Pozdrav i molim pomoc!
Nije moja ribica vec sogorova, oboje smo bez ideje sto je ribi.
Ribica ima cca 2,5 g, otkad ju je dobio je sama (uz par puzeva) u 60 l akvariju, unutarnji Eheim filter, akvarij je cikliran.
Jednom tjedno mijenjano je oko 20% vode.
Riba se hrani prethodno namocenim listicima, ponekad grasak i jede vodeno bilje.
Bila je super do proslog ljeta, otisli su na more i ribu ostavili na cuvanju, kad su se vratili nakon 2 tjedna voda je bila u komi, riba polumrtva.
Akvarij ociscen, ribica spasena srecom.
Par tjedana nakon toga je pocelo. Odjednom se napuhala, ja sam bila uvjerena da je dropsy (nisam totalni nepoznavatelj riba), dali smo antibiotik u gel hrani, kupke u gorkoj soli i riba se zacudo oporavila.
Neko vrijeme je bilo sve ok i onda se odjednom ponovo napuhala. Grasak, dijeta, cudesa je iskakala i ispuhala se.
To se ponovilo jos par puta (jednom joj se samo jedna strana izbocila), uspio ju je sogor vratiti u normalu, ali od prije neka 2 tjedna je konstantno napuhana i nista ne pomaze, ni jace izmjene vode ni dijeta ni grasak.
Osim uzasne napuhanosti nikakvih drugih simptoma nema, ona veselo pliva, ne prevrce se, stalno zica hranu, nema rana, nista!
Sto da radimo, zbilja izgleda kao da ce puknuti, nadam se da se vidi na slici dobro