Lipanj 28, 2025, 23:30:42 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Malo o biciklima...  (Posjeta: 43820 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline igor8

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
Odg: Malo o biciklima...
« Odgovori #250 u: Svibanj 21, 2013, 14:28:28 poslijepodne »
Uglavnom sve ide onom izrekom: koliko para, toliko muzike, tak je i s biciklom, osim ako se malo pozabaviš s oglasnicima, daju se naći odlične stvari dosta jeftino...pa je malo para, dosta muzike  :)
Najbolje obići dučane s biciklima, naravno tipa keindel sport, gdje stvarno ima ponude i gdje su cijene prihvatljivije nego u nekim malim dučančićima.
Vidjeti, isprobati, jer po meni je najbitnije da ti bicikl leži. Ako ti ne paše samo ćeš se namučiti i ići drugi puta pješice.

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #251 u: Svibanj 21, 2013, 14:33:17 poslijepodne »
Zadnju suspenziju stavljaju bas iz tog razloga da bicikl krace traje  :D
i jedan EDIT:/ imam skoro 100 kg, znači bajs za muža  :D
Onaj tvoj dinamiko s linka gore bi nosio pola pod jednom, pola pod drugom rukom, a klinac bi gurao prednji kotač s jaruna do doma  :D :D :D

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
« Odgovori #252 u: Svibanj 21, 2013, 14:46:05 poslijepodne »
za oglasnik treba imati keš,dok bi kolega uzeo na rate,to je velika razlika,čini mi se sa se vrti nekakva reklama na tv, nakamura 1499 kn  ako se ne varam,malo više para a puno bolji bicikli i možeš na rate,milina

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #253 u: Svibanj 21, 2013, 15:02:42 poslijepodne »
bicikloljupci može preporuka jel ovo vrijedi novaca ili ne?
potrebno mi je za tu i tamo se provozat sa klincima do jaruna, znači muški i ženski preporuka...
znači ništa zahtjevno, nebum na sljeme i skakanje sa klupica na klupice.
hvala unaprijed
http://www.popustolovac.hr/proizvodi/dinamic-bicikl-muski-force-na-akciji-pevec-21696
klik na prospekt da se uveća  :)
takvim biciklima je u nekim zemljama zapadne Europe zabranjena prodaja zbog same sigurnosti...

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #254 u: Svibanj 21, 2013, 15:45:32 poslijepodne »
nakon puno piskaranja mogu slobodno reći da nisam dobio očekivane odgovore, znači skoro nitko konkretne preporuke...
bez uvrede i čast iznimkama... ;)
niš svoje u auto i od dućana do dućana i vjerovati prodavačima koji su neinformirani, te svojim očima.
hvala i najte zamerit kaj sam pitao  :up:

i javim se šta sam kupio i koji su moji utisci nakon odpeljanog tour de jarun  :biker:
lp

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #255 u: Svibanj 21, 2013, 15:47:39 poslijepodne »
hm, kupio sam prije 10tak godina Jumpertrecka za oko 1500kn. Bio je solidan bicikl, taman za ovako nešto što si opisao, 4-5x godišnje za provozat se. Ja sam ga vozio puno više i nakon 2-3 mjeseca su otišle ručice mjenjača, to sam mijenjao oko 1x godišnje (150kn je bio paket), a ostalo je bilo koliko toliko u redu i držao je bicikl kojih 2 godine s par servisa dok se nije raspao (popucao pogon i oni držači za pedale, mjenjači ošli, nabe i nije ga se isplatilo popravljati). Da se razumijemo nisam ga štedio.

Nakon toga kupio Fujia za 2250kn (bio "prošlogodišnji" model snižen s 3000kn) i bicikl imao jedno dobrih 5 i pol godina bez većih kvarova kad sam ga prodao za 800kn jer je otišla osovina zadnjeg kotača i trebalo je mijenjat već pogonske dijelove i kupio sam novi onda.

Dakle bio je puno izdržljiviji i kvalitetniji bicikl. Sve novo što nađeš ispod 2200kn će ti se jako brzo potrgat i stvarno je neisplativo. A još dijete vozit u sjedalici na takvom šrot biciklu ja ti nebi preporučio.

Ukoliko ti bicikl stvarno treba za 4-5x godišnje radije uzmi onda u najam što ti je netko i preporučio. A ove sve xfact, pevec, hodala itd. ti stvarno ne preporučujem. Na to kad sjedneš sa svojih 100kg sam ćeš te plastične felge iskrivit.

A sad kako hoćeš, kad kupiš nešto tako budeš se uvjerio i sam  :up: To su većinom bicikli za djecu koji im se kupe jer će ih ionako brzo prerast i potrgat pa da se nauče vozit prije nego im se kupi pravi bicikl.

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #256 u: Svibanj 21, 2013, 15:50:27 poslijepodne »
za oglasnik treba imati keš,dok bi kolega uzeo na rate,to je velika razlika,čini mi se sa se vrti nekakva reklama na tv, nakamura 1499 kn  ako se ne varam,malo više para a puno bolji bicikli i možeš na rate,milina

evo ovaj je taj sa reklame... nije neka sreća ali puno bolje od ovog pevecikla:

http://www.intersport.com.hr/sportovi/biciklizam/bicikli_za_odrasle/nakamura-muski-brdski-fusion-10_p1514#c996

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #257 u: Svibanj 21, 2013, 15:52:07 poslijepodne »

evo ovaj je taj sa reklame... nije neka sreća ali puno bolje od ovog pevecikla:

http://www.intersport.com.hr/sportovi/biciklizam/bicikli_za_odrasle/nakamura-muski-brdski-fusion-10_p1514#c996

E pa taj je otprilike u rangu tog Jumpertreka kojeg sam imao. Imao iste te RevoShift ručice mjenjača. Bolje što manje šaltati  :D

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #258 u: Svibanj 21, 2013, 16:04:11 poslijepodne »
Nisi dobio konkretan odgovor,jer ti nitko ne moze nista preporuciti za 1500kn a sto vrijedi i sto ce trajati

Ako ti je limit 3000kn,rađe kupi role svima,pa rolajte po jarunu  :)

Offline Rossi

• Punopravni član
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #259 u: Svibanj 21, 2013, 16:55:39 poslijepodne »
Nisi dobio konkretan odgovor,jer ti nitko ne moze nista preporuciti za 1500kn a sto vrijedi i sto ce trajati

sorry al ja imam doma giantov bicikl star oko 15 godina iz turbosporta i dan danas vozi, a nije bas da je i mazen i pazen i da se nije vozilo na njemu...
eto, pogledaj si giant po ducanima, za to znam da je povoljno a pristupačno jer ga kao sto i kazem i sam imam...
R-46

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #260 u: Svibanj 21, 2013, 16:57:09 poslijepodne »
joj kad se sjetim svog bicikla iz peveca...prije nekih 10tak godina sam ga dobio...
prvih par voznji je bilo sve ok, ali kasnije...nakon svake voznje je trebalo nesto dotezat, podesavat, podmazivat...ja sam mislio da to tako mora biti, jer kao puno se vozim i ne stedim ga (a u biti sam radio mozda 500km godisnje)...
promijenio sam barem 4-5 seta pedala...bez imbusa nisam smio dalje od 2 km od doma, svako malo sam morao dotezat vijak koji spaja straznji i prednji dio bicikla....
naba u straznjem kotacu se raspala, doslovno pukla...i da ne nabrajam dalje...
vozio sam ga nekih 3 godine mozda...
ali jos je ziv, i od nedavno potpuno funkcionala, sluzi za laganu voznju po po selu u slavoniji...

moj prijedlog bi bio da obides ducane, ponekad se da izmusti jos dodatni popust, mozes naletiti na zadnji bicikl iz serije ili proslogodisnje (ili starije) modele i slicno, a to ne stavljaju u ponudu na netu (ponuda na netu se jako razlikuje od ponude u ducanu, barem po mom iskustvu)

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #261 u: Svibanj 21, 2013, 17:00:36 poslijepodne »

sorry al ja imam doma giantov bicikl star oko 15 godina iz turbosporta i dan danas vozi, a nije bas da je i mazen i pazen i da se nije vozilo na njemu...
eto, pogledaj si giant po ducanima, za to znam da je povoljno a pristupačno jer ga kao sto i kazem i sam imam...

ne bi ulazio u kvalitetu ni jednog ni drugog, ali 15 godina je jako dug period...postoji mit da su se prije stvari radile kak spada, da traju, a ne da se pokvare nakon isteka garancije :D

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #262 u: Svibanj 21, 2013, 20:06:32 poslijepodne »
Pa nisi napisao najvazniju stvar - koliko km treba pedalirati do Jaruna - Gajnice ili?

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #263 u: Svibanj 22, 2013, 08:23:02 prijepodne »

Giant novi iz dućana za 1500kn ne postoji baci pogled na cijene daleko je to od povoljnog
http://www.giant-bicycles.com/hr-hr/bike-finder/

čak i da nađe negdje i prošlogodišnje modele da mu odgovara veličina i da dobije 20% popusta opet ga nema za taj novac

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #264 u: Svibanj 22, 2013, 08:44:52 prijepodne »
evo javljam da sam jučer kupio 2 bajsa, ž/m i dvije sjedalice za klnice koje nose po 22 kg.
ženski je sa košarom i paktregerom, a muški je mtb.
cijene su;
muški 949, spušten sa 1100  - http://www.pevec.hr/proizvodi/sport-auto/bicikli/mtb-dinamic-discover-10968/
ženski 1249, spušten sa 1500 - http://www.pevec.hr/proizvodi/sport-auto/bicikli/ctb-spring-silver-10986/
ženski shimano mašinica i sve vezano za brzine, ima 7 brzina.
svijetlo, dinamo,
muški 18 brzina i nisam siguran koja marka masinice.
i jedan i drugi su ok kvalitete (ženski možda malkloc kvalitetniji) koliko ja mogu vidjeti, probao sinoć i sve je ok, samo moj sic je malkoc tvrd.
dvije sjedalice svaka po 279 kn
eto budem slikao pa vam stavim danas sutra.
oba imaju garanciju 1 godinu, i dok sam kupovao sam naletio na frenda koji tamo radi, on mi je rekao da su ti bajsevi ok i ako bude ikakvih problema da će mi on zamjeniti šta god treba ili u krajnjem slučaju novi bicikl.
kupljeno u pevcu
« Zadnja izmjena: Svibanj 22, 2013, 08:49:55 prijepodne od zgmarkozg »

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #265 u: Svibanj 22, 2013, 08:50:39 prijepodne »
nađe se tu i tamo Giant za 1700-1800kn (prošlogodišnji model, afkors) ali naći veličinu u prošlogodišnjim modelima je jako jako teško... mom dečku se pogodilo i jedno i drugo tak da je uzeo gianta za 1500-1600kn prije 2god, samo što su sad cijene vjerojatno otišle gore tako da će se to sve teško poklopiti... ali nije na odmet otići u koji dučan, ili barem pogledati online što se nudi pa nazvati.. :)
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #266 u: Svibanj 22, 2013, 11:35:17 prijepodne »
prošlogodišnji (2012) Giant u rangu nekog najjeftinijeg rekreativnog onroad trekkinga za po gradu za prosječnu mušku osobu od 180cm za 1500kn ne postoji u Hrvatskoj novi iz dućana, a onaj tko mi ga nađe častim i njega sa još jednim takvim bajkom.

bicikli su samo naspram prošle godine su poskupili u prosijeku od 10-20% a rang bicikla što je prje 2god. koštalo 1600kn sad je 3000kn zato što je bicikl sada IN kako kolega koji radi u takvom dućanu kaže jer se bicikli prodaju kao halva i to po 5-6kom za jedno popodne...

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #267 u: Svibanj 22, 2013, 11:45:00 prijepodne »
istina...  :up: najbolje je kupovati na kraju sezone - ali je problem naći veličinu...  :dead:

svoj sam platila 2600 (u rujnu prošle godine kao stari model)... novi model je sad 3400... zadovoljna sam uštedom, bajkom i svime - vozi.. :)
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Rossi

• Punopravni član
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #268 u: Svibanj 22, 2013, 13:38:09 poslijepodne »
prošlogodišnji (2012) Giant u rangu nekog najjeftinijeg rekreativnog onroad trekkinga za po gradu za prosječnu mušku osobu od 180cm za 1500kn ne postoji u Hrvatskoj novi iz dućana, a onaj tko mi ga nađe častim i njega sa još jednim takvim bajkom.

bicikli su samo naspram prošle godine su poskupili u prosijeku od 10-20% a rang bicikla što je prje 2god. koštalo 1600kn sad je 3000kn zato što je bicikl sada IN kako kolega koji radi u takvom dućanu kaže jer se bicikli prodaju kao halva i to po 5-6kom za jedno popodne...

ma velim ti da je to bilo prije 15-ak god. tad ni discovi nisu postojali, pa su i cijene bile"normalnije". nisam opce gledaao nove modele i cijene nit sam znao da su sad tak skupi...
R-46

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #269 u: Svibanj 22, 2013, 20:29:08 poslijepodne »
Kolega Marko si ti to bio sa zenom danas isprobavao bajkove na jarunu oko 18h???

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #270 u: Svibanj 22, 2013, 21:35:14 poslijepodne »
Kolega Marko si ti to bio sa zenom danas isprobavao bajkove na jarunu oko 18h???
jesam, zašto pitaš?

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #271 u: Svibanj 22, 2013, 21:44:20 poslijepodne »
Zato kaj sam te onda vidio,ali nisam bio ziher  :D

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #272 u: Svibanj 22, 2013, 21:50:25 poslijepodne »
kak sam izgledal?
kak si došao do zaključka da bi to mogao biti ja?

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #273 u: Svibanj 22, 2013, 22:38:43 poslijepodne »
kak sam izgledal?
kak si došao do zaključka da bi to mogao biti ja?

Pretpostavljam po biciklima na koje si dao link

Onaj zeleni MTB je teško fulat  :D

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #274 u: Svibanj 22, 2013, 22:42:50 poslijepodne »
ma nisam bio na jarunu, i moj nije zeleni, isti je takav samo crne boje.
danas sam bio sat vremena na điranju po kvartu sa klincima i ženom i jako sam zadoljan samo kaj je sic žešće loš!