Da, sad pocimamo pricati istim jezikom, izgleda.

Tu mi ne mozemo bas puno, gotovo nista, napraviti, ali trgovinama su te ribe ustvari kune, i cilj je prodati. i naravno, ako pocmu s pricom da za nesto treba nesto sto kosta poprilicno, tu nastaje problem, jer gotovo nista nece prodati u tom slucaju. tako onda i zlatne mogu u 5 litara, bete sa skalarima u 200, gibiceps je presretan u 10 litara, jer "ne naraste on velik". Dijelom neznanje ljudi koji rade tamo, dijelom sto ako sto i znaju, ne smiju reci, jer ponavljam - cilj je prodati. Cast izuzetcima.
Kokos-jaje ustvari. U momentu kad dodje odluka da se nabavi akvarij, i takva i takva riba, zasto netko ne provjeri, ne pita, ne informira se, nego uleti u shop kao malo dijete i vice - "hocu to, hocu to". Zasto najcesce dobije krivu informaciju, pa opet nikakve koristi od prethodnog informiranja? Sve je to relativno, greska se lako napravi, bitno ju je ispraviti zar ne?
To sto ljudi neznaju, jednostavno ne moze biti opravdanje. Eventualno malo moze ublaziti krivicu, ako se poduzmu pravi koraci kasnije. Mislim, nitko od nas nije znao u pocetku, sve se to uci vremenom, a najbolje je uciti od drugih.
Zelje i mogucnosti su razlicite stvari, slazem se. i ja sam taktizirao, izmisljao toplu vodu, kalkulirao, kako sam mogao i kako sam se uspio snaci, ali uvijek sam gledao da to bude samo na moju stetu (da nemam nesto), nego da trpam nesto gdje mu nije mjesto.
Kao banalan primjer, nakon godinu i pol, ja sam konacno pokrenuo jedan akvarij. Tocno toliko je trajalo prikupljanje novaca, opreme, nekih informacija i "znanja". Jos nemam sve, ali imam dovoljno za pokrenuti akvarij, i sto je najbitnije, imam tocno ono sto sam htio i zamislio. A pokusavao sam, ajmo s 54 litre, pa hajmo sa 35 litara, probaj ovo, probaj ono. na srecu, bio sam dovoljno pametan - ili dovoljno bez novaca - pa prakticki nista zivo nisam nabavljao za taj akvarij, tako da, srecom, nista zivoga ni nije stradalo u cijelom tom procesu. A pricamo o akvariju gdje se cijena "zivota" u njemu ne krece u desetcima kuna, vec desetcima eura po komadu.