Srpanj 28, 2025, 11:35:50 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Prvi akvarij - 45L  (Posjeta: 7789 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline brankotomic1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Srbija- Nis
Odg: Prvi akvarij - 45L
« Odgovori #25 u: Listopad 18, 2014, 23:26:33 poslijepodne »
DaZip svidja mi se panj u akvarium koji imas, skinuo sam sliku i sutra cu napraviti jedan takvog oblika kao na slici .....

Offline DaZip

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 35
« Odgovori #26 u: Listopad 19, 2014, 00:38:11 prijepodne »
I meni je bio baš fora oblika, u Aquaterri imaju dosta dobar izbor panjeva... Evo jedna fotka izbliza, možda ti dobro dođe.

Citat:
neki u zadnje vrjeme prestali da jedu alge i presli na hranu koja pada od drugih riba na dno kao koridorasi se poceli hraniti.

To su mi rekli i u jednom pet shopu, da nakon nekog vremena počnu jesti samo hranu koja je namijenjena ostalim ribama  -?

Offline brankotomic1

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Srbija- Nis
« Odgovori #27 u: Listopad 19, 2014, 06:33:44 prijepodne »
Evo jedna fotka izbliza
Hvala za fotku izbliza ...

:up:

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #28 u: Listopad 19, 2014, 18:21:48 poslijepodne »
Jako lijepo bilje. :up:

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #29 u: Listopad 19, 2014, 21:50:53 poslijepodne »
I ancistrus voli preuređivati akvarij po svom ukusu pogotovo ako je muški barem je kod mene to bio slučaj i još nekolicine.
Dok je mali i nekako ali kad poraste i dobije želju za razmnožavanjem onda zna biti problem.
Ako već hoćeš za alge onda te nerite što imaš ili clithon corona po meni najbolje za alge uz kozice a neće napraviti nereda u akvariju pogotovo manjem

Offline DaZip

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Studeni 25, 2014, 01:27:11 prijepodne »
Prve ribice su odnedavno u akvariju  :)

Zahvaljujući blacktihiju i Dariu 28 uspjela sam nabaviti prekrasnu bettu i corydorase kakve sam baš tražila tako da im se ovim putem još jednom zahvaljujem.

Coryji su baš fora, stvarno su neumorni, ima ih po cijelom akvariju i super mi je gledati ih dok u grupici plivaju do površine akvarija i obrušavaju se natrag  :D

Betta je iznenađujuće mirna, u početku se dosta skrivala i bojala svjetla, ali sad se već pomalo priviknula pa se sve više pokazuje.
Pokušavam ju svaki dan vježbati s ogledalcem, ali šepuri se samo kad je rasvjeta ugašena, inače bježi od njega kao da se boji svog odraza.

Planirala sam još uzeti dva otocinklusa i jedno manje jato neonki ili espei razbora. Da li bi to bilo previše ribica?

Bilje raste kao ludo iako ga ne gnojim. Kupila sam za svaki slučaj Easy Carbo i Profito, ali nisam sigurna da li da ih koristim ili ne.

Jedna nerita mi je prije par dana počela bježati van iz akvarija pa me to malo brine jer kažu da to može biti znak loše kvalitete vode, ali testiram ju s onim trakicama i one ne pokazuju povišenu razinu nitrita.
A i nakon promjene vode jednom tjedno stavim 15 ml FFM-a.

Offline neznamnista

• Novi član
  • *
« Odgovori #31 u: Siječanj 14, 2015, 21:18:33 poslijepodne »
Bravo, ovo je jako lijepo.Samo bi bilo još bolje da na zadnju stranu staviš nekakvu pozadinu,nebi se vidio filter a bilje bi bilo još izraženije.Vodu ne moraš mijenjati prva tri tjedna,a onda promjeni cca 20%.

Divan ti je akvarijum, ispunjem bas po mjeri ( iako ja sam nova u ovome). Mozes li mi reci koliko si coklirala akv. prije stavljanja prvih ribica?

Offline DaZip

• Novi član
  • *
« Odgovori #32 u: Siječanj 14, 2015, 21:36:06 poslijepodne »
Hvala :) Akvarij se ciklirao mjesec dana prije nego sam dodala ribice. Jedino sam nerite stavila ranije (nakon desetak dana), ali srećom nije im bilo ništa. Nakon otprilike tri tjedna sam promijenila 30% vode.