Srpanj 28, 2025, 11:25:07 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: LEDDY 60  (Posjeta: 9719 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline NeonAqua13

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
Odg: LEDDY 60
« Odgovori #50 u: Prosinac 10, 2014, 23:03:28 poslijepodne »
Steta sto helena jede i nerite, jedini razlog zasto ih nemam (helene).

Offline chungaaa

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
« Odgovori #51 u: Prosinac 11, 2014, 08:56:49 prijepodne »
Jesi kuhao granu ili si samo namakao? Kuhanje ti je bolje... još dodaš i soli dok se kuha, pa nakon kuhanja naglo u hladnu vodu.
Puno je ljepše vidjeti "prirodne ukrase" u akvariju. Ne samo da su ljepše, nego su i ribama ugodnije. Ovo plastično (ili kakvo već) je više manje kič.  -?

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #52 u: Prosinac 11, 2014, 21:29:14 poslijepodne »
Da ali na koji način ih kontrolirati kada puno njih kaže da se nekontrolirano množe, bojim se da se ne rašire previše. Za sada sam uspio ih uspio vidjeti 6 i sve sam ih izvadio van pomoću mrežice za ribe. To ne znači da ih nema još.

Uvijek ih ima još. Čak i kad detaljno pregledaš bilje prije sadnje u novi akvarij, obično uvijek neki mali  promakne, čak i gnijezdo sa jajašcima zalijepljeno za listove bilja.
Ako se previše razmnože znači da previše hraniš ribe. Priča se da su štetočine i da jedu bilje, ali ih imam oduvijek i primjetio  sam da jedu samo otpalo lišće, na bilju nema štete od njih.

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #53 u: Prosinac 29, 2014, 19:07:39 poslijepodne »
Nakon skoro mjesec dana nakon što smo nabavili nenonke, njih 31 ukupno, jedna je uginula, ne znam od čega. Ovih ostalih 30 se uopće ne daju vidjeti. Cijelo vrijeme se skrivaju u travi i iza panja tako da imam osjećaj ko da stano gledam kako biljke rastu a ne ribe kako plivaju. Ne znam jel to normalno ponašanje i što je uzrok tome. Danas smo nabavili još 4 corydorsa, 10 moly i 10 guppy ribica i kada smo ih pustili u akvarij neonke su izišle van i sada svi skupa zajedno plivaju i jedu. Rekao mi čovjek da imam ipak malo previše riba sada za 54 litarski akvarij pa mislim da će 15-tak neonki završit kod mog šogora u akvariju, naravno poklonit ću mu ih. Navečer kada bi se svijetlo ugasilo u akvariju onda bi nenonke izišle van i plivale okolo ali na svijetlo nisu htjele nikako.

Offline NeonAqua13

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Prosinac 29, 2014, 20:49:42 poslijepodne »
Prvo, imas dosta(previše) napučen akvarij, a ako su ti mješani guppy i molly (mislim na m-ž) uskoro ce ih biti preko 100. Neonke mogu ici ali ne 30  :roll: tako da ako možeš pokloni ih šogoru. Vjerujem da (ne)znaš da cory i neonke trebaju mekšu i kiseliju vodu a guppy i molly tvrđu, lužnatiju i boćatiju vodu. Naravno da kod nekih žive skupa i nikom nista ali nemoj se kasnije žaliti ako budu iskrivljeni/bolesni/nesto slicno.
Drugo, nikad nemoj stavljati preko 5 (maax. 10) riba odjednom jer sve vise od toga naglo povecava bio otpad i parametri ce podivljati (na lose). Savjetujem ti ako mozes nabaviti veci akvarij, a ako ne onda maknuti bar 15 neonki i molly(sve) ili guppy (sve). Molly i guppy se mogu međusobno pariti, tako da i to uzmi u obzir. Trebao bi mjenjati vodu češće (bar dok parametri ne budu ok) i nemoj preskakati promjene uz obvezno usisavanje podloge(detaljno) - ubuduće. Cory vole veće grupe, dal znas koju vrstu imas ? Nabavi sto vise bilja mozes brzorastuceg da potrosi nutrijente koji se naglo nakupljaju i truju ti ribe.
Imam 54l i akvarij mi je (pre) napucen - nemam živorotke. Nikad ne preskacem promjene i usisavam svakih 2-3 dana, pokusavam da bude sto vise zabiljen.
To su moji savjeti, nisam iskusan ali na tebi je kako dalje  ;)

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #55 u: Prosinac 30, 2014, 06:43:27 prijepodne »
Svjestan sam toga i sam tako da će nenoke, barem veći dio njih naći dom negdje drugdje, za dalje ćemo vidjeti kako i što.

Offline NeonAqua13

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Prosinac 30, 2014, 12:56:38 poslijepodne »
Ako imas testere provjeravaj parametre i promijeni vodu (20-40%) ako su parametri previsoki i usisavaj dno.  :)

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #57 u: Siječanj 06, 2015, 13:23:43 poslijepodne »
Help, help, help.

Unazad par dana voda u akvariju ima nekakav miris, ne mogu reći da zaudara jako ali definitivno nije nešto što bi čovjek želio cijeli dan imati pod nosom. Ne znam što je uzrok tome, vodu sam i jučer mijenjao i to skoro pola volumena.
Druga stvar koja me više zabrinula, dok sam čistio staklo primjetio sam da se nešto miče u bilju. Uzeo sam mrežicu i izvadio nekog čudnog kukca, pojma nemam što je to niti od kuda je došlo te kakve će učinke imati na akvarij ako ih eventualno ima još. Nisam za sada primjetio ali ne mora značit da ih nema, možda se skrivaju jer ni ovaj se ne bi pomaknuo da nisam ja pomaknuo biljku. Ako itko zna o čemu se radi, molim pomoć.
Hvala unaprijed.

Offline LikssOn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #58 u: Siječanj 06, 2015, 13:27:38 poslijepodne »
Da se nadovezem, kod mene isto voda ima neki miris, al nije jak, kontam da je to zbog mahovine. Redovno mjenjam i cistim, al s obzirom da je mali aq, 20lit, djeluje mi normalno...
Edit: ustvari, nema voda taj miris kad je izvadim, nego sam aq ima neki miris.
« Zadnja izmjena: Siječanj 06, 2015, 13:30:53 poslijepodne od LikssOn »

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #59 u: Siječanj 06, 2015, 13:29:05 poslijepodne »
Mene više brine ovaj alien koji se pojavio u akvariju nego miris vode, što je to ?

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #60 u: Siječanj 06, 2015, 13:31:20 poslijepodne »
Zaboravio napisat, kukac je bio veličine oko 1 cm, kažem bio jer je R.I.P. momentalno bio.

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #61 u: Siječanj 06, 2015, 13:46:23 poslijepodne »
Meni liči na ličinku vretenca (vilin konjic).
Kako ti je to došlo u akvarij tko će ga znati, neznam od kud ti bilje da nije negdje iz prirode?

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #62 u: Siječanj 06, 2015, 13:50:26 poslijepodne »
Nije imam ga već neko vrijema, ali prošli tjedan kada sam kupovao ribice sam kupio i par stabljika anubiasa, pa da nije od tuda, ali ne vjerujem jer dečko kod kojeg sam kupio ribice i bilje se bavi isključivo time i to mi se čini jako profesionalno tako da ne vjerujem ali ne mogu reći 100% da nije. Uglavnom ja sam kukuca adaktirao i nadam se da ih više ne bude.

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #63 u: Siječanj 06, 2015, 13:53:10 poslijepodne »
Gledao sam slike po interneru i nisam našao ništa slično, ali zar nema ličinka vilinog konjica duži zadak, ovaj je imao neki kratak.

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #64 u: Siječanj 06, 2015, 14:04:06 poslijepodne »
A čuj ima ih svakakvih oblika evo slično tvojem
Odonata larvae

Offline LikssOn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #65 u: Siječanj 06, 2015, 14:04:56 poslijepodne »
Fuj jesu ruzni. Ni akvaristika nije bas ugodna uvjek :)

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #66 u: Siječanj 06, 2015, 14:28:59 poslijepodne »
Da, a da znaš samo kako hrusta pod zubima, baš su kvrckavi :):):)

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #67 u: Siječanj 11, 2015, 16:14:26 poslijepodne »
Nažalost crna alga mi napala sve u akvariju pa je zaudaraio kao septička jama. Ne znam što je pošlo po zlu, neki su mi rekli da je to zbog neadekvatne rasvjete koja je uistinu mala za 54 l akvarij. Sada imamo u 3 reda ledice u 3 boje pa bi trebalo biti bolje a i akvarij puno bolje izgleda jer je sada svjetlo svuda a ne samo na sredini. Za sada je bilja koliko je ali imam namjeru još toga posaditi da bude čim zeleniji. Izbacio sam staru podlogu van kompletno sve i oprao cijeli akvariju u octu i dezinficirao alkoholom još. Sada je podloga filter pijesak koji sam ispirao u više voda pa se sada više ne muti kada ga ribe dignu. Čini mi se da su ribice zadovoljne. Riješio sam se 20 neonki tako ih je sada ostalo 8