Srpanj 18, 2025, 15:50:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Reef 2  (Posjeta: 11700 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Odg: Re: Reef 2
« Odgovori #25 u: Kolovoz 25, 2013, 23:19:49 poslijepodne »
Može u akvarij da, zapravo poželjno je ako želiš da ti lijepo raste. :)  A koja će boja izaći pitaj boga, jer ima ih više boja. To će se tek pokazati na dobrom svijetlu i kvalitetnoj vodi.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Reef 2
« Odgovori #26 u: Kolovoz 25, 2013, 23:26:43 poslijepodne »
Da,sad sam malo guglao i vidim da ih ima i u smedjoj varijanti.Naravno, nadam se zelenoj,ali ako i ne bude.... :D :D :D :D

S obzirom da sam bio uvjeren da na tom kamenu nema nista (zato je i zavrsio u sumpu), valjda im je voda ok dok su rasli i sirili se. A vidjet cemo, ujutro cu ih prebaciti u akvarij, pa cu vidjeti sto ce se desiti i kako ce se ponasati.

Hvala!

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #27 u: Kolovoz 25, 2013, 23:43:18 poslijepodne »

Molim! :)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Kolovoz 29, 2013, 18:18:41 poslijepodne »
Samo da javim, boja je ispala neka gay pink blijeda, mozda jos bude promjena, ali ne vjerujem. I raste kao blesavo, u par dana.

I jedno pitanje za znalce, vezano za anemonu. Zasto mi se anemone stalno dijele? Poceo sam sa 2, sad ih imam 5. 2 "glavne" se dijele, jedna se dijelila jednom, druga vec 2 puta.

Gdje god sam citao, kazu da moze biti ili zbog losih uvjeta, pa se anemona dijeli zbog stresa i slicno. S druge strane, moze se cesto dijeliti ako joj uvjeti odgovaraju. Ali nigdje ni rijeci o tome, kako saznati i provjeriti dali je zbog razloga A ili razloga B. Mozda netko zna kako bi to mogao provjeriti?

Inace, normalno su otvorene, ne sakrivaju se u kamen, boje su normalne, nikakve promjene ili probleme ja ne vidim, jedu normalno (hranim ih 2 puta tjedno).

Hvala!

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #29 u: Kolovoz 29, 2013, 22:02:44 poslijepodne »
Nemora biti nikakav problem, nego ja bi rekao da imas tu vrstu anemone koja se cesto dijeli i to je to.. imam kolegu također sa istom anemonom kao kod tebe i dijeli se svako malo.. tako da nemora znaciti da je zbog losih uvjeta ili dobrih.. ja imam onu zarko crveno rozu bubble sa mog profila (vidi se na slici) pa se nedijeli tako cesto, dosta je velika, ali nevidim da ce se jos podijeliti, jer vidjao sam je kod frenda jako veliku pa se tu i tamo zna podijeliti u godinu dana mozda dva puta.. (al se nebi bunio kad bi mi se podijelila) :) ali te kao sto su kod tebe su malo drugacije i koliko znam cesto se dijele..

ili je ipak nesto drugo u pitanju, cekaj jos koji odgov..

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Kolovoz 30, 2013, 19:30:20 poslijepodne »
Ne smeta meni sto se ona dijeli, ako to nije zbog neke nekvalitete oko koje ja mogu poduzeti nesto.

Jednostavno cu morati vidjeti sto ce se desavati, jer koliko vidim, nitko nema slican problem, ili slicno iskustvo.

Offline baica_s

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #31 u: Kolovoz 30, 2013, 19:50:36 poslijepodne »
Manje ih hrani pajdas
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Kolovoz 30, 2013, 19:52:37 poslijepodne »
I to sto kazes, probat cu ih rijedje hraniti, pa cu vidjeti.  :up:

Offline Kizo 2

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 62
« Odgovori #33 u: Kolovoz 31, 2013, 13:30:42 poslijepodne »
Nemoj ih ni hraniti. Neće im ništa faliti.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #34 u: Kolovoz 31, 2013, 14:17:45 poslijepodne »
da i to sto Kizo kaze, ja sam svoje prestao hraniti cesto, jer hranio sam ih svakih desetak dana, sad ih nahranim mozda tu i tamo mjesecno jednom ubacim nesto malo, ali koliko vidim kad su nemići u njima, znaju oni ubaciti nesto hrane u nju, i ona se tako nahrani preko njih, tako da pokusaj kako su ti rekli, ne hraniti, pa ces vidjeti..

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Kolovoz 31, 2013, 14:21:05 poslijepodne »
Sad ih imam 6. Jutros kad se upalilo svjetlo sam skuzio da se jos jedna podjelila. Ako ovako nastave, imat cu pun akvarij anemona.  :D :D :D

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #36 u: Kolovoz 31, 2013, 16:02:52 poslijepodne »
Ama on njih tovi hahahahahaha
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Kolovoz 31, 2013, 17:25:24 poslijepodne »
A neznam sta da kazem.  :D :D :D

Uglavnom, ako kome zatreba anemona, ja im napravim veceru, do ujutro im poduplam broj, i imam za izvoz.  :D :D

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Listopad 20, 2013, 17:51:06 poslijepodne »
Tradicionalno losa slika, samo da pokazem da je akvarij jos uvijek ziv, i rekao bih napreduje lagano.

Od koralja nista novoga, a ni od riba, mozda bude uskoro i nesto novoga, ali vidjet cemo.

Akvarij se pokazao totalni promasaj, greben je prevelik, akvarij je premal, kad dodas koralje i sve ostalo, pa to jos malo naraste, javljaju se veliki problemi, nisam zadovoljan razmjestajem jer nisam to tako zamislio, ali ovo je kombinacija koja iako nije najsretnije rjesenje bas za svaki koralj, nazalost jedina koja omogucava da se medjusobno nista ne kolje i ne dira. Jasno, mjesta za jos nesto sitno ima, ali vec vidim skoro seljenje svega ovoga u veci akvarij. Jer vidim da ovaj greben, uz sitne nadogradnje, moze posluziti i kao osnova za daleko veci akvarij.  :D

:D

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #39 u: Listopad 20, 2013, 18:52:23 poslijepodne »
Fino. Ima tu jos mjesta
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline IvanZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
« Odgovori #40 u: Listopad 20, 2013, 22:41:57 poslijepodne »
Izbacis ovaj krumpir sinulariju i imas mjesta za jako ljepe fragice.

Nesto mi ova anemona ne izglada bas najsretnije. Jeli cijelo vrijeme tako?
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Listopad 20, 2013, 22:47:44 poslijepodne »
SInulariu mi je zao dirati, a kamoli je izbaciti, razmisljao sam o rezanju, ali opet - zao mi.

Sto se anemona tice, neznam ni sam. Malo su na prejakom protoku, pa su kao "polegnute", odnosno kako ih voda nosi, ima ih posvuda. I nije jedna, neznam ni ja koliko ih ima, kod seste sam prestao brojati. ALi to sam gore napisao - nemoguce je pomiriti protok s potrebama bas svakog koralja, jednu pumpu sam vec izbacio, ostala je ova od 3000l, ali nikako je ne mogu pozicionirati da bi bas sve bilo sretno i zadovoljno, jer manevarskog prostora prakticki ni nemam.

Ali slusam prijedloge, kako da budu sretnije? Ni meni nisu bas pretjerano atraktivne, pa ako tko ima kakav savjet - cjenio bih.

bavim se nekim razmisljanjem, da sve ovo selim u 450l, iako me poprilicno strah tog poduhvata.  :-[

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #42 u: Listopad 20, 2013, 22:55:31 poslijepodne »
Ne možeš imati ovce i novce, nešto moraš izbaciti. Da sam ja čuvao svaki koralj koji mi se sviđa i 1000 l akvarij bio bi mi mali.

Sinulariu obavezno van ili raditi 2-3 puta veći akvarij, druge ti nema.

Offline IvanZ

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Listopad 20, 2013, 23:00:30 poslijepodne »
Sto se tice protoka anemona ce si sama odredit idealnu poziciju, isto tako i svjetla. Mozda da ih probas bolje hraniti..

Offline IvanZ

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Listopad 20, 2013, 23:02:53 poslijepodne »
Jel korstis top off ili rucno nadoljevas vodu?

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Listopad 20, 2013, 23:07:20 poslijepodne »
Renta, slazem se, medjutim, akvarij bas i nije pretrpan koraljima u smislu kolicine i broja vrsta, prakticki u njemu ni nema nista posebno veliko osim te sinularie, a kako rekoh - nju ne diram zasada. Cak ona i nije toliki problem, koliko je problem sto su grebeni preblizu jedan drugome, i preblizu bocnim staklima akvarija.

Veci akvarij, da ,svakako, imam 150x60x50 u koji bi to fino sve stalo, ali....

Ivan, zanimljivo je da ne mrdaju s tog mjesta, zauzele su taj vrh grebena, i ne pomicu se, niti jedna od njih.

Da im nije malo svjetla? 4x24w je trenutno u igri, ostale lampe ne palim, na raspolaganju je sveukupno 6x24, mislis li da u tome moze biti problem?

Top off, salinitet 1.025 i ne varira.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #46 u: Listopad 21, 2013, 17:33:30 poslijepodne »
Damir, slobodno ukljuci jos dvije lampe, meni se također kao Ivanu anemone cine da su malo u losem stanju kad ih vidim ovak prek slike, nekako nemaju boju i ispuhane su.. ili je to samo tako uslikano.. ako nađes vremena poslikaj samo anemone iz blizine pa stavi koju sliku da vidimo kak izgledaju, jer ovako je tesko procjenjivati..

a sto se tice svijetla, njega nikad dosta.. samo ti upali cijelu rasvijetu, pa ces vidjeti stanje kroz koji dan.. jer one se nezele maknuti s mjesta, tj s vrha, jer zele svijetlo, a kako na vrhu ga ima najvise, tu se i zadrzavaju..

a za fragiranje, slobodno ti osjeci komad koji zelis, nece sinulariji bit nista, mozda ce bit zatvorena koji dan, al rasirit ce se opet.. i ja svoju moram, jer dosta se rastegnula, ali meni kao tebi izgleda idealno taj koralj.. jest ogromna i moja, ali je zanimljiva, popunjava mi greben.. :)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Listopad 27, 2013, 18:16:09 poslijepodne »
I dalje nema bas nista novoga, ali poceo sam rjesavati neke stvari za koje znam da nisu stimale na akvariju i oko njega.

Za pocetak, promjenjena je rasvjeta, lampe su bile prastare, i vjerujem da su one objasnjenje za neke probleme koji su me mucili. Mozda nema nikakve veze s lampama, ali od nekud moras poceti.

Dakle, rasvjeta je sada 4x39w (6x39w, ali samo 4 lampe rade zasada). Lampe su Coralstar, Ati Coral+, Ati Purple+ i Ati Blue+, s time da planiram coralstar zamjeniti s jos jednom Blue+, jer se te dvije lampe ne mogu usporedjivati, coralstar je na oko daleko bljedja i slabija.

Druga novina je sto sam postojeci wave 1200p skimmer zamjenio s reef octopus diablom. Tek se uhodava, ali po svemu, radit ce svoj posao kako treba.

Naravno, posljedica svega je cijano, ali mislim da ni ona nece dugo, kako je buknula, tako krpe i otpadaju i nestaju s pijeska, nadam se da je to samo kratkotrajni poremecaj.

Vezano za ove savjete i dileme oko anemona i opceg stanja akvarija - vidjet cemo sad hoce li sto nova rasvjeta, i nadam se bolji uvjeti u tanku (s obzirom na skimmer) ista pomoci, ili cemo morati traziti uzroke u necem drugom.

I naravno, jedna losa slika trenutnog stanja.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Studeni 05, 2013, 13:30:01 poslijepodne »
Jedno pitanje i mala pomoc oko identifikacije.

Sto bi bilo ovo na slici? Izgleda kao napuhani baloncici ljubicaste boje, nisam ih previse dirao, ali ne pucaju na dodir. sto je to, mozda netko zna?

Offline Karlo

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Studeni 05, 2013, 13:42:29 poslijepodne »
Bubble alga
Usisaj ju, pazi da ne pukne

tapatalk