Veco

bas sam to htio napisati....
a koliki broj je onih reklamacija koje nikad ne stignu...pa, nigdje?
Sluzbena reklamacija je divna stvar, u teoriji. U praksi, na nasim prostorima, prakticki ne funkcionira.
Naravno ne pricam sad iskljucivo o akvaristici, vec opcenito o svemu, o stanju sa reklamacijama i pravima "kupaca".
Dobar dan, znate ovo prestalo raditi...NEEE, to je ok...Ali znate...Ma neeee, pa to je vrhunski, to se ne kvari....Ali, ovaj, razletilo.... Ma kakvi, pa to tako MORA biti, sve je to ok.
I onda kupac, blago popisan ode...negdje dalje, ukoliko odbaci ideju da prodavaca zadavi s kablom od tog "uredjaja", ili zatuce s njim, ukoliko je dovoljno velik.

Da, ok, moze i pisanim putem....jos ljepse, u teoriji. U praksi, to je....bemisleno dopisivanje, natezanje, koje ne vodi nikuda. probao, znam.
Naravno, ne zelim reci da prodavaci, dileri, uvoznici ili preprodavaci odbijaju reklamaciju, i sva prava iz nje kao takve. Ali, u praksi, proces reklamiranja necega svedu na nemoguce i neostvarive uvjete, da bi uopce vidjeli ima li osnova za reklamaciju ili nema.
Reklamirate pacemaker? nema problema. Dajte, posaljite vi nama njega, pa cemo mi utvrditi ima li tu problema ili nema. Da vam posaljemo novi da koristite dok mi ne ispitamo vas? Neee, pa znate, tako se ne posluje. Da vam posudimo zamjenski? Uh, znate, rado, ali....nemamo to, ali imamo krasnu 9V bateriju, radi vrlo slicno kao i vas pacemaker. Ali, znate, mi smo vrlo fer i korektni u poslovanju, sve je to legalno. Umrijet cete bez pacemakera dok mi ne testiramo vas? uh, zao nam je, ali znate, bas nam ponestalo novih, dakle, samo vi posaljite vas, a mi cemo u roku od 45 dana vidjeti dali vas stvarno ne funkcionira, pa ako je tako, rado cemo naruciti novi, naravno, sa sljedecom posliljkom, kad budemo uvozili, znate, kontejner nam stigao evo jucer, sto se ranije niste javili. I tako dalje, i tako dalje....
Poprilicno besmisleno, zar ne?
Naravno, sve ovo NEMA aspsolutno NIKAKVE veze s DDL-om, opremom koju uvoze, prodaju ili zastupaju, cak ni sa ljepljivom trakom koju omataju oko kutije (da me netko krivo ne shvati), ovo je samo iskustvo sa reklamacijama, i kako se to rjesava "kod nas".
Kod njih, stvari su vjerovatno drugacije.