Srpanj 22, 2025, 16:34:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Jbl cristal profi 900 - procurio  (Posjeta: 15945 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Jbl cristal profi 900 - procurio
« Odgovori #25 u: Siječanj 05, 2015, 18:47:56 poslijepodne »
...a dobro sad nije baš da su nečujni, npr. moj 1501 GL se čuje nije ništa strašno, ali valjda to je normalno... osim toga nikakve zamjerke na filter  :up: jedina oprema od jbl-a kaj mi je nešto puklo je nepovratni ventil, pukle su mi one matice koje drže cijev od co2 na jednoj i na drugoj strani, ali to su sitnice  :D
Pa ne vjerjem ,kak se čuje,pa na ni jednom koje ja primim i postavim se ne čuje....kaj mene vole,neke ne ! :D :D :D
A što se tiče matica...plastika, koliko mi je poznata nije premekana..no moguće je bilo radi preventive koji navoj više :'(
ali nema potrebe jer ju drži već sam nastavak koji ima zadebljanje,matica se dotegne reda radi ali lagano da se mehanički ne bi izvklo crijevo :(

No ja ko stari tehničar sam uspio istina nakon 10 godina zatezanja i mijenjana zimske-ljetne felge potrgati šarafe...... :D :D :D
malo sam jači... :D :D :D ,a nije kriv šaraf išao bi on još 10 godina nego ja nemam KILO ključ,preškrt dat 400-500 kn :)
Pa sam svih 16 promjenio za 450 kn,sad opet imam nove šarafe ali nemam KILO  KLJUČ  :D :D :D no sad sam nježniji  ;)
Ali kilo ključ još nisam kupio...ali hoću jer mi čovjek izmjerio ja sam došao sa 18-21 Kg stege,a treba samo 10 Kg ;) :D :D :D
a jbg.  :D čuje se, ali meni ne smeta... dođe do izražaja navečer kad se sve stiša  :) a matice je moguče da sam malo više pritegao pa je zbog toga  :-[ ali velim to nije tako strašno kao ovo sa pucanjem plastike na filteru  :D   :roll:

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #26 u: Siječanj 05, 2015, 18:54:29 poslijepodne »
...a dobro sad nije baš da su nečujni, npr. moj 1501 GL se čuje nije ništa strašno, ali valjda to je normalno... osim toga nikakve zamjerke na filter  :up: jedina oprema od jbl-a kaj mi je nešto puklo je nepovratni ventil, pukle su mi one matice koje drže cijev od co2 na jednoj i na drugoj strani, ali to su sitnice  :D
Pa ne vjerjem ,kak se čuje,pa na ni jednom koje ja primim i postavim se ne čuje....kaj mene vole,neke ne ! :D :D :D
A što se tiče matica...plastika, koliko mi je poznata nije premekana..no moguće je bilo radi preventive koji navoj više :'(
ali nema potrebe jer ju drži već sam nastavak koji ima zadebljanje,matica se dotegne reda radi ali lagano da se mehanički ne bi izvklo crijevo :(

No ja ko stari tehničar sam uspio istina nakon 10 godina zatezanja i mijenjana zimske-ljetne felge potrgati šarafe...... :D :D :D
malo sam jači... :D :D :D ,a nije kriv šaraf išao bi on još 10 godina nego ja nemam KILO ključ,preškrt dat 400-500 kn :)
Pa sam svih 16 promjenio za 450 kn,sad opet imam nove šarafe ali nemam KILO  KLJUČ  :D :D :D no sad sam nježniji  ;)
Ali kilo ključ još nisam kupio...ali hoću jer mi čovjek izmjerio ja sam došao sa 18-21 Kg stege,a treba samo 10 Kg ;) :D :D :D
Ja bi osobno volio čuti taj flterkod tebe :up:,ti možeš doći kako se NE čuju moji  :D :D :D da vidim di je problem i da ga riješimo :up:
jer kategorički tvrdim ako je sve kako treba ne smije se čuti....čuje se samo kada staviš uho na kanister tada se smije i mora čuti trenje vode i impelera :zagrljaj: ali to je kad staviš uho na kanister :D

Što se tiče pucanja plastike ako pukne sama od sebe,ja neću uvesti ni jedan dok švabo ne riješi roblem :up:
ali to moramo dokazati jer nemojmo zaboravit da je ovo meni prva takva pritužba ;)
Ipak radimo sa Švabama i red,rad,disciplina i točnost informacija je presudna :)
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 05, 2015, 18:58:08 poslijepodne »
ps.

inače sam na GO do 12.1.2015. :D :D :D :D :D

Offline FixFox

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Siječanj 05, 2015, 19:00:57 poslijepodne »
filter je na voltinom, pa kad imate volji i vremena i bude vam usput javite se u pp pa se dogovorimo  :up:

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Siječanj 05, 2015, 19:04:51 poslijepodne »
filter je na voltinom, pa kad imate volji i vremena i bude vam usput javite se u pp pa se dogovorimo  :up:
Dapače evo čim završi sa GO drugi tedan možemo se čuti jedan dan ja sam ionako u Španskom pa da vidimo di je Grinč :up:
mob šaljem na pp :up:

Offline FixFox

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Siječanj 05, 2015, 19:09:05 poslijepodne »
Dapače evo čim završi sa GO drugi tedan možemo se čuti jedan dan ja sam ionako u Španskom pa da vidimo di je Grinč :up:
mob šaljem na pp :up:
nema frke  :up:

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #31 u: Siječanj 05, 2015, 20:20:46 poslijepodne »
JUWEL gmbh ima sicce pumpe :klap: :klap:-na 250000 prodanih akvarija tri reklamacije na umpe :roll: :klap: :klap: 8)
DDL Zagreb u dvije godine ....niti jedna 8)

Statistika je zahebana stvar ;)

Na juwel trigonu od 2005god u prosjeku sam mijenjao pumpe svake tri godine.

Zadnje dvije i pol god. nisam mijenjao tako da nisi imao reklamaciju još, ali ionako su rikavale kad istekne garancija tako da nećeš niti imati reklamaciju već eventualno novu naruđbu preko shopa :D

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #32 u: Siječanj 05, 2015, 20:48:42 poslijepodne »
Veco  :up:

bas sam to htio napisati....

a koliki broj je onih reklamacija koje nikad ne stignu...pa, nigdje?

Sluzbena reklamacija je divna stvar, u teoriji. U praksi, na nasim prostorima, prakticki ne funkcionira.

Naravno ne pricam sad iskljucivo o akvaristici, vec opcenito o svemu, o stanju sa reklamacijama i pravima "kupaca".

Dobar dan, znate ovo prestalo raditi...NEEE, to je ok...Ali znate...Ma neeee, pa to je vrhunski, to se ne kvari....Ali, ovaj, razletilo.... Ma kakvi, pa to tako MORA biti, sve je to ok.

I onda kupac, blago popisan ode...negdje dalje, ukoliko odbaci ideju da prodavaca zadavi s kablom od tog "uredjaja", ili zatuce s njim, ukoliko je dovoljno velik.  :D :D :D :D

Da, ok, moze i pisanim putem....jos ljepse, u teoriji. U praksi, to je....bemisleno dopisivanje, natezanje, koje ne vodi nikuda. probao, znam.

Naravno, ne zelim reci da prodavaci, dileri, uvoznici ili preprodavaci odbijaju reklamaciju, i sva prava iz nje kao takve. Ali, u praksi, proces reklamiranja necega svedu na nemoguce i neostvarive uvjete, da bi uopce vidjeli ima li osnova za reklamaciju ili nema.

Reklamirate pacemaker? nema problema. Dajte, posaljite vi nama njega, pa cemo mi utvrditi ima li tu problema ili nema. Da vam posaljemo novi da koristite dok mi ne ispitamo vas? Neee, pa znate, tako se ne posluje. Da vam posudimo zamjenski? Uh, znate, rado, ali....nemamo to, ali imamo krasnu 9V bateriju, radi vrlo slicno kao i vas pacemaker. Ali, znate, mi smo vrlo fer i korektni u poslovanju, sve je to legalno. Umrijet cete bez pacemakera dok mi ne testiramo vas? uh, zao nam je, ali znate, bas nam ponestalo novih, dakle, samo vi posaljite vas, a mi cemo u roku od 45 dana vidjeti dali vas stvarno ne funkcionira, pa ako je tako, rado cemo naruciti novi, naravno, sa sljedecom posliljkom, kad budemo uvozili, znate, kontejner nam stigao evo jucer, sto se ranije niste javili. I tako dalje, i tako dalje....

Poprilicno besmisleno, zar ne?

Naravno, sve ovo NEMA aspsolutno NIKAKVE veze s DDL-om, opremom koju uvoze, prodaju ili zastupaju, cak ni sa ljepljivom trakom koju omataju oko kutije (da me netko krivo ne shvati), ovo je samo iskustvo sa reklamacijama, i kako se to rjesava "kod nas".

Kod njih, stvari su vjerovatno drugacije.  :D :D :D :D

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Siječanj 06, 2015, 19:07:14 poslijepodne »
JUWEL gmbh ima sicce pumpe :klap: :klap:-na 250000 prodanih akvarija tri reklamacije na umpe :roll: :klap: :klap: 8)

Zadnje dvije i pol god. nisam mijenjao tako da nisi imao reklamaciju još, ali ionako su rikavale kad istekne garancija tako da nećeš niti imati reklamaciju već eventualno novu naruđbu preko shopa :D
E veco..do 2012 Juwel je koristio HAGEN  ;)
dakle prodane pumpe koje su išle zasebno za Juwel u večini slučajeva su bili upiti da li odgovaraju za stara ležišta (što sa SCCE i dobijete reduktor ) za stare modele filtera-dakle to govori da su tražene pumpe bile zamjene za stare modele -Hagen

dakle statistika je odlična stvar ako znamo što mjerimo :up:

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Siječanj 06, 2015, 19:21:59 poslijepodne »
Veco  :up:

bas sam to htio napisati....

a koliki broj je onih reklamacija koje nikad ne stignu...pa, nigdje?

Sluzbena reklamacija je divna stvar, u teoriji. U praksi, na nasim prostorima, prakticki ne funkcionira.

Naravno ne pricam sad iskljucivo o akvaristici, vec opcenito o svemu, o stanju sa reklamacijama i pravima "kupaca".

Dobar dan, znate ovo prestalo raditi...NEEE, to je ok...Ali znate...Ma neeee, pa to je vrhunski, to se ne kvari....Ali, ovaj, razletilo.... Ma kakvi, pa to tako MORA biti, sve je to ok.

I onda kupac, blago popisan ode...negdje dalje, ukoliko odbaci ideju da prodavaca zadavi s kablom od tog "uredjaja", ili zatuce s njim, ukoliko je dovoljno velik.  :D :D :D :D

Da, ok, moze i pisanim putem....jos ljepse, u teoriji. U praksi, to je....bemisleno dopisivanje, natezanje, koje ne vodi nikuda. probao, znam.

Naravno, ne zelim reci da prodavaci, dileri, uvoznici ili preprodavaci odbijaju reklamaciju, i sva prava iz nje kao takve. Ali, u praksi, proces reklamiranja necega svedu na nemoguce i neostvarive uvjete, da bi uopce vidjeli ima li osnova za reklamaciju ili nema.

Reklamirate pacemaker? nema problema. Dajte, posaljite vi nama njega, pa cemo mi utvrditi ima li tu problema ili nema. Da vam posaljemo novi da koristite dok mi ne ispitamo vas? Neee, pa znate, tako se ne posluje. Da vam posudimo zamjenski? Uh, znate, rado, ali....nemamo to, ali imamo krasnu 9V bateriju, radi vrlo slicno kao i vas pacemaker. Ali, znate, mi smo vrlo fer i korektni u poslovanju, sve je to legalno. Umrijet cete bez pacemakera dok mi ne testiramo vas? uh, zao nam je, ali znate, bas nam ponestalo novih, dakle, samo vi posaljite vas, a mi cemo u roku od 45 dana vidjeti dali vas stvarno ne funkcionira, pa ako je tako, rado cemo naruciti novi, naravno, sa sljedecom posliljkom, kad budemo uvozili, znate, kontejner nam stigao evo jucer, sto se ranije niste javili. I tako dalje, i tako dalje....

Poprilicno besmisleno, zar ne?

Naravno, sve ovo NEMA aspsolutno NIKAKVE veze s DDL-om, opremom koju uvoze, prodaju ili zastupaju, cak ni sa ljepljivom trakom koju omataju oko kutije (da me netko krivo ne shvati), ovo je samo iskustvo sa reklamacijama, i kako se to rjesava "kod nas".

Kod njih, stvari su vjerovatno drugacije.  :D :D :D :D

Je Damire u velikom djelu slučaja je tako ili možda u zadnje vrijeme ipak rijeđe....
tu su predvodnici sigurno bili mobiteli :D :D :D

No ja mogu samo reći,a svi koji su nešto reklamirali kod nas u cca. 95-97% slučajeva su im zamjenjeni ili servisirani uređaji :up:
Dakle samo ukoliko je mehaničko oštečenje to se NE SMIJE REKLAMIRATI  8)

Tako da s obzirom da sa JUWELOM i SICCE mogu slobodno reći reklamacije ne poznajem :)
Sa JBL-om se tu i tamo nađe pritužba na vanjske filtere da su bučni odmah nakon kupnje,zamjenimo rotor(samo unutar 30 dana) kasnije ne podlježe reklamaciji kao potrošni materijal-direkcija proizvođača :'(
Takvih reklamacija je zaista neznatan broj,što meni govori o samoj kvaliteti robne marke.
I kad to napravimo nikad mi se isti nije ponovo vratio,a garancija na pojedine dijelove je 4 godine...4 god. :)

PRIJEDLOG !
Ja bi osobno volio da se napravi jedna statistika da se vidi koliko je npr. zastupljenost pojedine marke u vanjskim filterima što je također dobar pokazatelj povjerenja u određenu marku :up:
I naravno druge bitne komponente u akvaristici :up:
Ako se slažete zašto ne to bi nam svima moglo pomoći u nekoj budućoj odluci :up:

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #35 u: Siječanj 06, 2015, 19:41:17 poslijepodne »
meh.......... kaj ti to znaci kad svaka "marka" ima 47 dobavljaca koji svaki radi nesto i mi pojma nemamo kaj je unutra dok nam to ne veli netko tko stvarno radi sa time. Kak da ja krivim Askoll zato kaj pucaju poklopci impelera kad na filteru pise Fluval.
S jedne strane, skroz je normalno da se pljuje po "marki", s druge strane proizvod "a" marke  X moze biti najvece smetje dok proizvod "b" te iste marke moze raditi savrseno zato jer osim naljepnice neamju nis zajednickoga.  -?

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Siječanj 06, 2015, 19:51:47 poslijepodne »

dakle prodane pumpe koje su išle zasebno za Juwel u večini slučajeva su bili upiti da li odgovaraju za stara ležišta (što sa SCCE i dobijete reduktor ) za stare modele filtera-dakle to govori da su tražene pumpe bile zamjene za stare modele -Hagen

rano je još za statistiku, ali trenutno baš imam tu novu Juwel (Sicce) pumpu koja vrti, pa budemo vidjeli hoće li trajati duže od Hagena  ;)

Offline zvonimir_s

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #37 u: Siječanj 06, 2015, 19:54:19 poslijepodne »
Ovo je otislo u krivom smjeru..

Činjenica je da se sve kvari...u firmi nam se više kvari audi A7 od Kie Sorento..no to nije tema ove price.

Kako mi je dan prije preminuo dobar prijatelj..i imao sam srecu da sam bio doma..E700 me ne dira puno.

Filter nije ostecen fizicki ...iako je star par godina..radio je je ukupno god dana..
Postupano je po uputama i bez nasilnig zatvaranja ili neceg tako.

Ne ocekujem ostvarivanje reklamacije..

Cinjenica je da je filter radio bez problema od kad sam ga uzeo..pri nestanku struje je procurio..ne odma..nakon nekog vremena..
Imam dvije rezervne brtve i promjenio sam ih misleci da je u tome problem..poslije sam isao brtvu u cepu zamjeniti..no nakon skidanja poklopca glave...vidio sam puknucr

Kak nisam jedini s ovom problemom..eto samo zelim upozoriti ostale s tim filterom..

Sto cu s E900 jos nisam odlucio..no mislim da ce ostati kao rezerva cim nadjem povoljan filter

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Siječanj 06, 2015, 19:58:20 poslijepodne »

rano je još za statistiku, ali trenutno baš imam tu novu Juwel (Sicce) pumpu koja vrti, pa budemo vidjeli hoće li trajati duže od Hagena  ;)
Eto javi.....za 10 god. :D :D :D šalim se.. :up:

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Siječanj 06, 2015, 20:02:44 poslijepodne »
Ovo je otislo u krivom smjeru..

Činjenica je da se sve kvari...u firmi nam se više kvari audi A7 od Kie Sorento..no to nije tema ove price.

Kako mi je dan prije preminuo dobar prijatelj..i imao sam srecu da sam bio doma..E700 me ne dira puno.

Filter nije ostecen fizicki ...iako je star par godina..radio je je ukupno god dana..
Postupano je po uputama i bez nasilnig zatvaranja ili neceg tako.

Ne ocekujem ostvarivanje reklamacije..

Cinjenica je da je filter radio bez problema od kad sam ga uzeo..pri nestanku struje je procurio..ne odma..nakon nekog vremena..
Imam dvije rezervne brtve i promjenio sam ih misleci da je u tome problem..poslije sam isao brtvu u cepu zamjeniti..no nakon skidanja poklopca glave...vidio sam puknucr

Kak nisam jedini s ovom problemom..eto samo zelim upozoriti ostale s tim filterom..

Sto cu s E900 jos nisam odlucio..no mislim da ce ostati kao rezerva cim nadjem povoljan filter
Ma kažem zaista šteta i ako je kako kažeš puknuće kanistera,to se ne može adekvatno sanirati DIY varijantom jer je pri vrhu i tu je konstantno naprezanje i prije ili kasnije bi procurio.....
U svakom slučaju ako imaš račun kojim možemo potvrditi datum ,zamjenit ćemo ti kanister...na žalost bez toga ne smijem -? :up:
Lp

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Siječanj 06, 2015, 20:14:38 poslijepodne »
Naravno, ja sam istaknuo (nadam se glasno i jasno) da moj post nema nikakve veze ni s DDL-om, niti sa bilo kojom markom koju vi zastupate.

Samo osvrt na tezu "nema reklamacija"...to naravno moze znaciti i da ih stvarno nema, ali i samo to da su domaci trgovci itekako vjesti u tome da na sve moguce nacine izbjegnu priznavanje te reklamacije.

Kako, zasto....sve je jasno ustvari.

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Siječanj 06, 2015, 20:44:18 poslijepodne »
Naravno, ja sam istaknuo (nadam se glasno i jasno) da moj post nema nikakve veze ni s DDL-om, niti sa bilo kojom markom koju vi zastupate.

Samo osvrt na tezu "nema reklamacija"...to naravno moze znaciti i da ih stvarno nema, ali i samo to da su domaci trgovci itekako vjesti u tome da na sve moguce nacine izbjegnu priznavanje te reklamacije.

Kako, zasto....sve je jasno ustvari.
Damire nemaš se zašto ispričavati,ja jesam zastupnik 10 god.ali sam prije svega akvarista cca 35 god.
Dakle ovdje i jesmo da se iznesu primjedbe i problemi te da ih riješimo.
Što se naših brendova tiče JBL,JUWEL i SICCE sve što je neispravno,pokvari se mora se zamijeniti ako je u garantnom roku.
Naravno pravilnim rukovanjem i održavanjem,kako stoji u priručniku,što iz prakse malo ko čita,a ponajmanje trgovci pa tako ni ne upute korisnike. :'( što stvori dosta problema..
Pošto ja koristim iste brandove zato što ih cjenim i koristim znam većinu njihovih karakteristika dobre i loše,a k tome servis je moja dužnost tako da nema mjesta skrivenimnamjerama i sl.
Jer nemam razloga kad su proizvođači striktno i odlučno za bilo kakav servis-reklamaciju na zadovoljstvo korisnika :)
samo opet kažem držati se pravila redovnih intervala održavanja istih :up:

samo jedan primjer čak nije ni jedan bilo ih je par...naravno najprodavaniji pa i najviše reklamacija...
čovjek reklamira filter neznam koji 700 ili 900 nema veze..i obrazloženje ne baca vodu,ruži,voda u akvariju nikakva -? OK
ja tražim da se donese cijeli kompletan uređaj sa crijevima svime.....OBAVEZNO 8)

i KAD IMAŠ ŠTO VIDJETI  :o
NPR. uređaj je kod stranke već 7 mj. cca. cijevi pune kamenca i onog taložnog sedimenta koji se nakupi od tvrde vode i doslovce začepljuje protočnost kroz crijeva i 20%...
idemo dalje otvorim filter i već otprilike znam šta ću vidjeti :) da poklopac pun tog kamenca žuto-smeđeg,hoću otvoriti poklopac impelera ne ide ,,jedva solna i popusti,rotor je izgledao ko da ne znam kak rotor izgleda ...to su bile nakupine po lopaticam i po samom magnetu X-( X-(

Zovem stranku i pitam kada je zadnji put čistio filter? koji filter pa koji reklamirate,a ja svake 30 dana očistim spužvei keramiku..OK,i što još napravite ?pa ....ništa to je to ...dai promjenim vodu u akva svaka 2 mjeseca5%....

Eto i što tu napraviti,dakle očistim mu to i naravno to sve radi i vrti kako treba,ali je moglo nešto i riknuti i što onda,kako da mu to zamijenim kada nije poštivao upute  8)

Tako da je uvijek istina u sredini....
Evo još jednog biserA :D :D IZ PRAKSE
čovjek reklamira filter nakon cca 5 mj. i kaže očistio filter i ne može se riješiti zraka iz filtera to ruži i oče čovjek vratiti filter,ja testiram sve radi ko urica on doma-opet ruži i radi probleme X-( ja lud odem do čovjeka doma i već s vrata vidim problem...panjkota stavio zračnu pumpu i raspršivač piči onak muški direkt pored usisa :klap: :klap: :klap: :klap: ma bravo rista :up:

I tak.... :D :D :D :D ima svega :up:

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Siječanj 06, 2015, 21:56:17 poslijepodne »
Naravno, opet kazem, moji komentari su malo profulani u smislu mjesta gdje su, jer se ne odnose na temu kao takvu, nazalost ne postoji neko mjesto gdje bi raspravljali o garancijama, na nekom neutralnom terenu.

Moja iskustva su, ako govorimo opcenito, svakakva.

Zadnje je da sam ja ispao lopov i muljator, koji zeli nesto zavaljati, i na racun neke lazne reklamacije dobiti nov novcat dio opreme, i tako prakticki zadrzati svoj koji vec imam, kao i novi. I nikakav razuman argument, prijedlog ili ideja nisu pomogli. A ja jednostavno ne mogu poslati komad opreme o kojem mi ovisi akvarij i ulozenih 20000+ kn, i biti bez istog komada opreme na neki...duzi ili kraci period. Cak niti na 2-3-4 dana. Ne, ispravak, mozda i mogu, mozda akvariju nebi bilo nista, ali to NE ZELIM.

A kako sam ja muljator, naravno, prodavac mi na povjerenje ne moze zamjeniti proizvod, tako da on prvo meni posalje novi, a ja onda njemu svoj koji reklamiram, cak ni uz nudjenje da ako se pokaze "lazna" reklamacija, platim taj novi komad koji je vec kod mene....ili da na bilo koji nacin papirnato ili zakonski reguliramo tu "posudbu, iznajmljivanje ili kako vec nazvati"....nista, nula bodova.

Sve sto dobivam je obecanje da ce u najkracem mogucem roku, cim dobije paket, provjeriti o cemu se radi, ali realno, stvar reklamacije je subjektivna, a rezervnih dijelova za tu opremu ionako nema, dakle, s nekim buducim i sljedecim uvozom se to "rijesi".

Cak i proizvodjac opreme, u izuzetno kratkoj i sturoj komunikaciji "priznaje" da tu nesto ne stima, da taj proizvod nebi trebao raditi tako....ali opet, nista.

Pisem iz glave, mozda sam koji detalj nenamjerno fulao, ili napisao nesto sto 100% ne odgovara upotrebljenim rijecima u toj komunikaciji. Ali poanta je ta.

I naravno, ja odustajem od cijele price i reklamacije, jer kako rekoh...priustiti si velike gubitke i troskove, da bih reklamirao nesto u sto aspolutno ne vjerujem da ce biti prihvacena reklamacija....

Naglasavam, shvatiti to, prodavac NIJE odbio reklamaciju, nije niti na jedan nacin pokusao izbjeci svoju obavezu (zakonsku), sve je legalno, sve je 5, samo su uvjeti takvi gdje reklamiranje opreme vrijednosti 2000kn uzrokuje moguci gubitak daleko vece svote novaca, a to je nesto na sto ja kao kupac nisam mogao pristati. Dakle, kriv sam ja. Ne prodavac.

I tako, zahvaljujuci uvjetima, usao sam u onu pozitivnu statistiku i kod prodavaca i kod proizvodjaca o kvaliteti njegovih proizvoda, jer sam i ja jedan od "prodanih" koji nikad nije reklamirao proizvod.  :D

Naravno, ovo NE shvatiti kao pljuckanje po prodavacu, proizvodjacu, ili bilo kome, vec samo kao mali primjer i demonstraciji kako banalne stvari utjecu na statistiku.... Par ne vjerujem, dodaj koji nije moguce, i dovoljan je jedan ne zelim...i eto ti pozitivne statistike, cak i za proizvod koji, mozebitno, i ima tvornicku gresku ili manu.
« Zadnja izmjena: Siječanj 06, 2015, 22:02:22 poslijepodne od Damir_Sl »

Offline g.mizerak

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Siječanj 06, 2015, 22:44:37 poslijepodne »
E taj dio ne mogu komentirati,
no jedno znam da kod nas tamo gdje si kupio uređaj tamo ga odneseš mi ga pokupimo i vratimo reklamairano :up:

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Siječanj 07, 2015, 00:46:24 prijepodne »
Slazem se, no kako rekoh, reklamacija nije bila opcija uopce pod tim uvjetima, jer je potencijalna steta koja bi nastala slanjem i reklamiranjem  bila minimalno 10 puta veca nego sto je sama vrijednost proizvoda.

Ja kuzim da je to procedura i postupak, odnosno da se reklamacija ne uvazava "na rijec", ali, ponekad to slanje ili ostajanje bez bitnog dijela opreme nije opcija, nikakva.

Znaci, ja tu ne pricam o nekom "nepostenju" trgovaca, ili icemu slicnom, samo kazem, ponekad garanciju nije iz xy razloga nimalo jednostavno ostvariti.

Odnosno, mozda i je, ali to ipak zahtjeva malo (puno) vise truda, volje, vremena.....nego sto je prosjecni trgovac spreman izdvojiti, jer smo mi kupci jos uvijek potrosna roba, ako neces ti kupiti, hoce netko drugi, i "gubljenje kupca" jednostavno nikome nije briga.

Na srecu, moj specifican problem je ustvari bio toliko banalan, "popravio" sam ga u 2 minute, samo se trebalo sjetiti da je to grm u kojem je zec, znaci sve u svemu.....ja sam opet u pozitivi, imam ono sto sam platio, radi onako kako bi trebalo.....

e sad, sto to nije rjeseno onim putem kojim je trebalo, vec sam se ja "igrao" ovlastenog servisa, pa sam utvrdjivao gdje je potencijalni problem i moguce rjesenje....to je samo lekcija da vise nista (od tako skupe i bitne opreme, naravno) ne kupujem tamo gdje ne mogu jednostavno donjeti proizvod, i gdje se. u vrlo kratkom roku, dakle odmah, ne moze napraviti dijagnoza i uvrdjivanje problema, a onda i zamjena, popravak ili vec sto slijedi.  ;)

Offline zvonimir_s

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #45 u: Siječanj 07, 2015, 01:00:59 prijepodne »

Ma kažem zaista šteta i ako je kako kažeš puknuće kanistera,to se ne može adekvatno sanirati DIY varijantom jer je pri vrhu i tu je konstantno naprezanje i prije ili kasnije bi procurio.....
U svakom slučaju ako imaš račun kojim možemo potvrditi datum ,zamjenit ćemo ti kanister...na žalost bez toga ne smijem -? :up:
Lp

naravno da je sada problem naći račun..prokleti murpyhev zakon.
Postavio sam pitanje direkntno JBL-u, sa slikama,  te tražio  mišljenje u čemu bi mogao biti problem i ak je problem u starosti da mi vele da umirovim drugi filter.  Zamolio sam ih da, ako je moguće, daju mi neku povoljniju ponudu samo za ono što je nužno (glava, bez poklopca, brtvi, čepa, impellera i dr) jer sve ostalo je praktički ispravno.....no dobio sam jedino odgovor da im pošaljem račun i adresu, te da će mi poslati novi dio...

Nije problem kad na filteru ode nešto što će prestati raditi..ili ak brtva počne puštati pa iscuri litra ili dvije kroz cijeli dan....no da može ovako nešto puknuti i u roku pola sata bi iscurio cijeli akvarij...uništio stan sebi i dva kata ispod......te da JBL boli ona stvar za to, pokazuje koliko im je stalo do mišljenja korisnika.  Razmišljam ovo baciti i na youtube sa svim detaljima da gdje će se vidjeti da nije ništa oštećeno..već da je plastika jednostavno loše kvalitete...

Baš me zanima kako bi se autokompanije ponjele kad bi im na autima počele otkazivati kočnice na nekoliko godina starim autima...

Dok sam imao problema s E900, puno toga me naučio Ivan iz Aquascape-a u vezi filtera, te sam nabavkom E700 pazio da ne napravim neku glupost i istestirao ga na sve načine prije nego sam ga uzeo.

Poklopac od glave nikad nije bio otvaran..jer čovjek koji ga je imao je malo preozbiljan gospodin da bi se takvim stvarima bavio...

Ak kojim slučajem ima račun za ovo javim se...

Offline zvonimir_s

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #46 u: Siječanj 07, 2015, 01:08:16 prijepodne »
...nevezano uz ovo....radim s najpoznatijim proizvođačem umjetne trave u svjetu..njemačim Polytanom.
Kad bi se dogodila neka reklamacija njihovih proizvoda..uvjek su  spremni razmotriti problem...i ukoliko je garancija istekla, a pokazalo se da je greška u proizvodu, pa čak i ako se kornisnik nije striktno pridržavao uputa o održavanju...često bi snosili sve troškove sanacije, mada to nisu bili nužni....a ovdje se radi od jakooo velikim novcima,

sam odgovor JBL-a na moje pitanje je, s obzirom na moguću štetu...u kranje ruke neozbiljan...
Mora postojati neki razlog zbog čega se to dogodilo i trebali bi pokazati bar malo veći interes u tom..

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Siječanj 07, 2015, 20:53:21 poslijepodne »
. I nikakav razuman argument, prijedlog ili ideja nisu pomogli. A ja jednostavno ne mogu poslati komad opreme o kojem mi ovisi akvarij i ulozenih 20000+ kn, i biti bez istog komada opreme na neki...duzi ili kraci period. Cak niti na 2-3-4 dana. Ne, ispravak, mozda i mogu, mozda akvariju nebi bilo nista, ali to NE ZELIM. .

Identično i kod mene nedavno za jedan dio opreme o kojem mi ovisio akvarij... pljuc

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Siječanj 07, 2015, 23:19:08 poslijepodne »
E o tome sam ja pricao.

Naravno, stvar vise vjerovatno spada u medjuljudske, nego u pravne odnose, ali ipak...

Zakon jasno kaze, da reklamacija, kao takva, ne smije kupcu prouzrociti nikakve (dodatne) troskove, ali izgleda uopce ne precizira na sto se to tocno odnosi.

Dali je propadanje akvarija vrijednog xy kn, za vrijeme dok smo bez bitnog komada opreme, jer se on salje negdje, testira i ispituje, zakonski pokriveno s tim "ne smije prouzrociti dodatne troskove", ili nije...?

Trgovci to ocigledno tumace kao da nije, a onda mi najcesce i odustajemo od takvih egzibicija, barem dok na neki drugi nacin ne osiguramo funkcioniranje akvarija dok traje taj period "reklamacijskog procesa".

Naravno, u cijeloj prici, ja kuzim (donekle) i sve te trgovce, da ne mogu bas na blef i na rijec mjenjati komad opreme, posebice ako nemaju tocno taj model, nego nesto novije,modernije,bolje,skuplje....ali...siguran sam da postoje nacini i za to regulirati, na nacin da bi se trgovac zastitio od svake lazne reklamacije, ili nekog pokusaja prevare, a opet, i kupac bio zasticen, da moze ono sto je posteno platio, i posteno reklamirati, uz suradnju i pomoc tog istog trgovca, barem u vidu neke posudbe, ili neke "zamjenske opreme" izbjeci neke nove i dodatne stete, jer mi ne reklamiramo ni tostere, ni friteze, mi reklamiramo ono o cemu nam ovisi "zivot" u nasem akvariju.

Ja takav dogovor, kako rekoh, nisam uspio postici.

Offline zvonimir_s

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #49 u: Siječanj 07, 2015, 23:43:38 poslijepodne »
..jedino da pohvalim JBL ...

mailom su mi priznali su postojanje problema i spremni su mi poslati novu glavu, iako je prošao period garancije...samo im treba račun..a kolega ga naravno ne može pronaći...aaaghrr... ;)
navodno je problem rješen u novijoj verziji koja se prodaje na tržištu...

uglavnom..rezime.....čuvajte se starih Cristal profia..i da...čuvajte račune bez obzira što je garancija istekla... ;)

Dear Sir,

thank you very much for your email.

In my Email I also ask you to provide us your address so we can send you a new unit to fix the problem.
Sometimes we have had such problems like yours. That is one point why we have create a complete new range of our filters which is called greenline.
The spare part will be delivered free of charge as a sign of good will.

Nevertheless we need also the receipt from you for our documentation.

We hope this answer was helpful.

Mit freundlichen Grüßen

JBL Service
JBL GmbH & Co. KG
Dieselstraße 3
67141 Neuhofen, Deutschland
Tel:
+49 (0)6236 4180 200
Fax:
+49 (0)6236 4180 201
E-Mail:
[email protected]