hvala!
u biti, sump nije nista posebno slozen, cak mogu reci, na moju sramotu, da je poprilicno neuredan jos uvijek, cekam jos neke sitnice, pa da ga onda poslozim kako treba, sredim kablove, dovedem to sve u neki red.
sump je inace klasika, 1 pregrada, u prvom dijelu je dovod vode, skimmer, kamenje, te ostavljeno mjesto za nekakav au reaktor, ako isti budem koristio u tom obliku. druga pregrada je samo pumpa, naravno. sve u svemu, nista vrijedno posebne paznje i predstavljanja.
za pumpu i ja sumnjam da bi 2x3000l moglo biti malo prejako, ova povratna boyu je dosta jaka, a i ne dize na neku veliku visinu, tako da je protok poprilicno jak samo i s njom. ali vidjet cu, uvijek ostaje opcija ostaviti samo jednu u akvariju, a drugu u sump, ili u rezervu, kad zatreba.
za skejp bas i nisam pretjerano zasluzan, ovo lijevo je modul keramike, desni modul je live rock, kojeg sam pokusao poljepiti i sastaviti tako da dobijem sto vise plata i izbocenja za koralje. nazalost, prvo mi je ponestalo mjesta da ga sirim i nadogradjujem, onda je ponestalo maste, a na kraju i raspolozivih plata i odgovarajucih komada kamena, pa je ispalo ovo sto je ispalo, ali sve u svemu mislim da ni ne izgleda lose. jos kad se popuni necim konkretnim....
nazalost, pored sve paznje, planianja i truda, prekasno sam previdio jednu evidentnu glupost - prozirni silikon, koji se barem sad u ovoj fazi itekako vidi. da sam se sjetio pa to isfugirao s crnim, mozda bi vizualni dojam bio nesto bolji, ali sto je tu je, ne moze se covjek svega sjetiti. a prazniti sve mi se jednostavno neda.