Srpanj 06, 2025, 09:15:35 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: covjecja ribica  (Posjeta: 7545 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline batana

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.humagum.com
covjecja ribica
« Odgovori #25 u: Lipanj 01, 2006, 13:50:00 poslijepodne »

Citat: Bach

ili kod tebe doma, prijavila bez razmisljanja (bez uvrede)...

A u svakom slucaju .... NEMOJ, molim te... daj da se vise prestanemo ponasati ko Balkanci! Jel moze?

nema nikakve uvrede a te zivotinje nikad nebi ni dosle u javni akvarij da nema dozvole za nju tako da se nema sta prijavit

a ovo za balkan

ja sam to ovdje pitao da cujem razmisljanja ljudicija sam razmisljanja cijenio a ne uvrijede

a vec sam se raspitao i nema prevelikih problema sto se tice uvijeta ali dozvole su jako gadne

Offline batana

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #26 u: Lipanj 01, 2006, 13:52:00 poslijepodne »
one nebi ni stajale u klasicnom akvariju nego bi sve bilo napravljeno kako treba, ali nema veze, ideja je bila ili one ili kajman pa cemo vidjet sta ce bit

Offline batana

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #27 u: Lipanj 01, 2006, 13:56:00 poslijepodne »

samo sedmi i osmi mjesec.... STRASNO... a sta bi onda s njom, natrag u prirodu? Jesi li ti svjestan koliki je to sok za zivotinju?

a sve ribe po vasim akvarijima nisu sokirane, njima je tamo Las Vegas, a njhov transport, lovljenje, karantene i sve drugo, mislis da ih love ljubitelji kao vi i da paze kako rukuju s njima dok ne dodu do otkupljivaca koji pazi samo zato da im ne padne cijena ako su ostecene

Offline Night bird

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #28 u: Lipanj 01, 2006, 14:00:00 poslijepodne »
One su uzgojene u zatočeništvu i to nije isto a i reci mi da možeš napraviti te uvjete koje ona treba(one inače žive u dubokim jamama gdje nema trunke svijetla i gdje je voda jako hladna)

Offline MFBr@da

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
covjecja ribica
« Odgovori #29 u: Lipanj 01, 2006, 15:09:00 poslijepodne »
..bez komentara, sve je rečeno..
ZG/Trnje/Gračani

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
covjecja ribica
« Odgovori #30 u: Lipanj 01, 2006, 15:24:00 poslijepodne »

Citat: batana

<P style="TEXT-INDENT: 36pt">samo sedmi i osmi mjesec.... STRASNO... a sta bi onda s njom, natrag u prirodu? Jesi li ti svjestan koliki je to sok za zivotinju?

a sve ribe po vasim akvarijima nisu sokirane, njima je tamo Las Vegas, a njhov transport, lovljenje, karantene i sve drugo, mislis da ih love ljubitelji kao vi i da paze kako rukuju s njima dok ne dodu do otkupljivaca koji pazi samo zato da im ne padne cijena ako su ostecene

Pa gle ovako, nitko te ne vrijeđa,sam si tražio mišljenja i dobio si...što od malih hobista, što od osoba koje se malo stručnije bave tim hobijem... Ne znam zašto to tako jako shvačaš ozbiljno, piaš ljudi ti sasvim normalnom reakcijom reagiraju na tvoje pitanje. Ipak se tu radi o endemu, zato i jesu reakcije malo žešće....

...svi skupa smirite doživljaje! Nećemo se svađati i prepucavati niti vrijeđati...svi smo tu radi druženja i razmjene iskustva... bilo bi ljepo da se druženje nastavi nenategnuto.......  Edited by: Saša
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline ziva

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #31 u: Lipanj 01, 2006, 15:29:00 poslijepodne »
"O moralu znam samo toliko da je moralno ono poslje cega se dobro osjecate , a nemoralno ono poslje cega se osjecate loše" ---Hemingway
--Ploče--

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
covjecja ribica
« Odgovori #32 u: Lipanj 01, 2006, 15:43:00 poslijepodne »

Citat: batana

samo sedmi i osmi mjesec.... STRASNO... a sta bi onda s njom, natrag u prirodu? Jesi li ti svjestan koliki je to sok za zivotinju?

Zlatna i covjecja ribica, to nije za usporedbu.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Bach

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
covjecja ribica
« Odgovori #33 u: Lipanj 01, 2006, 16:06:00 poslijepodne »

Ajde batana, ima Sasa pravo... da smirimo tenzije ... zao mi je ako si se osjetio uvrijeden, eto, ja sam ti napisala sta ja mislim...prema mom osobnom misljenju,s dozvolom ili bez nje zivotinja kao ova u svakom slucajune bi trebala biti uzeta iz prirode da bi se drzala u zatocenistvu... uz dobre uvjete ili bez njih... i to je to!

Ako te toliko brine to sto je javnost premalo upoznata s ovom vrstom, organiziraj predavanja, organiziraj izlete u spilje, printaj i ljepi postere... ali nemoj ju iz prirode nosit u akvarij... uzasno je osjetljiva, posebna i rijetka i stvarno bi bila steta da samozbog zarade (jer na kraju krajeva, pretpostavljamda se oko toga ivrti cijela prica) priroda ostane bez ijednog primjerka ove zivotinjice prije vremena...

Sto se prijavljivanja tice... gle, poanta je da u nasoj drzavici na zalost rijetko kada zakon funkcionira u praksi... upravo zato i mislim da je duznost svakog od nas koji smo svjesni da se radi nesto sto je zabranjeno, probati upozoriti, pa ako ni to ne funkcionira onda prijaviti onima koji to trebaju znati... Da nemas dozvolu prijavila bi tebe kao i bilo koga drugoga... eto, spija, sta da ti kazem . Osjetljiva sam na prirodu, i ljuta na ljude, i sta ces!

I nemoj se ljutiti za Balkan... jer svatko tko je imalo vremena proveo vani i dovoljno je samokritican reci ce da smo mi u vecini slucajevaprije Balkanci nego Europljani... cast casnim iznimkama, pa eto, moj apel sluzio je tome da se ugledamo u njih... zao mi je sto si se nasao uvrijeden, ali eto i mene kao biologa u Hrvatskoj vrijeda pomisao da uopcerazmisljas uzeti zivotinju iz prirode teda nakon toliko misljenja koja si trazio i cijenio, vise ne cijenis i ne uvazavas nijedno... ali, ti ces bez obzira na mene ili bilo koga drugoga ovdje ionako napraviti po svom i po svojoj savjesti, kao i svim miuostalom. Pa eto, sretno ti bilo i jos jednom se ispricavam ako si se nasao uvrijeden u apelu za sve nas, ne tebi osobno.

"a vec sam se raspitao i nema prevelikih problema sto se tice uvijeta ali dozvole su jako gadne"

Sta ti to ne govori dovoljno o nasoj drzavi? Oni su zastitili, i ako bas hoces drzati zivotinju, ma nije bitno kakve uvjete imas, ali DAJ LOVU! .... fucka se njima! A ocito jedino sto nam ostaje je nasavlastita savjest - a boze pomozi!

"a sve ribe po vasim akvarijima nisu sokirane"

Mislim da je zaista nepotrebno objasnjavati filozofiju akvaristike i teraristike i bilo kojeg hobija koji zahtjevadrustvo zivotinja... Baza je u tome da netko to radi savjesno, netko ne... Ja se nekako nadam da se svi mitrudimo najvise sto mozemo da nasim ljubimcima osiguramo idealne uvjete i sto vjerniji okolis onome u kojem inace zive - na kraju krajeva zato i postoji ovaj forum... a sto se nabavke tice... u principu vecina zivotinjica u ducanimasu izuzgoja, a ono sto jeiz divljine sto sami nabavljamo, kao npr. mi za nas morski akvarij, e to vec dobro vazemo da li cemo uzeti iz prirode ili ne... i tu naravno uopce ne uzimam u obzir zasticene vrste koje nam ne pada na pamet vaditi iz mora.

Eto toliko od mene... i nadam se da opet nisam nekoga uvrijedila...

Offline makai

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #34 u: Lipanj 01, 2006, 16:22:00 poslijepodne »

približiti čovječju ribicu turistima - ništa nije nemoguće. životinjici treba osigurati jedino prirodne uvijete za život a to se može na slijedeći način: http://www.istra.com/baredine/cro/index.html

znači ostavite ih tamo gdje jesu a dovucimo turiste do naših brojnih jama (ovako to rade dečki iz Baredina pored Poreča) pa neka ih tamo gledaju do mile volje, a pokušaje držanja u akvariju bilo koje vrste zaboraviti.
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina

Offline batana

• Punopravni član
covjecja ribica
« Odgovori #35 u: Lipanj 01, 2006, 19:44:00 poslijepodne »
sve pet