Ja sam Nino iz Umaga i imam problem sa slatkovodnim akvarijem.
U njemu su trenutno:
12 neonki
6 Guppy
2 Cory-a, u planu još 4...
Akvarij su godinu dana koristile 3 zlatne ribice (karasi) spašeni od prošlogodišnje suše dok su još bili mali, kako su narsli 80lt je postalo pre tjesno pa su pušteni nazad. Nakon toga je akvarij očišćen, dodano je bilje, posisana 1/3 dna, dodano bilje te tako stajao 2 tjedna.
**80l, eheim biopower 200 unutarnji filter (For aquariums of about. 80.00 l, For aquariums up to approx. 160.00 l, Pump power (50 Hz) per hour of approx. 180.00 l) grijač 100W i aerator.**
Nakon toga useljeno je 8 neonki i 4 gupy-a. To je bilo prije mjesec dana. Od tada su uginula dva gupy-a, prvi nakon 7, drugi nakon 15 dana, ostali jedu i ponašaju se normalno.
Ovaj tjedan dodao sam 6 neonki, 3 gupy-a i 2 cory-a paleatus, kupljene u Kopru gdje su mi garantirali da ne moram stvljati u karantenu jer karantenu obave oni obavezno za sve ribe!?
Danas sam primjetio da mi je još jedan gupy loše... I male bijele točkice po neonkama (5 kom), nekim novima i nekim starima...
Molim za savjet što mi je činiti, temp. vode je 24 (grijač) a ostali parametri izgledaju ok. PH oko 7, no3 12, no4 0, GH i KH javim (ne mogu se sjetiti srednja vrijednost na testu 5 in 1 od serre).
Za sada sam samo dodao 2 čajne žlice soli...
Kasnije napravim ponovo testove vode pa ispunim tablicu, ako imate za sada neki brzinski savjet bio bi zahvalan. Nemam još karantenski akvarij... ali imam stari filter i aerator pa mogu složiti riješenje "u boci" privremeno...