Prvo, imas dosta(previše) napučen akvarij, a ako su ti mješani guppy i molly (mislim na m-ž) uskoro ce ih biti preko 100. Neonke mogu ici ali ne 30

tako da ako možeš pokloni ih šogoru. Vjerujem da (ne)znaš da cory i neonke trebaju mekšu i kiseliju vodu a guppy i molly tvrđu, lužnatiju i boćatiju vodu. Naravno da kod nekih žive skupa i nikom nista ali nemoj se kasnije žaliti ako budu iskrivljeni/bolesni/nesto slicno.
Drugo, nikad nemoj stavljati preko 5 (maax. 10) riba odjednom jer sve vise od toga naglo povecava bio otpad i parametri ce podivljati (na lose). Savjetujem ti ako mozes nabaviti veci akvarij, a ako ne onda maknuti bar 15 neonki i molly(sve) ili guppy (sve). Molly i guppy se mogu međusobno pariti, tako da i to uzmi u obzir. Trebao bi mjenjati vodu češće (bar dok parametri ne budu ok) i nemoj preskakati promjene uz obvezno usisavanje podloge(detaljno) - ubuduće. Cory vole veće grupe, dal znas koju vrstu imas ? Nabavi sto vise bilja mozes brzorastuceg da potrosi nutrijente koji se naglo nakupljaju i truju ti ribe.
Imam 54l i akvarij mi je (pre) napucen - nemam živorotke. Nikad ne preskacem promjene i usisavam svakih 2-3 dana, pokusavam da bude sto vise zabiljen.
To su moji savjeti, nisam iskusan ali na tebi je kako dalje