Skidanje s direktnog linka je također kršenje autorskih prava, no nije distribucija. Postavljanje tih linkova je distribucija.
Mislim da nije ni torrent distribucija dok nisi kompletan sadržaj podijelio, sad kak to izračunati na torrentu ne znam, jer svatko uzme mali dio kolača

Koliko ja znam, kod nas se još ne kažnjava ljude dok to rade za vlastite potrebe i u nekim granicama normale.
No po nekakvom zdravom razumu nije u redu krasti nešto što je netko drugi napravio, potrudio se i uložio novac u to i radi se o kršenju prava te osobe.
A sad ako ćemo gledati da je zarada filmske i glazbene industrije veća nego ikada u povijesti i da se tu vrte milijarde, po meni bi trebalo to malo popustiti s autorskim pravima, a ne ih 100 godina držati. Na taj način kako je to sad uređeno dolazi samo do zaborava starih stvari i sve se vrti samo oko profita kao i za sve ostalo...
A kao što sam i gore napisao piraterija vjerojatno uopće ne šteti filmskoj i glazbenoj industriji, nego im samo pravi reklamu i generira još veći profit, no njima nikad dosta...