Evo za pocetak, s obzirom da sam proba "uradi sam" zanima me moze li se nesto poboljsat dok je jos pocetak svega jer imam fore dok se sve ne stabilizira (~40tak dana) prije nego dodju podstanari.
- Akvarij je 54L AquaSTAR 60 plus
- Pumpa za zrak je Tetratec APS 50
- Filter je unutrasnji EHEIM 2008 te je na njega stavljen dodatni ventil za vise cirkulacije zraka (bar tako navdoe)
- Grijac je EHEIM 3602 50W max 60L namjesten na 22 stupnja iako termostat pokazuje 25 stupnja
E sad zanimljiv dio...dobija san ga za poklon,namjestenog sa vodon 2 sata prije nego cu uc u stan. Onda san sazna da pijesak nije ispran jer je prodavacica rekla da ga se ne triba prat posto je namjenjen za akvarij. Isto tako cjevcice za zrak su bile krivo namjestene pa rasprsivac uopce nije bacao baluncice u vodi jer je nepovratni ventil bio naopako postavljen.
S obzirom da je to vec naliveno ima li smisla sta popravljati dok je jos relativno pocetak cikliranja ili da ja to lipo namistin kako triba bit?
Vizija mi je bila pjescano dno,eventualno koji ukras tipa ovoga ili umisto rasprsivaca postaviti lednu letvicu koja rasprsuje. Ako bi stavija ovu letvicu mozda da je stavin na kraj akvarija pa isprid nje ukrase itd...

Akvarij se nalazi malo dalje od prozora (2-3m) koji gleda na balkon (2m) i to je sve na juznoj strani,tako da ima osvjetljenja iako sunce ne dopire na akvarij pa jel se moze onda neonka drzati predvecer i tokom noci kad nema sunca a ostali dio dana bez nje?
Sta se tice riba,jos neman pojma koje da stavin i jel mi je bolje drzati ladniju vodu tipa 18tak stupnjeva ili 25 pa liti nekako regulirati,a volija bi sa nekim ukrasima kombinirati i biljke ali da ne bude nista pretrpano. Eventualno probati sakriti filter sa biljkama iako ne znam da li ce to funkcionirati jer na vrhu opet siba mlaz vode pa da ih ne razbuca.
Isto tako da li je potrebno drzati otvorene poklopce od akvarija,primjetija san kag ih otvorin (dva su,manji i duzi) da su skroz mokri?
Evo slika kakvo je sad stanje i hvali na pomoci.