Srpanj 21, 2025, 21:34:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Temperatura i ponasanje  (Posjeta: 1432 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DavorT

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
Temperatura i ponasanje
« u: Travanj 09, 2014, 18:57:45 poslijepodne »
Bok,

Da podjelim iskustvo...zadnjih tjedan i pol su mi se kribensisi naglo smirili, izgubili apetit , boju i samo su se skrivali i mirovali pod panjevima i kamenom. Prizor katastrofa - akvarij ko da nemam jedne ribe u njemu. Uhvatila me panika da nije bolest, da nisu nitrati, hrana. Brzo pocistio filter koj opce nije bio zmazan, pobacao svu hranu i kupio novu, ubacivao velike kolicine ffm-a, i vec sam razmisljao o ljecenju neki antibiotikom sirokog spektra, kad ono pogledam jucer temperaturu na termometru kad ono 19C, pogledam grijac iscupan iz struje...prilikom ceprkanja pred tjedan i pol iskopcao sam grijac predostroznosti radi jer sam mjenjao 50% vode pa da nebude na suhom....i zaboravio ga nazat ustehat. :a010a: :a010a: :a010a: :a010a:

I zasto volim ciklide - tjedan i pol na temperaturi debelo preniskoj za njih, hiberniraju,  dignem nazat temperaturu, ko da nista nije bilo sve po starom. Prosto je fascinantna njihova izdrzljivost.

Ono sto sad razmiljam ako je preko dana bilo 19-20C ovisno o toplom danu, po noci s otvorenim prozorom je bilo debelo ispod 19C i prezivili su bez problema. Ribe za divit im se.
« Zadnja izmjena: Travanj 09, 2014, 19:02:07 poslijepodne od DavorT »

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Temperatura i ponasanje
« Odgovori #1 u: Travanj 09, 2014, 19:18:14 poslijepodne »
Čuj sada im postupno trebas dizati tempetaturu kroz dva do tri dana i podizati imunizet dodavajuči votamine i nadati se da nece oboliti.

Ako obole javi se u podforum Slatkovodne bolesti i nemoj sam planirati lijecenje antibioticima vec poslusaj savjete strucnjaka.

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #2 u: Travanj 09, 2014, 23:21:11 poslijepodne »
Temperatura je vracena. Zasad nema naznaka problema, hranim ih jacom hranom (ziva hrana + susena ziva + vitamini + spirulina ), vidim da su cak krenula 2 para s gradnjom gnjezda, sto je super. Tako da kucam u drvo, izgleda da sam se izvukao bez posljedica.

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Travanj 09, 2014, 23:49:52 poslijepodne »
Super  :up:

Ako bude kakvih problema slobodno se javi, lijep pozdrav.