Lipanj 30, 2025, 14:21:19 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Farma mladog jastrba  (Posjeta: 6701 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dini

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
Odg: Farma mladog jastrba
« Odgovori #25 u: Svibanj 30, 2013, 23:23:23 poslijepodne »
Danas mi je jedna osoba promijenila mišljenje..no da sada ne pišem kilometarske postove..mišljenja sam da ti psi nisu htjeli ubiti kobilu, jer da jesu ne bi je grizli za uši.

Offline kija88

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #26 u: Svibanj 31, 2013, 00:02:47 prijepodne »
da... grizli bi za vrat inače.

al svejedno sve to jako loše izgleda  :down:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #27 u: Svibanj 31, 2013, 00:23:10 prijepodne »
Danas mi je jedna osoba promijenila mišljenje..no da sada ne pišem kilometarske postove..mišljenja sam da ti psi nisu htjeli ubiti kobilu, jer da jesu ne bi je grizli za uši.

Zašto bi ju ubijali kad već (skoro) nepokretna leži i bez problema mogu otkinuti meso s nje?

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #28 u: Svibanj 31, 2013, 00:54:51 prijepodne »
Opet sve krivo.
Tko je ikada tamo bio,bit će mu sve jasno,ja nažalost jesam
Frajer bi bio i političar,i seljak,i uzgajivač konja i Tosa inu i pi......... mat....!
Ima on tamo i "nastambu" sa svinjama,e to trebate vidjeti!
A naši novinari opet krive ljude hvataju za komentar-najbolje kad su uvalili mikrofon "studentici veterine"-wtf???????
Imaš zakon o dobrobiti živ.,imaš policiju koja mora postupiti po prijavi,pogotovo kad je cijeli događaj snimljen,onaj moj "kolega" je ispao krešo-kreten!
A ove spike gdje je pas grizao-ili nije-koga boli kurac????? jel treba snimku komentirati???

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #29 u: Svibanj 31, 2013, 11:57:17 prijepodne »
zašto bi se zezali sa debelom kožom na vratu, kad mogu doć do mekših ušiju...

Totalno nebitno.
Sami psi su u užasnom stanju, kobila nije iz čistog mira pala s tog čuda s kojim je zavezana.
Čovjeku bi oduzela sve životinje i zabranila držanje istih, uz plačanje globe od koje će se upišat...

Dok god država ne počne radit svoj posao, ovakve će se stvari događat.
Najgore od svega je, što će za njih platit mali, smrtan čovjek

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #31 u: Svibanj 31, 2013, 21:49:02 poslijepodne »

kako točno da anorexični pas svojim slabim zubima probije kožu na vratu odraslog konja? -.-

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #32 u: Svibanj 31, 2013, 22:32:19 poslijepodne »
Kad je već otvorena tema, kome se najbolje obratiti za zanemarivanje životinja a da nemaš puno posla oko istog.
Jer u većini slučajeva ima puno zaj... s tim.

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #33 u: Lipanj 01, 2013, 14:39:08 poslijepodne »
Moje mišljenje je da je najmanje bitno dali su psi grizli konja,gdje su ga grizli,kako su ga grizli,gdje i kako su ga mogli a nisu grizli i td.
Ovdje je vidljiv grozan primjet zanemarivanja i zlostavljanja životinja upravo kroz zanemarivanje,izglađivanje i nebrigom oko njih.
Ovo bi trebala biti sramota ne samo vlasnika, nego i onih koji godinama za to znaju a ne poduzimaju ništa da se toj gadosti stane
na kraj i tako spriječi.Svi oni su sudionici u ovoj groznoj priči.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #34 u: Lipanj 01, 2013, 18:22:44 poslijepodne »

Malo OT, ali ovo je još jedna priča kako se može završiti kada se ideš sukobiti sa "velikim imenima" : http://www.medjimurje.hr/clanak/3014/2013-01-29/mladi-policajac-dino-molnar-27-oduzeo-si-zivot-sluzbenim-pistoljem

ovo je najobičnija laž....
dotični portal piše vijesti samo s jedne strane, dok drugu uopće ne gleda..

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #35 u: Lipanj 01, 2013, 18:33:34 poslijepodne »

Malo OT, ali ovo je još jedna priča kako se može završiti kada se ideš sukobiti sa "velikim imenima" : http://www.medjimurje.hr/clanak/3014/2013-01-29/mladi-policajac-dino-molnar-27-oduzeo-si-zivot-sluzbenim-pistoljem

ovo je najobičnija laž....
dotični portal piše vijesti samo s jedne strane, dok drugu uopće ne gleda..

Istu stvar su napisali svi portali u hr (prijavljivao korupciju i nepravilnosti u radu policije, bio zlostavljan zbog toga, počinio samoubojstvo), samo linkala sam ovaj jer je ovaj članak opsežniji

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Lipanj 01, 2013, 18:40:04 poslijepodne »
da..istina..jer su svi uzeli članak od njih..
pošto živim ovdje i radim tu gdje radim..sa sigurnošću mogu reč da je, nažalost pokojni policajac, bio jedan od onih koji bi ni manje ni više rođenog brata il oca kaznio za brebrzu vožnju..što mnogi policajci ne čine, već su, ajmo reč, fleksibilni..
to što nije poslan dalje na školovanje, nije mobing..zašto bi bio..
to što mu je netko rekao da dotičnog pusti, zbog inih stvari, nije mobing..to što je on gledao previše akcijskih filmova i mislio si da je svijet takav ko na filmovima je njegov problem...

no..to sad nije tema, zapelo mi samo u oko..nisam dugo preilstavo bla bla rubriku..
ovo s malim jastrebom je za svaku osudu..
s druge strane, imam konje i vidim kako mi se pas ponaša kad su konji vani i da su , neshvatiljivo, ludi na njih..vjerujem da bi, ako bi imali prilike, napravili isto..
sličnu stvar sam prošao prije 2 godine i platio čovjeku štetu, kad mi je pas odlutao do sela i zaklao tele..pas nije bio nit gladan (debeli smrad), nego, vjerojatno instinkt il što več..preusio sam mu kasnije injekcijom t-61

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #37 u: Lipanj 01, 2013, 18:52:10 poslijepodne »
da..istina..jer su svi uzeli članak od njih..
pošto živim ovdje i radim tu gdje radim..sa sigurnošću mogu reč da je, nažalost pokojni policajac, bio jedan od onih koji bi ni manje ni više rođenog brata il oca kaznio za brebrzu vožnju..što mnogi policajci ne čine, već su, ajmo reč, fleksibilni..
to što nije poslan dalje na školovanje, nije mobing..zašto bi bio..
to što mu je netko rekao da dotičnog pusti, zbog inih stvari, nije mobing..to što je on gledao previše akcijskih filmova i mislio si da je svijet takav ko na filmovima je njegov problem...

no..to sad nije tema, zapelo mi samo u oko..nisam dugo preilstavo bla bla rubriku..
ovo s malim jastrebom je za svaku osudu..
s druge strane, imam konje i vidim kako mi se pas ponaša kad su konji vani i da su , neshvatiljivo, ludi na njih..vjerujem da bi, ako bi imali prilike, napravili isto..
sličnu stvar sam prošao prije 2 godine i platio čovjeku štetu, kad mi je pas odlutao do sela i zaklao tele..pas nije bio nit gladan (debeli smrad), nego, vjerojatno instinkt il što več..preusio sam mu kasnije injekcijom t-61

I moj pas je pokalo više od 50 kokoši po selu iz zabave, također plaćena šteta u kešu i još uvijek je živ. Ubiti životinju jer se ne ponaša kako mi želimo nije riješenje, a pogotvo je žalosno kada tako nešto napravi i kaže netko tko je veterinarke struke.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Lipanj 01, 2013, 19:04:53 poslijepodne »
čuj, kako se uzme..tvoj pas je kod tebe doma i vjerujem da ga imaš na brizi..moj je bio udaljen od kuće 10km, na ranču i bilo mi je muka to napravit, ali bolje i to nego da mi se i dalje prijete da će mi otrovat konje..da stvar bude smiješnija, taj pas je bio lutalica, nešto slične građe kao ovi od borkovića, i smilovao sam mu se i pokupio ga..bio je ok 6 mjeseci i onda je poludio i lutao okolo naokolo..tako dugo dok se nije udebljala (ženkica je bila)...
kaj da joj više pružim, red se mora znat..
zašto sadd ovaj kojeg imam (isto ženkica), nejde nikuda i čuva ranč ?

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #39 u: Lipanj 02, 2013, 16:38:20 poslijepodne »
T 61 RULES!

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #40 u: Lipanj 02, 2013, 21:45:34 poslijepodne »
čuj, kako se uzme..tvoj pas je kod tebe doma i vjerujem da ga imaš na brizi..moj je bio udaljen od kuće 10km, na ranču i bilo mi je muka to napravit, ali bolje i to nego da mi se i dalje prijete da će mi otrovat konje..da stvar bude smiješnija, taj pas je bio lutalica, nešto slične građe kao ovi od borkovića, i smilovao sam mu se i pokupio ga..bio je ok 6 mjeseci i onda je poludio i lutao okolo naokolo..tako dugo dok se nije udebljala (ženkica je bila)...
kaj da joj više pružim, red se mora znat..
zašto sadd ovaj kojeg imam (isto ženkica), nejde nikuda i čuva ranč ?

Ti ovo ozbiljno? Pas poludio? Postoji i nešto što se odgojem naziva, ali.... bolje da ne pišem ništa više.......................................................

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Lipanj 02, 2013, 23:25:08 poslijepodne »
Citat:
Ti ovo ozbiljno? Pas poludio? Postoji i nešto što se odgojem naziva, ali.... bolje da ne pišem ništa više.......................................................

Zanimljivo...
Imali smo (i imamo) čistokrvnih, mješanaca, kupljenih, sa ceste ili dumovca ergo različitih životnih priča koji su kod nas došli kao štenad ili par godina stari.
Imali smo i lovačkih pasa (koji su išli u ekšual lov) koji su doma "spavali sa picekima" jer su jako dobro znali kad se lovi a doma da se ne dira.
Niti jedan naš pas nije nikad "poludio" i otišao po selu klat
Psi "polude" ako imaju neki medicinski problem, sve ostalo je stvar (ne)odgoja
Još manje nam je neki pas sam od sebe otišao šalabajzat po selu (a kamo li odšetat se i poklat nešto putem)
Nemaju ŠTO radit van mog pogleda. Ako su friško kod nas onda  ih se van kuće ne skida sa lajne dok se ne nauče što se smije a što ne.
A mogu izać bez problema, dvorište je otvoreno tj kroz živicu se može sa svih strana
Susjedine ili naše konje/kokoši/telad/whatever NIKAD nisu pipnuli
Prvi put kad su potrčali za konjem jedan NE je sve rekao
Red se mora znat bio pas lovački, nelovački, veliki ili mali, sa ulice ili iz uzgajivačnice

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #42 u: Lipanj 02, 2013, 23:42:00 poslijepodne »
Iz neograđenog dvorišta pas će kad tad zbrisati, to bi svakome trebalo biti jasno. Naravno nema što raditi izvan tvog dvorišta a ako pobjegne krivac si isključivo TI a ne pas. A te fore o psima koji polude, su jedino iskazivanje nemoći. Moram pronaći istraživanja koja to pokazuju, čitala ih davnih dana. Imam iskustva s istraumatiziranim psima, od pekinezera do dogo argentina i evo još sam živa... Lovci imaju metode odgoja pasa da ne diraju druge životinje, ovisno o tome o kojoj se vrsti radi.
Psi se odgajaju, a naš zakon ZABRANJUJE ubijanje zdravog psa.Sapienti sat.

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Lipanj 03, 2013, 04:26:41 prijepodne »
Upravo to. Pas ce iz neogradjenog dvorista kad tad pobjec. Ali zato se psa ne ostavlja u dvoristu bez nadzora. Gdje ti tud i pas.najvise mrzim kad se susjedovi psi sjate nama. Iz vedra neba i eto njih. A di susjedi koga briga, neka se es sam sece (ofc svi redom nekastrirani i nesterilizirani).
Odjednom imas 10 pasa u dvoristu a 3 su tvoja -.-

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Lipanj 03, 2013, 06:20:38 prijepodne »
a naš zakon ZABRANJUJE ubijanje zdravog psa.Sapienti sat.

mogli bi u nedogled, al ne želim, jer vidim da ste pametni ;)

zakon ne zabranjuje eutanaziju "zdravog psa" (što god ti to značilo ZDRAVOG...kaj ti to znači zdravog ? )
zakon dozvoljava eutanaziju potencijalno opasnih pasa koji su imali ovakvih il sličnih izgleda...
malo se educirajte, prije nego počnete pisat ovakve besmislice ;)

edit: i pročitajte što sam napisao, da je pas na ranču, nije da sam tamo od 0-24h ...
ako mogu odgojit i imat kavkaskog ovčara doma, da mi je sa djecom na ti, onda vjerojatno nije problem u meni...il ček jest :D :D
« Zadnja izmjena: Lipanj 03, 2013, 06:24:31 prijepodne od cannibal »

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Lipanj 03, 2013, 16:33:47 poslijepodne »
Svaka budala moze eutanizirat psa al ne moze ga svatko odgojit.
Svaki pas je potencijalno opasan i svakog psa moze jednom u zivotu nazivcirat do te.mjere da ugrize, boo on snaucer ili staford. To sto spada u tu bisernu kategoriju opasnih pasmina ne znaci da ga se treba ubit po prvom ugrizu nego odgojit da to vise ne naprai.
A zdrav pas znaci da nema zdravstvenih problema kojujedno mogu utjecat na njegovo ponasanje. Nagledala sam se i ja nesto "opasnih pasmina" koje su grizle jer su imale los zivot i kretene od vlasnika pa ih se nije automatski ubilo nego pokusalo resocijalizirat.
Uostalom, ako ti je pas 90% vremena sam na gruntu nije ni cudo da se tako ponasa. Sam se nece odgojit. Ako nemas vremena za odgojit psa onda ne uzimas psa. Zivotinju in general a ne samo psa.

Ja sljedeci mjesec, nakon xy godina uzimam vlastitog psa. Samo mojeg, ne obiteljskog. Tehnicki mogla sam jos pred 10godina pa nisam. Zasto? Jer TEK sad imam.napokon dovoljno vremena da mu se posvetim. To nije praviti se pametan, to je znati svoje mogucnosti a ne navrat nanos pa ujebat i sebe i zivotinju. Svaka susa moze nabavit psa pa ga pustit da se sam odgaja.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Lipanj 03, 2013, 17:18:01 poslijepodne »

A zdrav pas znaci da nema zdravstvenih problema kojujedno mogu utjecat na njegovo ponasanje. Nagledala sam se i ja nesto "opasnih pasmina" koje su grizle jer su imale los zivot i kretene od vlasnika pa ih se nije automatski ubilo nego pokusalo resocijalizirat.
Uostalom, ako ti je pas 90% vremena sam na gruntu nije ni cudo da se tako ponasa. Sam se nece odgojit. Ako nemas vremena za odgojit psa onda ne uzimas psa. Zivotinju in general a ne samo psa.

jaooo majko milena, što više ovdje neću pročitat..da nema možda bavesia canis ovdje kakav utjecaj ? (bez googla :D )

ja ovdje nikog nisam nazivao kretenom, kako ti radiš, mada od tebe drugo nit nije za očekivat ;)

i ovo zadnje, uzeo sam sad kanarinca da mi čuva ranč  :stupid:

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #47 u: Lipanj 03, 2013, 18:12:23 poslijepodne »
A kak ti pas može čuvati ranč, daj mi to objasni?
Slažem se s curama, sve što su kazale.

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Lipanj 03, 2013, 18:17:11 poslijepodne »
Ja tebe osobno nisam nazvala kretenom ali ako si se našao u dotičnom opisu onda nemam što nadodat.
I da, postoje medicinski problemi koji mogu dovest do toga da životinja poludi. Ikad čuo za bjesnoću ili tumor na mozgu npr?
U samo prvih 6mj stažiranja sam vidjela 3 takve mačke i 2 psa, jedan od frajera sa takvom mačkom je došao direkt iz traume i izgledao je ko da se sa tigrom hrvao.
Nedavno sam imala slučaj i takvog štakora kojemu je infekcija uha produžila na mozak. I njemu i bratu. S time da je bratu lupila na centar za ravnotežu dok je prvi spomenuti pomahnitao. Ozljedio i brata i vlasnicu i sebe.
Isto se može desit bilo kojoj drugoj životinji pa tako i psu a lista mogućih medicinskih razloga ide i dalje.

Nadalje, postoje psi sa teškim traumama koji mogu podivljat jer smo slučejno podigli ruku pa ga podsjetili na batine.
Takvima, ako na očigled nisu izgubljeni slučaj, se daje šansa resocijalizacije a ne odmah "metak u čelo".
I to nema veze sa time u koju pasminu spada.

A ako ti pas čuva ranč zašto i kako onda okolo vrluda selom i kolje susjedima telad, kokoši.. whatever?
Ranč se prvo ogradi a onda se stavi životinja da ga čuva (pod predpostavkom da si i ti tamo prisuta) a životinja sama ne može puno napravit.
Što će? Lajat? Kako ćeš ga čut ako te nema?
Napast onog tko ti upadne na ranč?
Ako netko ima toliku želju da ti upadne na ranč jedan pas ga neće puno zasmetat (da paće, onaj tko ide okrast ranč najmanji problem mu je ubit psa), pogotovo onaj koj čuva ranč po susjedovim štalama

To me sve podjseča na susjedu koja je uzela nekog preraslog čupavog telca od psa da joj čuva dvorište a onda istog stavila na 2m lanca.
Čudom se čudila kako joj je onda netko ukrao svo gorivo za traktor i žitarice (pas je uredno lajao, kao da je to nekaj značilo kada je bio 20m od garaže na lancu od 2m)
I čudom čuđenje #2 kada ju je taj isti pas napao.
Makar, i ja bih da sam godinama na 2m lanca bila
Pas je bio instantno "uspavan" (od strane lokalnog "lovca" ofc) umjesto da se netko bavio s njim.
Taj isti pas je u 2 navrata slomio lanac (ogroman debeli lanac), dođetao se nama u dvorište i bacio na leđa ko najveća maza.
Ja sam ga bez problema vodila na preostalom komadu lanca makar je isti taj pas bio za dobirh 30kg  teži od mene.
"poludio" je nije izgovor i pas ne "poudi" bez razloga.
Štos je samo u tome da li je isti toliko bolestan ili istraumatiziran da je to gotov slučaj ili ne
« Zadnja izmjena: Lipanj 03, 2013, 18:33:34 poslijepodne od Kisa »

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #49 u: Lipanj 03, 2013, 18:24:17 poslijepodne »
Zaštita životinja pri usmrćivanju

Članak 9.

(1) Zabranjeno je životinje usmrćivati protivno odredbama ovoga Zakona.
(2) Za usmrćivanje životinja koriste se sredstva posebne namjene i propisani postupci.
(3) Usmrćivanje životinja može se provesti ako:
1. bi liječenje životinja bilo dugotrajno i povezano s patnjama, a ishod liječenja neizvjestan,
2. je životinja dostigla visoku starost te joj otkazuju osnovne životne funkcije,
3. životinja boluje od neizlječive bolesti,
4. je takav postupak neophodan zbog provođenja mjera za kontrolu bolesti u skladu s propisima iz područja veterinarstva, posebno onih koje mogu ugroziti ljude ili nanijeti velike gospodarske štete,
5. je životinja opasna za okolinu,
6. je protekao rok iz članka 57. stavka 4. te u slučaju iz članka 55. stavka 5. i članka 65. stavka 2. ovoga Zakona,
7. se provodi u svrhu suzbijanja štetnika,
8. je životinja koja se drži i uzgaja u svrhu proizvodnje bolesna ili ozlijeđena, a nije ju moguće zaklati ili usmrtiti pod nadzorom veterinara,
9. je potrebno u svrhu obavljanja pokusa na životinjama te u svrhu proizvodnje bioloških pripravaka odnosno nakon obavljenog pokusa ili korištenja životinje za proizvodnju bioloških pripravaka.
(4) U slučajevima iz stavka 3. točaka 1. i 2. ovoga članka o usmrćivanju odlučuje posjednik životinje na temelju mišljenja veterinara, a u slučajevima iz točaka 3. do 9. istoga stavka veterinar, osim u slučaju iz točke 8. istoga stavka kada odlučuje posjednik životinje.
(5) Životinje može usmrtiti samo veterinar ili stručno osposob­ljen veterinarski tehničar pod nadzorom veterinara, osim u slučajevima:
1. usmrćivanja životinja koje se uzgajaju i drže u svrhu proiz­vod­nje,
2. usmrćivanja životinja u svrhu obrazovanja, izvođenja pokusa te u svrhu proizvodnje bioloških pripravaka,
3. suzbijanja štetnika,
4. usmrćivanja kada je neophodno bez odgađanja usmrtiti životinju koja trpi jaku i neotklonivu bol.

Naravno, jasno mi je i koju si rupu pronašao i prikladno si veterinar. Mene više fascinira tvoj opis i tvoje emocije prema psu, točnije nedostatak istih. Drugi put pusti lutalicu na miru, nemoj joj "pomagati" jer možda i poživi koju godinicu kao lutalica. O čuvanju ranča bolje da doista ne komentiram.....

Dragi kanibal mi nismo veterinari, ali žalosno da ti, s ovakvim stavovima i nedostatkom emocija kako si ovdje pokazao, jesi.

Ali to doista više nije ovdje tema, već farma dotičnog.