Što viši ormarić to bolje, moj je nizak i imam problema s održavanjem sumpa i opreme ispod. Idealno bi bilo kad bi imao 80 cm prostora ispod akvarija.
80 cm cu ostaviti unutra sigurno!
Recite mi, stalak zeljezni dok napravim i donesem u stan, onda ga tek zatvaram drvenim plohama?
Na što da tu pazim?
Dimenzije budu 180x65x55 cm.
Jeli je potrebna prečka na sredini s prednje strane ili može i bez te prečke da mi ne smeta?
A jes ga zakomplicirao na svakom koraku
-Napravi lijepo na tu duzinu troja vrata po 60 cm na magnete, njih ces lako skidati i vracati po potrebi bez da ti ista smeta. Osim toga, ako ces imati (a vjerojatno hoces) OF box desno u kutu, napravi jednu precku s prednje strane, za svaki slucaj. Ali nemoj ju na sredinu jer onda ni s lijeve ni s desne strane nemas mjesta za prici sumpu i opremi, nego napravi npr da bude vise na lijevo, cca 60 cm od lijevog ruba ormarica, tako da tu imas mjesta za npr strujni dio, a onda ti skoro 120 cm ostaje s desne strane gdje ce ti biti sump.
-RO uredjaj. Pricas da su ti zauzeti ventili za vesmasine. Pa kupi t komad i dodatnu pipu na koju ces montirati RO, tako da koristis taj ventil. ili jos bolje, ovaj ventil
http://www.poljskidom.hr/index.php?id_product=199&controller=product i odgovarajuci mu prikljucak u koji ces usarafit njega, a s druge strane perilicu.
Za pocetak kupi osmozu
Elegance reef ti ima neke nove koje fino izgledaju, a nisu preskupe. Imas i u aquashopu, cma, i slicno. Nekako mi je blue (elegance reef favorit sto se tice i slanja, i garancije i svega).
Kad kupis osmozu, onda gledaj di ces ju smjestiti. I jeftinija nova osmoza je bolja od stare koja je ko zna kako koristena. Ako redovno mijenjas sedimentni predfilter i aktivni ugljen, trajati ce i trajati.
-Osim toga, kupi TDS meter da si mozes odprilike imati uvid u stanje filtera, i stanje dolazne vode. Takodjer kupi refraktometar jer ces ga trebati prije ili kasnije. Bolje prije.
-Ako si odlucio ici na plug and play akvarij, da ti netko napravi stalak, staklo, svjetlo, cijevi i sve to pospoji, nadam se da si svjestan cijene toga, i da to nece nitko raditi badava, i za pivu

Pivu eventualno moze, ali kad iskesiras koju tisucu za usluge onom koji ce ti raditi haha

Uvijek ces dobit savjet free, ali za ovo kaj ti planiras je potrebno utrositi brdo vremena, nadam se da ne mislis da je to ono, dodjem, spojim, odem, u roku keks