hm, kupio sam prije 10tak godina Jumpertrecka za oko 1500kn. Bio je solidan bicikl, taman za ovako nešto što si opisao, 4-5x godišnje za provozat se. Ja sam ga vozio puno više i nakon 2-3 mjeseca su otišle ručice mjenjača, to sam mijenjao oko 1x godišnje (150kn je bio paket), a ostalo je bilo koliko toliko u redu i držao je bicikl kojih 2 godine s par servisa dok se nije raspao (popucao pogon i oni držači za pedale, mjenjači ošli, nabe i nije ga se isplatilo popravljati). Da se razumijemo nisam ga štedio.
Nakon toga kupio Fujia za 2250kn (bio "prošlogodišnji" model snižen s 3000kn) i bicikl imao jedno dobrih 5 i pol godina bez većih kvarova kad sam ga prodao za 800kn jer je otišla osovina zadnjeg kotača i trebalo je mijenjat već pogonske dijelove i kupio sam novi onda.
Dakle bio je puno izdržljiviji i kvalitetniji bicikl. Sve novo što nađeš ispod 2200kn će ti se jako brzo potrgat i stvarno je neisplativo. A još dijete vozit u sjedalici na takvom šrot biciklu ja ti nebi preporučio.
Ukoliko ti bicikl stvarno treba za 4-5x godišnje radije uzmi onda u najam što ti je netko i preporučio. A ove sve xfact, pevec, hodala itd. ti stvarno ne preporučujem. Na to kad sjedneš sa svojih 100kg sam ćeš te plastične felge iskrivit.
A sad kako hoćeš, kad kupiš nešto tako budeš se uvjerio i sam

To su većinom bicikli za djecu koji im se kupe jer će ih ionako brzo prerast i potrgat pa da se nauče vozit prije nego im se kupi pravi bicikl.