I dalje nema bas nista novoga, ali poceo sam rjesavati neke stvari za koje znam da nisu stimale na akvariju i oko njega.
Za pocetak, promjenjena je rasvjeta, lampe su bile prastare, i vjerujem da su one objasnjenje za neke probleme koji su me mucili. Mozda nema nikakve veze s lampama, ali od nekud moras poceti.
Dakle, rasvjeta je sada 4x39w (6x39w, ali samo 4 lampe rade zasada). Lampe su Coralstar, Ati Coral+, Ati Purple+ i Ati Blue+, s time da planiram coralstar zamjeniti s jos jednom Blue+, jer se te dvije lampe ne mogu usporedjivati, coralstar je na oko daleko bljedja i slabija.
Druga novina je sto sam postojeci wave 1200p skimmer zamjenio s reef octopus diablom. Tek se uhodava, ali po svemu, radit ce svoj posao kako treba.
Naravno, posljedica svega je cijano, ali mislim da ni ona nece dugo, kako je buknula, tako krpe i otpadaju i nestaju s pijeska, nadam se da je to samo kratkotrajni poremecaj.
Vezano za ove savjete i dileme oko anemona i opceg stanja akvarija - vidjet cemo sad hoce li sto nova rasvjeta, i nadam se bolji uvjeti u tanku (s obzirom na skimmer) ista pomoci, ili cemo morati traziti uzroke u necem drugom.
I naravno, jedna losa slika trenutnog stanja.