ma ribnjak je malecki 250 l ,od vaznijih mjera je 50 cm dubine,ljeti je velik dio dana na udaru sunca al untaoc tome bistrina vode je neupitna,neznam kak o neam algi al eto ide me od ruke i u akvarijima pa tako i tu :)od biljak je tu lopoc,i ubacim rogolista,fauna su pajcolanke,i karasi broj neznam jer sam prosle godine ima mrijest

filtracija je diy bacva od 25 l i pumpa od 1000l/h,flter materijal cepovi od plasticnih boca,zeolit ,spuzve ralicitih gustoca i fina filtracija filter za nape

[/quote]
.. pa dobra je dubina, dole na dnu temperatura sigurno ne padne ispod 5 - 6 - 7 stupnjeva (c), a ako je povrsina u suncu, i zimi bi bilo vremenskih intervala kad bi se temperatura vode digla na 14 - 15 - 16 stupnjeva, mozda i mrvicu vise; to je sasvim dovoljno da im se usporeni metabolizam bar na kratko "upali" , pa da na brzaka nesto prigricnu

prije nego opet zahladi, zapuse bura, i kozice se opet "ugase".. mislim, metabolizam se uspori, toliko da se prestanu i hraniti - a to na duze staze sigurno ne bi bilo dobro..
tnx na informacijama
.. i vjerojatno ce me netko sad malo i kritizirati, ali i kad bi se kojim slucajem dogodilo da se ova kozica i prosiri u kojoj nasoj bari uz more, kome bi zasmetala ..?.. koju vrstu bi istisnula ..? .. u biotopu jedne mocvare, u toj niši u koju bi se ona smjestila, ima prostora za domace obradjivace detritusa i algojede (puzice, i sl) - ali to je samo moje misljenje ..
hvala jos jednom, pozdrav