Ja sam iskeno sretna ko malo dijete sto eto mogu s nekim popricati o tom mom akvariju, pa makar i ovako virtualno.

) To kao prvo.
A kao drugo vidim da sam se malo krivo izrazila o toj ravnotezi, a ustvari sam htjela reci da ja (sve informacije sam sama trazila i kopala po net-u, a tamo se nadje svasta) uopce ne znam da su stvari ok postavljene. od filtera do rasvijete, CO2 itd.
Pa krenimo redom sto se tice pitanja koja sam smislila (za sad

))
1. CO2 sam kupila pa onda skuzila da pise da je za akvarije do 80 litara. jel onda to znaci da cu samo smjesu morati cesce mjenjati ili to nista ne valja?. Na kraju cijevi koja ide u akvarij je zelena spuzvasta loptica, da li se unutar te loptice topi taj CO2 ili sto? Kako znam da li ima dosta CO2? Gdje da postavim tu cijev u odnosu na filter?
2. Zajedno sa akvarijem dosli su i ono sto ja mislim da su reflektori. ( a ova mi je dobra:) ) To je neki kao lim koji se zakrivljen nalazi iz neonki njihovom cijelo duzinom.Jel to reflektor?
3. Filter je isto bio dio paketa, a jel sto valja nemam pojma. Jel moram protok staviti na srednje ili na jako, sa mjehuricima ili bez njih (zbog onog CO2 od maloprije)
4. Akvarij je smjesten 6 metara od velikog prozora i nemam ga mogucnost micati i sto sad? Ima li nade da me nekim normalnim odrzavanjem alge nece podavit ili da se okanim corava posla?
5. Dobila sam i grijac u paketu, ali ga jos nikad nisam ukljucila jer je u stanu uvijek vruce pa je voda oko 26. Jel on bitan da mi temperatura ne varira koji stupanj gore dolje ili su to vec detalji?
6. Jako volim ovu moju nimphacea rouge i jako mi je lijepa, stalno tjera nove listove ko luda, ali joj stari znaju po rubovima propadat (kao da se raspadaju) ili odjednom jedan jako pocrveni i nekako se istanji i propadne. Jel to moze biti da se navikava (kod mene je nekih mjesec dana), da li da joj stavim neke tablete pod korjen i ako da koje?
7. Biljke koje se nalaze blizu filtera (tamo gdje izlazi zrak) imaju neku ruznu algu po rubu listova, kao neke niti koje rastu iz ruba lista (bilo je toga i vise i na drugim mjestima u akvariju, ali od kad pazim na akvarij sstanje se puno popravilo)
8. Echinodorus bleheri rase ok, ali ostaje nisko, od pocetka je u akvariju i davnih dana rastao je visoko i lijepo mi skrivao filter? Jel bi i njemu mogle pomoci tablete pod korjenom?
9. E sad sve biljke kako nekako, ali echinodorus tenellus se nije siroti ni mrdnuo od kad sam ga posadila (ni jedna sadnica - presadnica, zbunich ili kako vec)? U prednjem dijelu nema hranjive podloge (teta u ducanu rekla da ne treba) jel mu to skodi?
10. Nema desetog. I sebe bi prestrasila. Meni to tako dodje da se raspisem. To je od cokolade.
hvala