Ja sam od nedavno na balkonu krenuo uzgajat javansku i riciju u teglicama i jednom akvariju , bez co2 i cirkulacije ( sjeverna strana pa nije direkt na suncu).
Iskustvo
Ricija iz prirode - od par komadica mrtve trule smeđe-prozirne biljke ( doslovno su bile 4 biljke) 15.7. ubacene u teglicu, sad je to gusta nakupina predivnih zelenih biljaka koje su pokrile cijelu povrsinu teglice tak da cu morat ubaciti jos jednu teglicu u igru. Trebala je tjedan dana da dodje k sebi, a sad luduje. Perla ko luda.
Ricija iz ducana - bila je u startu zdrava tako da se brzo prilagodila i nakon 2-3 dana vec je bacala nove zelene izdanke, poceo sam s kulturom od 4x4 cm ( 5 litarski akvarij ) i 2x2 cm ( teglica ) i sad od 20.7 do danas akvarij je 80% povrsine pokriven, teglica je na 100% , perla ko luda.
Javanska mahovina - uzeo sam ostatke ostataka koji su isplivali nakon vezanja i sitne komadice sto sam uspio pokupit nakon sisanja - raste , masa se utrostrucila u mjesec dana.
Minus cijele price- alge, alge, alge. Ricija je jos koliko toliko ok, posto je na povrsini, ali javanska mahovina je totalno zagusena algama. Najozbiljnije mislim da cu uzet neki algicid i natociti , jer sam to nemre nazat u akvarije. Izmjene vode od 100% dnevno ne pomazu.