Vidi se da biljkama paše mekana voda, jako mi se sviđa kak izgledaju, pogotovo ove egzotične rotale iza. Baš me zanima kak će se Aquasoil ponašati u tvrdoj vodi kod mene. Koje soli dodaješ za Mg i Ca?
Pasa im voda sigurno da(niski kh),al nemaju jos one boje na koje sam naviknuo...vietnam bi u najboljim uvjetima trebala biti zlatno-zelenih listica sa crvenom stabljikom a wallichii bi trebala imati ruzicaste vrhove.
Sad cemo vidjeti,dali je to do rasvjete ili mozda do gnojenja(nitrati vs fosfati i mikro)....mozda im samo treba vremena jer su dosle iz onog malog akvarija i sad dok se razviju kako spada a moglo bi biti i to sta mi se na povrsini radi biofilm i ima puno plutajuceg bilja pa to dosta smanjuje svijetlost.
Od soli dodajem kalcij i magnezij sulfate mada sam sada uzeo
Bee Shrimp Mineral GH+ koji mi se cini ok(ne dize jako kh ni tds) a i nije toliko skupo(kao konkurencija) pa cu vidjeti onda u hodu dali cu trebati dodavati jos mg ili ca.
Slikica malo,prije nego sam sisao i presadjivao,znam da vas to najvise zanima

Didiplis diandra - od pelcera do grmica u 2 tjedna:

Phyllanthus fluitans - raste jako brzo i pocinje dobivati crvenu boju:

Blyxa japonica - danas sam je izbacio 3/4 jer je pocela zauzimat previse mjesta:

Rotale wallichii i vietnam - krenule su sad odlicno ali jos ih treba malo "dotjerat"

I cijeli tank prije sisanja(ps: pazi ada kvacice

):

Toliko za sada....bolje slike kad ocistim staklo i kad se bilje razraste.