo se prvo u zgb zaletiti i malo pogledati shta ima...kod nas u klc je sve staro bilje i ne izgleda mi nimalo reprezentativno...ako koga zanima chak je na akciji :o))) sve po 15kn :o)

jel smijem tu pitati kako da inhibiram pojavu malih platija i malih mollyca ili moram u ribe ichi? da uzmem samo zhenke? hoche biti zhalosne? ja znam da bih ja bio :o))
ah koliko pitanja...

Offline duda

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #6 u: Studeni 16, 2006, 16:19:00 poslijepodne »
Agusafe je sredstvo za pripremu vode koje se obavezno mora stavit. Inače ribice ti moguvoda sadrži klor koji je opasan za ribe. Aguasafe se stavlja kad god se mjenja dio vode u akvariju obavezno i kad se stavlja prvi put voda kao kod tebe. Kad uzimaš ribe gledaj uvjek da idu 2 cure na jednog dečka jer če stalno taj jedan gnjavit tu jednu ženku i time je automatski tjerat na mrijest.

Offline duda

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #7 u: Studeni 16, 2006, 16:22:00 poslijepodne »
Agusafe inače otapa klor teške metale i daje vodu kakva je potrebna za život ribica.

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
Fleke na staklu
« Odgovori #8 u: Studeni 16, 2006, 16:22:00 poslijepodne »
a jel moguche imati samo zhenke?

Offline duda

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #9 u: Studeni 16, 2006, 16:28:00 poslijepodne »
Akvarij treba pustiti da se ciklira najmanje 15 dana tj šta više tim bolje. Možeš malo ubrzati cikliranje da dodaš kako rekoh jednom tjedno cycle od nutrafina ili sera nitrivec 7 dana zaredom. da malo naseliš bakterija. Poslje kad prođe cikliranje nakon cca 15 dana izmjeri malo ph tj parametre vode da vidiš dali mogu ribice unutra. isto bi ti bilo pametno da malo pahuljaste hrane za ribice samo jedno par lističa znači malo, malo smrviš kroz prste i ubaciš u akvarij tj vodu da malo protruli to če isto pomoč kod cikliranja.

Offline duda

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #10 u: Studeni 16, 2006, 16:32:00 poslijepodne »
A čuj sve je moguće ali nije to to. Za mrijest se ne boj ako ih bude a nemaš kome dati trgovine ti uvijek primaju bez brige jesu li trgovci ili nisu.Evo ja imam podosta gupija neke sam ostavila za kolegu a ostalo u trgovinu eto teška srca ih dajem jer sam se vezala za njih ali šta ču nemam toliko mjesta na ŽALOST

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
Fleke na staklu
« Odgovori #11 u: Studeni 16, 2006, 16:42:00 poslijepodne »
meni su rekli da ih u pravilu ne primaju
ali da ih mogu uzeti i staviti sa biljkama??
dobro...to bi bila sva pitanja za danas :o)) javim se sa novima uskoro :o)

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
Fleke na staklu
« Odgovori #12 u: Studeni 17, 2006, 09:00:00 prijepodne »

Citat: duda
Agusafe je sredstvo za pripremu vode koje se obavezno mora stavit. Inače ribice ti moguvoda sadrži klor koji je opasan za ribe. Aguasafe se stavlja kad god se mjenja dio vode u akvariju obavezno i kad se stavlja prvi put voda kao kod tebe. Kad uzimaš ribe gledaj uvjek da idu 2 cure na jednog dečka jer če stalno taj jedan gnjavit tu jednu ženku i time je automatski tjerat na mrijest.

Aquasafe uopce nije obavezan, kao ni ostala kemija.
Zagreb/Dubrava

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Fleke na staklu
« Odgovori #13 u: Studeni 17, 2006, 14:20:00 poslijepodne »
Upravo tako, klor se raspada cim izadje iz pipe i dovoljno je da voda odstoji. Sto se tice one stijene zalij ju kiselinom jel ocat zna biti preslab pa ne reagira.

Offline duda

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #14 u: Studeni 17, 2006, 14:41:00 poslijepodne »
To prvi put čujem da nije obavezan. No neznam zašto ga dobra večina stavlja i isto tako dobra večina govori obavezno agusafe. mnogi govore šta ja i stalno radim da je jako pametno agusafe ulit u vodu da odstoji po nekoliko dana. Također su to potvrđivali i neki iskusni akvaristi sa ovoga foruma. A to sam našla švrljajuči po starim temama a neki od vas to i potvrđivali.

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
Fleke na staklu
« Odgovori #15 u: Studeni 17, 2006, 15:26:00 poslijepodne »

To prvi put čujem da nije obavezan. No neznam zašto ga dobra večina stavlja i isto tako dobra večina govori obavezno agusafe. mnogi govore šta ja i stalno radim da je jako pametno agusafe ulit u vodu da odstoji po nekoliko dana. Također su to potvrđivali i neki iskusni akvaristi sa ovoga foruma. A to sam našla švrljajuči po starim temama a neki od vas to i potvrđivali.

gle ja sam amater sa 15 godina iskustva.

Sto manje kemjie u akvarij to bolje, pa cak i lijekova, uopce ne kuzim cemu te sve kemije jer toga uopce prije nije postojalo pa nije bilo ni vecih problema, sve isto kao i sad......moje ribe ne znaju sto je to kemija i nikad nece ni znat jedini preparat koji je usao u moj akvarij je cycle i to jedna ona najmanja bocica u akvarij 400L za cikliranje ( a i to mi nije trebalo jer je bilocistaca i biljau akavriju pa su oni ciklirali).....same gluposti, ph-, ph+, nitrate-. nitrite-, aquasafe, algostop ili kak se vec zove blablabla, .......

Sorrry nije agusafe nego aquasafe
Zagreb/Dubrava

Offline bona

• Punopravni član
  • **
Fleke na staklu
« Odgovori #16 u: Studeni 17, 2006, 16:40:00 poslijepodne »
aquasafe je ok kad vodu dolijevaš odmah jer trenutno djeluje na klor...ako voda odstoji barem 12-ak sati onda je nepotreban jer tada već nema klora...obzirom da je u ovom slučaju voda već u akvariju, a bilje i ribe-kad stignu...nema potrebe za aquasafe-om...

Split - POLJUD

Offline duda

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #17 u: Studeni 17, 2006, 16:44:00 poslijepodne »
Dobro kolegice svako zna svoje. Šta se tiče kemije očito nisi imala potrebu za tim. Meni kad su ribice bolesne ja ih ne mogu lječit nažalost samo prenočnom vodom, neonke mi nisu podnosile visok ph i nisam to mogla rješit samo prenočnom vodom, ful mutan ag koji je tjednima bio mutan a ne nekoliko dana nisam mogla rješit samo prenočnom vodom, alge su se izredale kojekakve nisam mogla rješit samo prenočnom vodom. A dali sam probala pa naravno da jesam mjenjajuči dio vode. Ja toliko nisam u akvaristici koliko i ti pa se ne mogu time tj takvom brojkom pohvaliti. Ali sam zato u malo vremena dosta toga prošla. Mnogi su rekli da se dugi niz god bave akvaristikom pa nemaju pojma npr o ljekovima i ništa o lječenju riba. da su ribe žive zdrave i nisu imali potrebu šta znat o tome. Hoču reč ako je netko toliko dugo u tome i štošta nije prošao sa ribama i akvarijem, itd bog mu dao recimo da nije imao tih problema pa nije morao kemijati ne može ni znati. Pa može biti i 20 god. A sad dali je g ili q mislim da nije toooooooooliko jaaaaako bitno. Eto to je samo moje skromno mišljenje.

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
Fleke na staklu
« Odgovori #18 u: Studeni 17, 2006, 16:57:00 poslijepodne »

Dobro kolegice svako zna svoje. Šta se tiče kemije očito nisi imala potrebu za tim. Meni kad su ribice bolesne ja ih ne mogu lječit nažalost samo prenočnom vodom, neonke mi nisu podnosile visok ph i nisam to mogla rješit samo prenočnom vodom, ful mutan ag koji je tjednima bio mutan a ne nekoliko dana nisam mogla rješit samo prenočnom vodom, alge su se izredale kojekakve nisam mogla rješit samo prenočnom vodom. A dali sam probala pa naravno da jesam mjenjajuči dio vode. Ja toliko nisam u akvaristici koliko i ti pa se ne mogu time tj takvom brojkom pohvaliti. Ali sam zato u malo vremena dosta toga prošla. Mnogi su rekli da se dugi niz god bave akvaristikom pa nemaju pojma npr o ljekovima i ništa o lječenju riba. da su ribe žive zdrave i nisu imali potrebu šta znat o tome. Hoču reč ako je netko toliko dugo u tome i štošta nije prošao sa ribama i akvarijem, itd bog mu dao recimo da nije imao tih problema pa nije morao kemijati ne može ni znati. Pa može biti i 20 god. A sad dali je g ili q mislim da nije toooooooooliko jaaaaako bitno. Eto to je samo moje skromno mišljenje.

Gle ja nemam 15 godina samo akvarij, nego se toliko dugo bavim akvaristikom a to nije isto ( mozes ti imat akvarij a neimat pojma o njemu ), meni nitko ne moze tupit kak je kemija dobra kak ovo kak ono jer sam odavno prerasla tu fazu pocevsi samo od uzgoja zivorodki po nadalje

Kakva sad potreba...kemija nije prijekopotrebna i moze se zamjenit necim drugim.......neonkama si mogla ubacit destiliranu vodu u akvarij pa ti nebi trebala kemija...ali posto to volis kemijat, onda samo kemijaj.

Ti bi i diskusima sigurno stavljala razne kemijske preparate u vodu...jel da?

Kaj vi neki ne shvacate da su to trgovacki trikovi, pa najbolje mi je kad nesto iz fore pitam u bilo kojem zoo shopu pa kad trgovci navale, joj pa treba vam ovo, pa ono, aaa i ovo obavezno

BDW: kakva je to prenočna voda?
Zagreb/Dubrava

Offline duda

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #19 u: Studeni 17, 2006, 17:05:00 poslijepodne »

ma ja se nemislim prepucavat jer vidim ja da bi to išlo u nedogled. Samo ti daj ali samnom ne nisam ja takva osoba to če ti svatko živ posvjedočit tko me zna. Vidim ja da se ti i sitnica loviš a šta bi tek dalje bilo. Hvala morat češ nekog drugog potražiti.

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
Fleke na staklu
« Odgovori #20 u: Studeni 17, 2006, 17:08:00 poslijepodne »
No jel mogu saznat kakva je to prenočna voda? Ili ti je ispod casti odgovorit na to pitanje?
Zagreb/Dubrava

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
Fleke na staklu
« Odgovori #21 u: Studeni 17, 2006, 17:12:00 poslijepodne »

ma ja se nemislim prepucavat jer vidim ja da bi to išlo u nedogled. Samo ti daj ali samnom ne nisam ja takva osoba to če ti svatko živ posvjedočit tko me zna. Vidim ja da se ti i sitnica loviš a šta bi tek dalje bilo. Hvala morat češ nekog drugog potražiti.

kakve sitnice, pa kaj tebe sad mozda milostivu vrijedja sto sam rekla da si ph mogla smanjit destiliranom vodom umjesto kemijom ...svasta.

Gle kemijaj ti koliko hoces , mozes ti pit i solnu kiselinu kaj se mene tice ali nemoj tvrdit da se bez kemije ne moze i da je obavezna jer to nijeistina a to ce ti potvrdit jako puno ljudi.

Ne prepucavam se jer nemam razloga...ti si prva digla nos jer ti ne pase kad netko kaze suprotno od tvojeg misljenja ...a sreco ne ide to tako
Zagreb/Dubrava

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
Fleke na staklu
« Odgovori #22 u: Studeni 17, 2006, 17:28:00 poslijepodne »
Opet PMS ajmo razlaz u kuhinji je puno suđa predložit ču administratorima da vam u one dane u mjesecu zabrane pisanje bilo kakvih postova.

Pozdrav Dežurni ginekolog Akvarij Neta

Offline duda

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #23 u: Studeni 17, 2006, 17:46:00 poslijepodne »

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Fleke na staklu
« Odgovori #24 u: Studeni 17, 2006, 17:46:00 poslijepodne »
Jos nisam vidio women fight! Vecina kemije je stvarno nepotrebna, pogotovo preparati za vodu, za pH, za omeksavanje za blablabla, sve se to moze i na jeftiniji nacin.