Pozdrav svima , imam problem sa koi šaranom . Prije nekoliko dana sam primjetio nekakvu izraslinu na repnoj peraji i ne znam kaj je to . Evo kratki opis ribnjaka: betonski ribnjak od 500 L , UV lampa 9w , vanjski tlačni filter od 30 L sa slojem lava kamena te ugljena ,fine spužvice i grube spužvice, pumpa protoka 2500 L/h koja opskrbljuje filter, pumpa 1500 L/h za slap , ribnjak sa ovom opremom funkcionira 10 godina ,od bilja u ribnjaku imam lopoč, šilj , peruniku , plutajuće bilje (vodeni zumbul ,vodeno zelje ,velika leća) .Od riba imam tri zlatne ribice (karas) stare oko 6 godina (15 cm) i dva koi šarana starih 4 godine (25-30 cm) . Do sada od bolesti sam imao jedino bakteriju koja napada vrhove peraja i javlja se u proljeće ,to sam imao prije 6-7 godina i ovo proljeće (uspješno izljećeno preparatom iz pet centra) sa ovom bolesti se nisam još susreo pa molim pomoć.Izraslina je u obliku manjih bijelih kvržica natiskane jedna do druge i rastu . Uspio sam slikat repnu peraju (nije najbolja rezolucija) .