Srpanj 08, 2025, 12:02:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: covjecja ribica  (Posjeta: 7552 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline batana

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.humagum.com
covjecja ribica
« u: Svibanj 28, 2006, 14:05:00 poslijepodne »
znam da ovome nije mjesto tu pod ribama ali me jako zanima dali je netko vidio ili ise susreo sa tim zivotinjama u zatocenistvu jer imam ozbiljnu zelju to probat i napravit im optimalne uvijete

Offline Night bird

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #1 u: Svibanj 28, 2006, 15:13:00 poslijepodne »
Ona je endem i s tim je strogo zaštičena

Offline Marko69

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #2 u: Svibanj 28, 2006, 15:26:00 poslijepodne »
Nemam komentara.
Split/Hrvatska

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
covjecja ribica
« Odgovori #3 u: Svibanj 28, 2006, 15:44:00 poslijepodne »

Pitaj u obližnjem pet shopu

E, ovako se nisam dugo nasmijao...

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
covjecja ribica
« Odgovori #4 u: Svibanj 28, 2006, 15:51:00 poslijepodne »
Batana, ali OZBILJNO, ne misliš valjda da stvarno imaš ozbiljnu želju isprobavati to što misliš

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
covjecja ribica
« Odgovori #5 u: Svibanj 28, 2006, 16:02:00 poslijepodne »
Sve je Night Bird rekao, nista od toga Batana.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline TeoG

• Punopravni član
  • **
covjecja ribica
« Odgovori #6 u: Svibanj 29, 2006, 08:28:00 prijepodne »

ako si spreman riskirati poveću novčanu kaznu, a potencijalno i zatvorsku (barem uvjetnu) - knock yourself out

samo neznam kako ćeš slovence nagovorit da ti daju koju?

ili ih misliš ukrasti iz Postojne?

Offline Sheep

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #7 u: Svibanj 29, 2006, 09:10:00 prijepodne »
no-no
sa endemima se ne igrati, zato valjd i jesu endemi što im trebaju jaaako posebni uvjeti
5 sezona u par dana,viva Torrent
Zadar

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
covjecja ribica
« Odgovori #8 u: Svibanj 29, 2006, 19:40:00 poslijepodne »
Pa i ciklidi jezera tanganyike su endemi, pa ih neko ima u akvariju. Al svejedno covjeca ribica je strogo zaštičena vrsta i s tim se nevalja igrati. Em možeš ti kao vlasnik najebat, em najebe priroda...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
covjecja ribica
« Odgovori #9 u: Svibanj 30, 2006, 09:31:00 prijepodne »

Citat: batana
znam da ovome nije mjesto tu pod ribama ali me jako zanima dali je netko vidio ili ise susreo sa tim zivotinjama u zatocenistvu jer imam ozbiljnu zelju to probat i napravit im optimalne uvijete

Kao prvo to je živo biće kojemu nije nikako mjesto pod našim krovovima. Uginuti će ti nakon tjedan dana.

Kao drugo ljudi su ti već napisali, životinja je zakonom zaštićena,a to je normalnim ljudima jasno da se takvi endemi i životinje na samom rubu nestajanja, ne drže po kućma, a pogotovo u slučajevima,kako ti kažeš da imaš ŽELJU ZA PROBATI!!!!

Ja stvarno ne kužim neke stvari.... nabavi si nekog vodozemca sličnog ribici, vjeruj mi ima ih stvarno sličnih.  

Ja se iskreno nadam da se nečeš primiti tog podhvata.Edited by: Saša
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
covjecja ribica
« Odgovori #10 u: Svibanj 30, 2006, 09:55:00 prijepodne »

Zbilja bi se trebao pomučiti osigurati i temperaturne i svjetlosne i prehrambene uvjete za čovječju , čak i da nije strogo zaštićena... Teo G , ima ih i kod nas, krš je povezan , pljuneš uLici izađe van u Istri...drugim riječima, ne izlijevat rabljeno motorno ulje i kiselinu iz akumulatora u kršu ..no dobro, šalu nastranu, ima prihvatljivo rješenje za tvoje želje batana a izgleda ovako

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
covjecja ribica
« Odgovori #11 u: Svibanj 30, 2006, 11:09:00 prijepodne »
O, da vidio sam tog vodozemca u Njemackoj, navodno da ih Japanci i Kinizi selektivno uzgajaju i one "bolje" primjerke prodaju i po nekoliko tisuća eura... meni osobno je baš štosna ova "riba-gmaz"...samo što je dosta zajebana za držanje...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
covjecja ribica
« Odgovori #12 u: Svibanj 30, 2006, 12:23:00 poslijepodne »
Malo sam profiltrirao temu. Idemo dalje.....
Tu mi se možete javiti

Offline fish bone

• Punopravni član
  • **
covjecja ribica
« Odgovori #13 u: Svibanj 30, 2006, 18:00:00 poslijepodne »
a zašto baš želiš takve ribice imati, šta ti nije bolje neke jednostavne i da se lako s njima može "rukovati" i naravno da nisu zakonom zaštićene, heh....

Kakve bi još volio.....?

Peace-Rijeka

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
covjecja ribica
« Odgovori #14 u: Svibanj 30, 2006, 20:17:00 poslijepodne »

Ovo što je Vedran pametno predložio jest Axolotl, vodenjak koji spada u:

Razred: Vodozemci (Amphibia)

Red: Repaši (Caudata)

Porodica: Ambistome (Ambystomadiae)

Rod:Ambystoma

Vrsta:A. mexicanum

Dakle, razgovaramo o A. mexicanum (Axolotl), vrsti Meksičkog vodenjaka endemičnog za jezera Xocimilcho i Chalco u centralnom Meksiku.Osobitost ove životinjice je da dosegne spolnu zrelost u ličinačkom stadiju(pojava poznata kao neotenija)- dakle prije metamorfoze koja je karakteristična za vodenjake. Držimo li Axolotlau akvariju pri normalnim uvjetima (temp 25-28C) uredno će rastii razmnožavati se bez da ikada dođe do metamorfoze u terestrijalnu formu.

Suprotno onome što jebopacak napisao, Axolotl je definitivno jedan od najjednostavnijih vodozemaca za uzgoj u zarobljeništvu. Ova popularnaživotinja može se uspješno uzgajati masovno u laboratorijskim uvjetima i često je proglašavaju vodozemačkim ekvivalentom leopard gekona (dakle "počenička životinja").Za detaljna uputstva o uzgoju ove vrste samo upišite Axolotl u Google, i dobit će te masu kvalitetnih i pouzdanih (čak i akademskih) site-ova s preciznim informacijama.Edited by: Nino G

Offline batana

• Punopravni član
    • http://www.humagum.com
covjecja ribica
« Odgovori #15 u: Lipanj 01, 2006, 07:32:00 prijepodne »

gledajte,

radim u akvariju i financije i uvijeti za to nisu upitni, dozvola se moze ishodovati,

a to je endemska vrsta koja zivi samo od slovenije do hercegovine i njen turisticki potencijal je totalno ne iskoristen jer za nju neznaju ni domaci stanovnici a kamoli turisti, one bi ionako zivjele u aq. samo sedmi i osmi mijesec a onda nazad u prirodu i ne vidim cemu su se ljudi smijali mojoj ideji

i u postojni zivi u umjetnom bazenu i svaka dva mijeseca ih mijenjaju jer tako nalaze zakon o njima

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
covjecja ribica
« Odgovori #16 u: Lipanj 01, 2006, 08:39:00 prijepodne »
Gle što se biznisa tiće mi tu nismo specijalizirani za to! Držanje iste češ morati riješiti sa biolozima koji su tu vrstu proučavali, a za dozvole ..... to znaš kako ide.... ukoliko želiš ishoditi dozvole do iduće godine... vrijeme ti je da kreneš. Dok zatražiš dozvole i dok one ne budu  riješene, ti se pozabavi traženjem ljudi koji se njima bave, a ujedno mislim da bi ti oni mogli i pomoći pri izdavanju dozvola...
...i nemoj se čuditi što su svi tako reagrirali.... nisi rekao kakav ti je plan, nego si rekao DA BI PROBAO.... i reakcije su tu kakve jesu....

Pozdrav Saša
Tu mi se možete javiti

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
covjecja ribica
« Odgovori #17 u: Lipanj 01, 2006, 09:32:00 prijepodne »
Meni je cudno da se netko tvog profila ide informirati na hobi akvaristicko-teraristicki forum.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
covjecja ribica
« Odgovori #18 u: Lipanj 01, 2006, 10:02:00 prijepodne »
Citat: Nino G

Razred: Vodozemci (Amphibia)

Red:Repaši (Caudata) Porodica: Ambistome (Ambystomadiae)

Rod:Ambystoma

Vrsta:A. mexicanum

Dakle, razgovaramo o A. mexicanum (Axolotl), vrsti Meksičkog vodenjaka endemičnog za jezera Xocimilcho i Chalco u centralnom Meksiku.Osobitost ove životinjice je da dosegne spolnu zrelost u ličinačkom stadiju(pojava poznata kao neotenija)- dakle prije metamorfoze koja je karakteristična za vodenjake. Držimo li Axolotlau akvariju pri normalnim uvjetima (temp 25-28C) uredno će rastii razmnožavati se bez da ikada dođe do metamorfoze u terestrijalnu formu.

Suprotno onome što jebopacak napisao, Axolotl je definitivno jedan od najjednostavnijih vodozemaca za uzgoj u zarobljeništvu. Ova popularnaživotinja može se uspješno uzgajati masivno u laboratorijskim uvjetima i često je proglašavaju vodozemačkim ekvivalentom leopard gekona (dakle "počenička životinja").Za detaljna uputstva o uzgoju ove vrste samo upišite Axolotl u Google, i dobit će te masu kvalitetnih i pouzdanih (čak i akademskih) site-ova s preciznim informacijama.

Da li je to tvoja zadnja ili imaš još nešto za dodat?

da bubnemo u bazu...

Offline SandmanRI

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #19 u: Lipanj 01, 2006, 10:16:00 prijepodne »
ali ako uspiješ sve to ishodovati, obavezno se očituj jednim člankom...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline Bach

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
covjecja ribica
« Odgovori #20 u: Lipanj 01, 2006, 10:25:00 prijepodne »
Ovako, bez obzira na lovu i uvjete koje joj mozes priustiti, bez obzira na to da li bi ona tu prezivjela (a najvjerojatnije ne bi), to je STROGO ZASTICENA ZAVICAJNA VRSTAkoja je jos k tome i endemskai kojoj je mjesto u prirodi... i kao takvu je stiti zakon (http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2006/0157.htm), a kazna koju bi mogao platiti za uzet ju iz prirode i drzat ju u zatocenistvu iznosi do 1.000.000 kn, pa ti procjeni sam koliko ti se isplati...
Ja bi te, davidim da ju drzis u javnom akvariju ili kod tebe doma, prijavila bez razmisljanja (bez uvrede)...
bopacak je napisao da su i ciklidi jezera tanganyike endemi, pa ih neko ima u akvariju... je, istina, medutim ako oni ne stite svoju prirodu ne znaci da mi ne moramo... jel tako?

batana, je istina je da je njen areal malen, upravoiz tog razloga i je proglasen endemskom vrstom!!!!! A sto se turistickog potencijala tice i to da za nju ne znaju ni domaci ni strani turisti... to je, oprosti, glup razlog za drzat ju u akvariju... mozda poanta je da se o njoj vise prica ali za to sluzi edukacija u obliku letaka i brosura u turistickim uredima te raznorazna predavanja... sigurno ne drzanje u akvariju!

Ovo da bi ju drzao u akvariju samo sedmi i osmi mjesec.... STRASNO... a sta bi onda s njom, natrag u prirodu? Jesi li ti svjestan koliki je to sok za zivotinju?

A ljudi su ti se smijali jer im nije jasno kako ti je uopce, uz cinjenicu da znas da je endem i jos k tome zasticena vrsta, uopce palo na pamet da ju stavis u akvarij!

"i u postojni zivi u umjetnom bazenu i svaka dva mijeseca ih mijenjaju jer tako nalaze zakon o njima" - MA KAKVO MIJENJANJE, KOJI ZAKON? Slovenski? Ako takva glupost i pise kojim slucajem u zakonu, ti si jos uvijek pod Hrvatskim pravilima, pa ti dokazi da je Proteus iz Slovenije!

A u svakom slucaju .... NEMOJ, molim te... daj da se vise prestanemo ponasati ko Balkanci! Jel moze?

Offline kalel

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #21 u: Lipanj 01, 2006, 10:26:00 prijepodne »
ona ti nece prezivjeti!i to je kraj...the end.... i kako ces je hraniti?kako ces uspijeti odrzavati takvu temperaturu takvu kvalitetu vode?a tek ova ideja da je vratis natrag jos je gora...daj mi molim te objasni kako...o kako ces ishoditi dozvolu za drzanje!!?molim te...objasni to...pa mozda prosljedim tvoju mudrost vecim institucijama od tebe...recimo pmf-u?i kakva je tusristicka vrijednost te jadne..jos jedne u nizu zivotinja koje ce covjek sa svojom beskrajnom gluposcu te idiotizmom unistiti?....molim te turisticka vrijednost?kaj ce je dolaziti turisti gledati u tvoj akvarij...mozda baciti koji komad kruha unutra ako plate 5 kuna...ali dobro...ako ti je to zelja i plan za bolji zivot....samo daj...nazalost nisi ni prvi ni zadnji....
pozdrav
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline kalel

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #22 u: Lipanj 01, 2006, 10:27:00 prijepodne »
aha...bach je sve to puno ljepse objasnila   ....u isto vrijeme...le pozdrav...
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Bach

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
covjecja ribica
« Odgovori #23 u: Lipanj 01, 2006, 10:30:00 prijepodne »

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
covjecja ribica
« Odgovori #24 u: Lipanj 01, 2006, 11:10:00 prijepodne »
Citat: Vedran

Da li je to tvoja zadnja ili imaš još nešto za dodat?

da bubnemo u bazu...

Nemam bog zna šta za dodati jer nemam osobnih iskustava u držanju ove životinjice, ali, kao što rekoh, informacije su više nego dostupne.

Edited by: Nino G