Srpanj 28, 2025, 11:33:04 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: LEDDY 60  (Posjeta: 9724 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: LEDDY 60
« Odgovori #25 u: Studeni 22, 2014, 02:25:30 prijepodne »
Ovu lobeliju ako je obična  trebaš posaditi u zadnji plan jer naraste velika, ima ti jedan gospodin small form kojabraste manje prodaje u oglasu mislim da bi se dalo dogovoriti s njim :)
Ovog "čistača" mislim da samo lijepo izgleda a otom potom što je neki čistač rađe otocinclusa.
A pošto je manji akvarij ja bi išao na kozice wild ili red cherry,  kojeg nerita horn puža te 5-6 corydorasa recimo pande.
I najbolje jedno jato nekih manjih jatnih ribica.

Offline wortexhole

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #26 u: Studeni 24, 2014, 10:38:10 prijepodne »
Koliko dugo moram ''namakati'' panj da prestane pušta boju ?
Meni se čini da ovo čim dulje, tim gore, baš jako zafarba vodu.
Uopće se ne usudim to stavit u akvarij, probao sam da vidim kako će izgledat i zafarbao mi vodu za tih par minuta toliko da sam pola vode morao promjenit.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #27 u: Studeni 24, 2014, 10:46:42 prijepodne »
to kaj pusta boju nema veze, cim potone mozes s njim u akvarij.

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Studeni 24, 2014, 11:56:25 prijepodne »
Kako nema veze, pa sav akvarij bude crven od te boje i voda bude katastrofa. Ako je to tako onda ga ja niti ne želim u akvariju.

Offline viktori

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #29 u: Studeni 24, 2014, 12:25:32 poslijepodne »
Ribe to vole, nema tu neke stete. Isprat ce se vremenom. Ako mozes iskuhati panj, to ubrzava proces.

Offline LikssOn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #30 u: Studeni 24, 2014, 12:42:52 poslijepodne »
Gdje naci neki manji panj ili nesto slicno, imam neke mahovine, pa bi dobro islo uz nju, al ogranicen sam velicinom aq: d40 x š25 x v20 ?

Offline Led Zeppelin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #31 u: Studeni 27, 2014, 01:39:42 prijepodne »
čini se da imamo novu žrtvu akvaristike :D

Gdje naci neki manji panj ili nesto slicno, imam neke mahovine, pa bi dobro islo uz nju, al ogranicen sam velicinom aq: d40 x š25 x v20 ?

imas po pet centrima i vrtnim centrima,a mozes slobodno stavit vinovu lozu,maslinu ili nešto slično

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Studeni 27, 2014, 11:49:18 prijepodne »
čini se da imamo novu žrtvu akvaristike :D

imas po pet centrima i vrtnim centrima,a mozes slobodno stavit vinovu lozu,maslinu ili nešto slično
Imao sam kuglu, nazalost, da bi tek nakin godinu shvatio da je to silovanje ribe. Medjutim, kontao sam krenut s malim aq, al izgleda da sam se i tu presao. Zasad ce ostat ovaj, al u skorije vrijem ce biti nadogradnje sigurno...

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Prosinac 03, 2014, 16:48:56 poslijepodne »
Evo ja privodim kraju moj prvi akvarij. Drvo sam morao iskuhat ali još ispušta tanin tako da za sada neće u akvarij ali vjerojatno kroz dogledno vrijeme bude. Juečr sam kupio crijeva i onaj porozni kamen pa sam htio jedan umetnuti u ronilačku kacigu a drugi u bure ali je ova moja pumpa preslaba, ne može pumpati zrak. Sada moram kupit vanjsku pumpu za zrak pa još to složiti. Pozdadinu sam na kraju ipak stavio plavu ali imam ih još par na raspolaganju ( bilje i sl. ) Ribice idu vjerojatno idući tjedan. Sada se dvoumim da li kupiti ribice u pet shopu ili od privatnih prodavača što se oglašavaju na raznim oglasnicima ( da ne reklamiram sada nikoga ). Razlika u cijeni je dosta velika. U dućanu me jedan Gupy izađe od 12 do 15 kn, a ovako kod privatnih prodavatelja ima po 5,00 kn. Bojim se samo da ne kupim neke bolesne ribice pa sam sada tu malo u dvojbi. Kakva su Vaša iskustva s tim '

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Prosinac 04, 2014, 14:14:10 poslijepodne »
Imam još jedno pitanje koje me muči. Da li je neophodno kada ribice dođu u akvarij da pumpa za zrak radi konstantno ili se i ona pali i gasi kao svijetlo. Drugo pitanje se ide baš svijetlla. Koliko dugo svijetlo mora raditi, da li cijeli dan ili isto u nekim intervalima.
Ova moja pumpa što je imam mi neće tjerati zrak kroz silikonsko crijevo pa ako budem morao onda ću kupiti vanjsku pumpu za zrak.
Svaki odgovor je dobrodošao.

Offline kliker

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Prosinac 04, 2014, 16:56:48 poslijepodne »
Ako imaš živo bilje ne treba ti pumpa za zrak.
Svijetlo nikako cijeli dan uzmi tajmer najobičniji mehanički i namjesti nekih 8 do maksimalno 12 sati, ja recimo imam 9 sati svijetlo

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #36 u: Prosinac 04, 2014, 17:10:55 poslijepodne »
Imam taj mehanički tajmer, ja sam mislio kada ribice dođu u akvarij kako moram nabavit pumpu za zrak. Rekli mi ovi u Pet shopu da datko razbijam površinsku napetost vode pa ribice mogu lakše disat.

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #37 u: Prosinac 09, 2014, 17:48:22 poslijepodne »
Opet je panj izletio van iz akvarija jer opet pušta boju. Baš je voda bila onako lijepe boje kao rose vino. Neću ga sada stavljati narednih par mjeseci dok se stvarno ne uvjerim da više ne pušta boju. Akvarij je danas dobio prve stanovnike- Za početak samo 2 ancitrusa da malo pročiste dno i da vidim kako će im se dopasti. Po vodi mi plivaju kao neke sitne čestice, ne znam jel to posljedica toga što sam izmjenio jedan dio vode pa nadomjestio ili je problem do pumpe. Kako ću znati da li pumpa radi kako treba. Nekako sam skeptičan prema ovoj koja je došla u kompletu s akvarijem.

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #38 u: Prosinac 09, 2014, 19:26:38 poslijepodne »
Ovaj jedan se negdje sakrio uopće ga ne mogu vidjeti, a ovaj drugi sav sretan plazi po staklu  :klap:

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #39 u: Prosinac 10, 2014, 21:38:55 poslijepodne »
Help pod hitno. Danas smo primjetili u akvariju da nešto gmilji po pijesku i po staklu. Uspio sam ulovit jednog i ispostavilo se da je to neka vrsta puža, barem meni tako izgleda. Što je to i od kuda je moglo doći te je li opasno.
U akvariju su samo dva ancitrusa i jučer sam im stavio u akvarij malo hrane za ribice, neka koja potone na dno Spirulina Super Forte granulat.

Offline VlatkoZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #40 u: Prosinac 10, 2014, 21:55:26 poslijepodne »
Pa ako je to ono što mislim da je, ne vidi se baš najbolje na slici, onda ćeš ih imati uskoro milijun u akvariju.
U pitanju su ramshorn (barski) puževi koji se množe brže od zečeva i začas ih bude pun akvarij.
Najčešće se dobiju uz neku biljku i nisu opasni za druge organizme u akvariju. Nakon nekog vremena počnu nagrđivati akvarij svojim brojem, a možeš ih suzbiti redovnim vađenjem iz akvarija (nakon nekog vremena oni ipak pobjeđuju), nabavkom puža helena ili ribe bottie (njoj treba malo veći akvarij). Ako se odlučiš za nabavku helena onda više nećeš moći imati niti jednog puža u akvariju jer one tamane sve puževe.

Offline kliker

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Prosinac 10, 2014, 21:55:49 poslijepodne »
Ništa alarmantno normalna pojava uvijek znaju zalutati jaja od tih puževa na biljkama.
Riješenje ti je nabava kojeg helena puža koji ih u slas pojedu, jer u protivnom ćeš imati pun akvarij.

Offline VlatkoZ

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Prosinac 10, 2014, 21:56:46 poslijepodne »
Eh da, oni ti ostavljaju jajašca na staklu pa ako vidiš neke smečkaste nakupine na staklu to su oni ostavili :)

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Prosinac 10, 2014, 21:59:17 poslijepodne »
Ja sam svoje usisao zadnji put(9-10), al vec vidim 3-4 nova da su se pojavila... Ja svoje zasad kontrolisem, ali kad stvar izmakne kontroli, helena- laganini...

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #44 u: Prosinac 10, 2014, 22:05:23 poslijepodne »
Evo pokušao sam fotićem poslikat, možda bude malo jasnija slika. Definitivno je puž, a ovo s nabavkom Helena puža mi se čini kao najbolje rješenje. Nisam planirao imati puževe u akvariju ali ako je jedan cijena mnogih onda neka bude.

Offline kliker

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Prosinac 10, 2014, 22:26:34 poslijepodne »
Ma helene nećeš ni primjetite jer su većinom noćni lovci barem kod mene.
Preko dana su zakopani negdje u podlozi a kad se svijetlo ugasi onda ih primjetim da izađu.

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #46 u: Prosinac 10, 2014, 22:30:09 poslijepodne »
Sutra odmah idem po Helenu, našao sam na oglasniku čovjeka iz Velike Gorice koji ih prodaje. Hvala svima na savjetima. Čitao sam nešto kako treba cijeli akvarij ispraznit pa sve dezinficirat pa me to iskreno preplašilo ali očito ne treba vjetovat svemu što se piše.

Offline LikssOn

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Prosinac 10, 2014, 22:38:05 poslijepodne »
Sutra odmah idem po Helenu, našao sam na oglasniku čovjeka iz Velike Gorice koji ih prodaje. Hvala svima na savjetima. Čitao sam nešto kako treba cijeli akvarij ispraznit pa sve dezinficirat pa me to iskreno preplašilo ali očito ne treba vjetovat svemu što se piše.
Za sve te puzeve sto se tek tako jave, helena je spas, ali isto oni i nisu losi dok ih mozes kontrolisarlti, jer ti tu i tamo glancaju staklo i biljke...

Offline wortexhole

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #48 u: Prosinac 10, 2014, 22:41:04 poslijepodne »
Da ali na koji način ih kontrolirati kada puno njih kaže da se nekontrolirano množe, bojim se da se ne rašire previše. Za sada sam uspio ih uspio vidjeti 6 i sve sam ih izvadio van pomoću mrežice za ribe. To ne znači da ih nema još.

Offline VlatkoZ

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Prosinac 10, 2014, 22:52:58 poslijepodne »
S vremena na vrijeme ubaci list salate navečer i ujutro izvadi s puževima van. Nećeš ih sve maknuti ali ćeš im smanjiti i kontrolirati broj.
Kažem, nabavkom helena više nećeš moći niti jednog puža držati u akvariju jer će ga oni napasti. A možda ti se kasnije baš svidi neki :)