Lipanj 28, 2025, 23:46:47 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Malo o biciklima...  (Posjeta: 43836 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Malo o biciklima...
« Odgovori #275 u: Svibanj 22, 2013, 22:57:38 poslijepodne »
ma nisam bio na jarunu, i moj nije zeleni, isti je takav samo crne boje.
danas sam bio sat vremena na điranju po kvartu sa klincima i ženom i jako sam zadoljan samo kaj je sic žešće loš!

Ak se nisi dugo vozio bilo koji sic će te žuljati. Mora se dupe naviknuti malo  :D, vozi se češće i neće te više žuljat  ;)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #276 u: Svibanj 23, 2013, 00:40:41 prijepodne »
Ma vidio sam nekog lika sa zelenim tkavim bajkom,pa sam mislio da si ti,a opet mi nije izgledo ko da ima 100kg  :D :D :D

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #277 u: Svibanj 23, 2013, 01:32:25 prijepodne »
ma nisam bio na jarunu, i moj nije zeleni, isti je takav samo crne boje.
danas sam bio sat vremena na điranju po kvartu sa klincima i ženom i jako sam zadoljan samo kaj je sic žešće loš!

Ak se nisi dugo vozio bilo koji sic će te žuljati. Mora se dupe naviknuti malo  :D, vozi se češće i neće te više žuljat  ;)

Tak je bilo i meni da u pocetku a sad mi je sic milina.
Mislim da se sada vise nebi mogao naviknuti bez bicikla,bar ovdje u Os...bicikli su zakon :up:
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #278 u: Svibanj 23, 2013, 08:38:00 prijepodne »
kak sam izgledal?
kak si došao do zaključka da bi to mogao biti ja?
U sjedalici si vozil akvarij.  :D
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
« Odgovori #279 u: Svibanj 23, 2013, 12:20:44 poslijepodne »
kak sam izgledal?
kak si došao do zaključka da bi to mogao biti ja?
U sjedalici si vozil akvarij.  :D
pogodil si  :D

Offline DeX_13

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #280 u: Svibanj 23, 2013, 14:29:54 poslijepodne »
može pomoć, bacio bi se u bicikliste, da malo rasteretim kičmu viškom kila i budžet sa jednim rezervoarom goriva :)

Dakle uzeo bi biciklu, za nekih 2800-3000kn koja bi većinu služila za vožnju po cesti, posao-doma, kad vremenske prilike dopuštaju.

imam ponudu za Wheeler cross 6.1 http://www.wheelerworldwide.com/products.php?func=p_detail&p_id=156&pc_parent=5

I u hervisu vidim ktm life one http://www.bim-bike.hr/hr/ktm-bicikli/trekking-offroad/ktm-life-one-bicikl/ koji mi je  :heart: :heart: :up: :up: :up: :up:

KOliko vidim orema je skoro pa idemtična, osim kočnica koje su različitih proizvođača ali iste tehnologije.

Da li dati 400kn više za ktm, ili imate još neki prijedlog kamo pogledati :)

:up:

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #281 u: Svibanj 23, 2013, 15:39:37 poslijepodne »
Pa KTM taj je ženski model :D

edit. Vidim sad da ima i muški  :up:

A bicikli su slični po karakteristikama.
« Zadnja izmjena: Svibanj 23, 2013, 15:43:38 poslijepodne od Nuclear »

Offline DeX_13

• Punopravni član
« Odgovori #282 u: Svibanj 23, 2013, 15:50:43 poslijepodne »
Pa KTM taj je ženski model :D

edit. Vidim sad da ima i muški  :up:

A bicikli su slični po karakteristikama.
koliko sam ja uspio usporediti, sve je "isto", osim kočnica. LEE CHI TX-117L  vs. Tektro 837-AL V-Brake.

Ali mi je ime KTM,  :zagrljaj: :zagrljaj:

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #283 u: Svibanj 23, 2013, 16:18:07 poslijepodne »
A ovak nešto? Ima nešto bolje mjenjače, no KTM je i meni dizajnerski najlijepši.

http://ciklus.hr/bicikli/cross-40-v-12
« Zadnja izmjena: Svibanj 23, 2013, 16:24:24 poslijepodne od Nuclear »

Offline Zeleni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #284 u: Svibanj 23, 2013, 16:39:07 poslijepodne »
taj sam i ja mislio predložit...

merida ima jako lijepe bicikle a i pouzdane  :up:

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #285 u: Svibanj 23, 2013, 18:51:23 poslijepodne »
može pomoć, bacio bi se u bicikliste, da malo rasteretim kičmu viškom kila i budžet sa jednim rezervoarom goriva :)

Dakle uzeo bi biciklu, za nekih 2800-3000kn koja bi većinu služila za vožnju po cesti, posao-doma, kad vremenske prilike dopuštaju.

imam ponudu za Wheeler cross 6.1 http://www.wheelerworldwide.com/products.php?func=p_detail&p_id=156&pc_parent=5

I u hervisu vidim ktm life one http://www.bim-bike.hr/hr/ktm-bicikli/trekking-offroad/ktm-life-one-bicikl/ koji mi je  :heart: :heart: :up: :up: :up: :up:

KOliko vidim orema je skoro pa idemtična, osim kočnica koje su različitih proizvođača ali iste tehnologije.

Da li dati 400kn više za ktm, ili imate još neki prijedlog kamo pogledati :)

:up:

Pazi da ne bi napravio još gore s kičmom ako imaš viška kilograma i sjedneš na bicikl pedalirati uglavnom ljudi koji imaju viseći trbuh u položaju na biciklu imaju kasnije zatezanja u predjelu leđa itd. uglavnom raspitaj jer nije tako rijetka pojava kod novih biciklista s viškom kg...

Taj ktm life one ima kriminalnu prednju suspenziju koja nema zaključavanje, a čak niti +/- poštimavanje tvrdoče tako da to za te novce zaobiđi u širokom luku...

Ovaj je dobar sa linka dolje KTM Life Track offroad trekking sa dobrim mjenjačima, vilicom koja ima zaključavanje, a do prije dva tjedna kad sam gledao bio je 3700kn muška rama i crna boja, a sad je preko 4100kn sa 5% popusta  :D
http://www.bim-bike.hr/hr/ktm-bicikli/trekking-offroad/ktm-life-track-bicikl/

Strašno svaki tjedan su sve skuplji i skuplji :roll:
« Zadnja izmjena: Svibanj 23, 2013, 19:00:31 poslijepodne od veco »

Offline DeX_13

• Punopravni član
« Odgovori #286 u: Svibanj 23, 2013, 22:09:34 poslijepodne »

Pazi da ne bi napravio još gore s kičmom ako imaš viška kilograma i sjedneš na bicikl pedalirati uglavnom ljudi koji imaju viseći trbuh u položaju na biciklu imaju kasnije zatezanja u predjelu leđa itd. uglavnom raspitaj jer nije tako rijetka pojava kod novih biciklista s viškom kg...

Taj ktm life one ima kriminalnu prednju suspenziju koja nema zaključavanje, a čak niti +/- poštimavanje tvrdoče tako da to za te novce zaobiđi u širokom luku...

Ovaj je dobar sa linka dolje KTM Life Track offroad trekking sa dobrim mjenjačima, vilicom koja ima zaključavanje, a do prije dva tjedna kad sam gledao bio je 3700kn muška rama i crna boja, a sad je preko 4100kn sa 5% popusta  :D
http://www.bim-bike.hr/hr/ktm-bicikli/trekking-offroad/ktm-life-track-bicikl/

Strašno svaki tjedan su sve skuplji i skuplji :roll:

Nisam baš toliko pretežak :) Imam cca 5-6kg viška, doduše sve su na trbuhu, ali mislim da to nebi trebalo biti problem.
Koliko vidim svi modeli u rangu do 3000kn su sa ovom osnovnom suspenzijom. i altus mjenjačem,  Sve ostalo ide u klasu +4000kn a tu mi se ne ide :(

Do prije dva dana nisam niti pomišljao koja je jeb**a izabrat biciklu. :( pa tu ima opcija nego pri izboru bilo čega šta sam do sada trebao :D

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #287 u: Svibanj 24, 2013, 08:08:08 prijepodne »

Negdje piše da je to specifično baš za biciklizam? Ja sam mislio da je extra trbuh isto tako opterećenje za kičmu i kod ostalih položaja i aktivnosti, jedino ne u položajima koji su takvom stanju i doprinjeli - ležećem i u fotelji.

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #288 u: Svibanj 24, 2013, 08:15:03 prijepodne »
Sorry, mislio sam da si neki gorostas sa puno kg...

Pogledaj si od Treka gradske hibride pošto si rekao da ga misliš vozit po cesti posao-doma i to prošlogodišnje modele 7.2 FX ili Livestrong FX koji su oko 3000kn u rog jomi
Imaju krutu vilicu (manje zahebancije poslije za održavanje kad se rasklima, a to je često kod tih trekking vilica jer su jako loše)
http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/town/fitness/fx/models

Ili nešto od Kone npr. modele Dew imaš za 3000kn od prošle godine u ciklo centru

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #289 u: Svibanj 24, 2013, 08:19:35 prijepodne »

Negdje piše da je to specifično baš za biciklizam? Ja sam mislio da je extra trbuh isto tako opterećenje za kičmu i kod ostalih položaja i aktivnosti, jedino ne u položajima koji su takvom stanju i doprinjeli - ležećem i u fotelji.

Trbuh i je općenito optrerećenje, ali je izraženo kad se počne voziti bicikl s takvim trbuhom pogotovo trpi prostata kod takvih trbušnih biciklista ako kupe neku sportsku geometriju bicikla zbog položaja sjedenja i pristiska na istu...

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #290 u: Svibanj 24, 2013, 08:31:51 prijepodne »
Uh dakle ja sam u višestruko rizičnoj skupini. A ako sam počeo voziti sportske bicikle prije nego što mi je počeo rasti trbuh? I još jednom pitam imaš li kakvu referencu za to jer po meni kičma tu ne trpi od težine trbuha bitno više nego kod hodanja ili stajanja?

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #291 u: Svibanj 24, 2013, 08:55:26 prijepodne »
Imaš trbuh, a aktivno voziš bicikle? Moram priznati da ne poznam nikoga tko aktivno vozi i da ima trbuh.
Znam neke starije momke iz kluba koji su prešli sa mtb na specijalke sa trbuhom, pa ima im je bilo strašno opterecenje i stalno se žalili dok nisu skresali viškove na svojem tijelu jer je to drugačiji stil vožnje...

za refernce baš i neznam po netu osim nešto što je Aleš pisao po forumu ipak je on po meni donekle refernenca iz svijeta biciklizma i dosta upoznat s problemima kraljeznice kod biciklista...

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #292 u: Svibanj 24, 2013, 15:41:20 poslijepodne »

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #293 u: Svibanj 24, 2013, 17:31:41 poslijepodne »
Evo po meni bolji izbor i od ktm-a i wheelera

http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=830

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #294 u: Svibanj 24, 2013, 19:28:07 poslijepodne »
Al čovjek ne traži MTB, nit mu treba MTB za ono što je napisao.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #295 u: Svibanj 24, 2013, 20:05:06 poslijepodne »
daj prestanite vise s tim prepurukama bajkova koji imaju mehanicke diskove. Smetje na kvadrat koje svi koji rade malo vise km na kraju mijenjaju za nesto drugo. Jedini mehanicki disk kaj valja je avid bb7 i taj set kosta 600-700 kn vani. Za grad i opcenito voznju po normalnom vremenu v-brake je puno bolji izbor. I jeftiniji je i lakse se odrzava. Losi mehanicki sistemu su nemoguci za postelati.

Offline Otto

• Punopravni član
  • Homo Delphinus is not just a concept!
« Odgovori #296 u: Svibanj 24, 2013, 23:01:08 poslijepodne »
Kada je već tema u opticaju a ja planiram kupit bicikl, jedno pitanje za iskusnije. Jel se isplati uzet ovog Authora za čisto rekreativnu vožnju vikendom i ponekad preko tjedna na posao
http://www.tct-author.hr/artikli.php?id=691
Financije su ograničene pa je i izbor, barem u ovo doba godine, skroman :(
Ako netko ima kakvu drugu preporuku, i da zaboravio sam pitati jel 22" prevelika rama za mojih 182 cm  (90-ak+ kilograma). Prekomjernu težinu sam naveo jer onaj Author, koliko sam čitao ima jednostruke felge ;)

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #297 u: Svibanj 24, 2013, 23:19:04 poslijepodne »
daj prestanite vise s tim prepurukama bajkova koji imaju mehanicke diskove. Smetje na kvadrat koje svi koji rade malo vise km na kraju mijenjaju za nesto drugo. Jedini mehanicki disk kaj valja je avid bb7 i taj set kosta 600-700 kn vani. Za grad i opcenito voznju po normalnom vremenu v-brake je puno bolji izbor. I jeftiniji je i lakse se odrzava. Losi mehanicki sistemu su nemoguci za postelati.

ako si pratio temu vidio bi da sam to i ja napisao, samo je problem što se na sve više bicikala stavlja diskove (šugavi naravno). A za cijenu koji si naveo može dobiti hidrauliku (rabljenu).

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #298 u: Svibanj 25, 2013, 00:08:48 prijepodne »
Kada je već tema u opticaju a ja planiram kupit bicikl, jedno pitanje za iskusnije. Jel se isplati uzet ovog Authora za čisto rekreativnu vožnju vikendom i ponekad preko tjedna na posao
http://www.tct-author.hr/artikli.php?id=691
Financije su ograničene pa je i izbor, barem u ovo doba godine, skroman :(
Ako netko ima kakvu drugu preporuku, i da zaboravio sam pitati jel 22" prevelika rama za mojih 182 cm  (90-ak+ kilograma). Prekomjernu težinu sam naveo jer onaj Author, koliko sam čitao ima jednostruke felge ;)
pa cuj, nije sve u velicini rame. Cak stovise, meni je bitnija geometrija nego velicina. Onda polozaj sjedala, pomakni ga naprijed-natraga za centimetar ili dva i da vidis razliku. Uglavnom, treba sjesti i probati, ali mislim da ti je 22" previse na tu visinu. Ja imam preko 190 i ne treba mi 22".

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #299 u: Svibanj 25, 2013, 08:24:22 prijepodne »
Dex_13 navodno ima jedan Kona Dew na sniženju u CC-u (Jurja Ves, Zg) za 3000 da sam na tvom mjestu ja bih vjerovatno prvo to pogledao..