Kolovoz 04, 2025, 18:24:24 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Fleke na staklu  (Posjeta: 5658 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Fleke na staklu
« Odgovori #25 u: Studeni 17, 2006, 18:14:00 poslijepodne »
Ok, nek mi netko objasni zasto bi aquasafe bio tako obvezatan??? Potpuno se slazem sa crazy, kemijski i ostali preparati su za one koji neznaju kako drugacije nesto napraviti, ili su nestrpljivi. Ne znam, vjerojatno ima stvari za koje treba ovo ili ono, ne znam toliko, ali znam da je voda sasvim fina i ako je samo odstajala. Sto se tice teskih metala, ribe koje su uzgojene na vodovodnoj vodi ne vide razliku. Vecina uzgajivaca ne stavlja kilu preparata u vodu, nebi se isplatilo.

Druga je onda stvar ako vodu trebas tvrdu-meku, kiselu ili kakvu vec - i opet ima drugih nacina, nije potrebno setati uvijek po najnoviji serin proizvod. Ja osobno se sluzim tim preparatima kada neznam sto bih drugo, ali ne zato jer mislim da je to jedini nacin, vec samo jedini kojeg znam.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline yeljo

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #26 u: Studeni 17, 2006, 20:07:00 poslijepodne »

ništa nije obavezno, osim umiranja...
stvar je u tome, da koliko ljudi, toliko mišljenja.
ja nekako s godinama mogu reæi da sve više cijenim - što manje korištenje preparata svih renomiranih firmi koji utjeæu na mijenjanje svojstava vode, bilo da služe za promjene tvrdoæe i kiselosti, ili pomažu u cikliranju akvarija.
što se tiæe ljeæenja raznih vrsta bolesti, isto tako smatram da treba koristiti, po pravilnoj dijagnozi, moguæe prirodne tvari,sol, aeraciju, temperaturu, te lijeæenje vršiti u karantenskom akvariju ili kupkama, ukoliko se ispostavi potreba za antibioticima ili ljekovima na bazi bakra...
no, to je stvar izbora ...
a pronoćna voda?
možda odstajala voda?
ili...
nije valjda, prvo jutarnje pišanje?
ah, taj, kompleksni i živorastući hrvatski jezik...

Edited by: yeljo
pozdrav iz Bjelovara

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Fleke na staklu
« Odgovori #27 u: Studeni 17, 2006, 21:12:00 poslijepodne »

Citat: yeljo

ništa nije obavezno, osim umiranja...stvar je u tome, da koliko ljudi, toliko mišljenja.ja nekako s godinama mogu reæi da sve više cijenim -  što manje korištenje preparata svih renomiranih firmi koji utjeæu na mijenjanje svojstava vode, bilo da služe za promjene tvrdoæe i kiselosti, ili pomažu u cikliranju akvarija.što se tiæe ljeæenja raznih vrsta bolesti, isto tako smatram da treba koristiti, po pravilnoj dijagnozi, moguæe prirodne tvari,sol,  aeraciju, temperaturu, te lijeæenje vršiti u karantenskom akvariju ili kupkama, ukoliko se ispostavi potreba za antibioticima ili ljekovima na bazi bakra...no, to je stvar izbora ...a pronoćna voda?možda odstajala voda?ili...nije valjda,  prvo jutarnje pišanje?ah, taj, kompleksni i živorastući hrvatski jezik...

...Pula...

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
Fleke na staklu
« Odgovori #28 u: Studeni 18, 2006, 11:35:00 prijepodne »
pobogu možda žena živi na takvom mjestu gdje je voda koma i MORA koristiti kemiju, naš susjed iz špine dobiva vodui sa flekama nafte na površini. tko zna što se još skriva u vodi...

ja osobno koristim nitrivec i lijekove po potrebi.
prenoćna voda bi bila ona koja prenoći, logično je. i moja uvijek odstoji preko noći!

† BLACK RAIN †

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Fleke na staklu
« Odgovori #29 u: Studeni 18, 2006, 11:51:00 prijepodne »
ja isto uvijek koristim aquatan i nitrivec kod svake promjene vode...

Offline željo 1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Fleke na staklu
« Odgovori #30 u: Studeni 18, 2006, 13:20:00 poslijepodne »
eheheh nista nije obavezno osim umiranja ehehe ima jos jedna stvar:)))
probaj ne ic na wc:)))) da te vidim:)
sala mala a cure izgleda stvarno imaju pms:))
rijeka - mlaka

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
Fleke na staklu
« Odgovori #31 u: Studeni 18, 2006, 14:58:00 poslijepodne »
probaj ne ic na wc:)))) da te vidim:)

legendo

† BLACK RAIN †

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Fleke na staklu
« Odgovori #32 u: Studeni 18, 2006, 18:03:00 poslijepodne »
Ahah, super ste      
...Pula...

Offline yeljo

• Punopravni član
Fleke na staklu
« Odgovori #33 u: Studeni 18, 2006, 19:01:00 poslijepodne »
vidim zabrijalo se na humor, to je bolji smjer nego......
isprićavam se autoru posta ukoliko živi u predjelu naše države u kojoj se takva voda dobiva , ispravite me ako griješiim "iz špine", (vodovodna?)...
mislim da je to za upućivanje na analizu, ukoliko je taj sadržaj "vodovodne vode"...
-smatram da je u današnje vrijeme sverastućih pritisaka na džep krajnjih potrošaća potrebno izvršiti sve što je moguće u korist informiranja istih o kvaliteti vode koju koriste u domaćinstvima (ionako ju plaćaju, pa bar da znaju što plaćaju...)

nažalost smatram da nama kao pojedincima, koji su akvaristiku izabrali kao hoby,preostaje jedino utjecanje na distributere vode, što se tiće ispita u vezi bakteriološkog i drugog onešćićenja iste vode....
-...a za parametre vode koja nam treba za određene biotope, i dalje sam za prirodne pufere i korištenje ro aparata, te ubacivanja raznih kiselina...

pobrinite se da je voda kojom baratate za akvaristiku pogodna za ljudsku upotrebu... (to rješavate u nadležnim ustanovama...)
a... vaše akvarije punite tom vodom, glavno da znate koje parametre trebate, te na koji naćin doći do njih, da se ne ponavljam...

i da ne bude sve tako crno...

pazite da ne kopate bunare blizu septičke (ili susjedove), te ne koristite vodu iz izvora koji su blizu rafinerija, peradarskih i inih farmi, a za distribuiranu vodu iz gradskih vodovoda... (možda je adresa na računu), pa se informirajte o svemu... tvrdoća, kiselost, biološka ćistoća......

pozdrav iz Bjelovara