Srpanj 27, 2025, 21:24:06 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: održavanje pauka  (Posjeta: 6519 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Striček Matija

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #25 u: Veljača 24, 2006, 16:33:00 poslijepodne »

Citat: zeus

tvoj Zeus je jedan predivni primjerak vrste Aphonopelma semani (Costa Rica)...
po konstrukciji tijela mislim da je ženka... ovako mi i izgleda dosta velika....
skroz predivna beštija

Offline zeus

• Novi član
  • *
održavanje pauka
« Odgovori #26 u: Veljača 24, 2006, 16:51:00 poslijepodne »

Zeus je moj pas a pauk se dosada zvao Ðuro a očito će morati biti neka Ðurica ili slično ... Hvala vam puno na obavjestim ... Idem sad po grijač i po novu malo širu i veću posudu ... Kad se počne malo šetati i penjati nadam se da ću uspjet uslikat i trbuh pa da sigurno znam je li muško ili žensko ... E i jel možda po toj njegovoj veličini možete reći koliko je star barem otprilike ... Rekli su mi tamo da nikad ovako velikog nisu dobili ... On većinom stoji na toj grani tako da ga nesmeta ako i je vlažno ... E I DALJE IMAM PROBLEM JOŠ NIJE NIŠTA JEO ... onak netjeram ga ali se brinem ... znam da oni mogu dugo bez hrane ali ipak ...

Iva & Zeus

Offline zeus

• Novi član
  • *
održavanje pauka
« Odgovori #27 u: Veljača 24, 2006, 16:52:00 poslijepodne »

I kao porijeklom je iz Costa Rice .... Znači nije baš neki jako uobičajan ...
Iva & Zeus

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
održavanje pauka
« Odgovori #28 u: Veljača 24, 2006, 17:01:00 poslijepodne »
kako znas po tijelu da je vjerojatno cura
† BLACK RAIN †

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #29 u: Veljača 24, 2006, 17:03:00 poslijepodne »
i to sto ne jede UOPCE SE NE ZAMARAJ ja sam matiju udavio mailovima zasto ne jedu oni mali pauci po 1cm...al kad su ogladnili skakali su na crva velicine njih samih. ne brini. pusti ga nek se sredi od soka koji tjedan i jest ce kad bude gladan. ne brini
† BLACK RAIN †

Offline zeus

• Novi član
  • *
održavanje pauka
« Odgovori #30 u: Veljača 24, 2006, 17:43:00 poslijepodne »

Neznam ja ali matija zna pa kaže da je vjerojatno cura ... Kupila san grijač idem ga sad staviti u terarij i kupila sam novu posudicu za vodu i taj vlagomjer .... javim se kad sve aranziram ...
Iva & Zeus

Offline zeus

• Novi član
  • *
održavanje pauka
« Odgovori #31 u: Veljača 24, 2006, 18:30:00 poslijepodne »

Evo prvo davam se svima zahvalim na pomoći ....

Eto promjenila sam zemlju tj. makla pijesak, stavila na vanjsku stranu vlagomjer i otprilike je na 72 % vlage i oko 25 C, tu sam granu okrenula i napravila sjenu paukiću, kupila novu posudu za vodu pliću i veću, i kupila sam grijač ( nije mama htjela da radim ovu jeftiniju verziju za 30 kn nego daga kupim baš u trgovini pa da jeona sigurna ), i njega sam stavila na jednu cijelu stranu terarijiu više slojeva zaljepljeno sonim ljepljivimpipcima.... Mislim da sam sada sve pokrila barem osnovno ... I već vidim kako taj paukic postaje više moj nego bratov jer se ja ova dva dana potrgala oko njega, a brat samo gleda i čeka da završim .... I sad ga nediram par dana jer je strašno sav išokiran sa današnjim i jučerašnjim promjenama ...

Još vam jedanput puno puno puno hvala na pomoći ljudi ...
Iva & Zeus

Offline Striček Matija

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #32 u: Veljača 24, 2006, 19:25:00 poslijepodne »

On veæinom stoji na toj grani tako da ga nesmeta ako i je vlažno ...

ako paucima ne paše podloga... ako im je prevlažno oni će stajat na staklu..il u ovom slučaju na drvetu...

kod Aphonopelma seemani postoje 3 colorforma... ovaj je pravi original... i ujedno i najljepši... u Hrvatskoj ih nije bilo do ove godine... prošle godine su došli oni manje lijepi "Guatemalan blue" ...

Citat: ozzy osbourne
kako znas po tijelu da je vjerojatno cura

pa... pauk je jako velik, barem meni tak izgleda na fotki, a dečki od aphonopelmi su dosta manji... a ima i još nekih fora...

stavila na vanjsku stranu vlagomjer i otprilike je na 72 % vlage i oko 25 C...

..kak to misliš na vanjsku stranu? hygrometar se nalazi u terariju ..ili izvan?!

..a grijač bi trebao biti izvan terarija.... pazi na temperaturu..i da ti staklo ne pukne...

pozdraf

Offline zeus

• Novi član
  • *
održavanje pauka
« Odgovori #33 u: Veljača 24, 2006, 22:52:00 poslijepodne »

Pa taj hygrometar se nalazi izvan terarija, a grijači kabel unutra na jednoj stranici kako ste mi rekli i okolo terarija izvana jer je jako dugačak ... Nije temperatura visoka sad se počela malo i spuštat oko 22 je sada ... E icuricaje počela mrežu lagano plest ... malo je živnila otkako je nediramo ..
Iva & Zeus

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
održavanje pauka
« Odgovori #34 u: Veljača 24, 2006, 23:07:00 poslijepodne »

Stavi hydrometat unutara jer je vazno kolika je vlaga u terariju a ne
vani

i stavi ga u centar ili malo prema dolje da tocno znas kolka je
vlaga pauku

Edited by: marin81

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
održavanje pauka
« Odgovori #35 u: Veljača 25, 2006, 08:33:00 prijepodne »
ja nemam grijače kable ali mislim da bi on trebao biti na vanjskoj strani stakla.Pazi da ti staklo ne pukne.Stavi sliku terarija nije mi jasno kako je kabel unutra i vani kaj imaš neki otvor na terariju ili nisu vrata zatvorena kako spada. pazi ako su ti vrata otvorena jer gdje pauk može provuči prednje noge može se i cjeli provuč.A kaj se tiče hygrometra marin81 ima pravo stavi ga u terarij.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #36 u: Veljača 25, 2006, 09:48:00 prijepodne »

nije mama htjela da radim ovu jeftiniju verziju za 30 kn nego daga kupim baš u trgovini pa da jeona sigurna

heheh joj vidit cemo ta razmisljanja za 6 mjeseci kad budes imala jedno ajmo bit realni minimalno 3 pauka

hygrometar unutra....kako su vec rekli nijie bitna vlaga van terarija....
† BLACK RAIN †

Offline zeus

• Novi član
  • *
održavanje pauka
« Odgovori #37 u: Veljača 25, 2006, 10:22:00 prijepodne »

nije mama htjela da radim ovu jeftiniju verziju za 30 kn nego daga kupim baš u trgovini pa da jeona sigurna

heheh joj vidit cemo ta razmisljanja za 6 mjeseci kad budes imala jedno ajmo bit realni minimalno 3 pauka

hygrometar unutra....kako su vec rekli nijie bitna vlaga van terarija....

MOLIM ???? jel to ono ako mi se svide paukići pa odlučim kupit još kojega ili ..???

evo idem ga sad jadnicu opet maltretirati jer da nije mi dobro zatvoren terarij i grijač je unutra ( možda je zbog toga stara zatvorila noćas vrata bratove sobehe he he )....

I taj hygromete ću staviti unutra iako su mi one budale u pet centru opet rekle da ide van .. a i vidjela sam na nekim slikama terarija da ide van ...

Iva & Zeus

Offline Striček Matija

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #38 u: Veljača 25, 2006, 10:27:00 prijepodne »

MOLIM ???? jel to ono ako mi se svide paukiæi pa odluèim kupit još kojega ili ..???

pa kaj neznaš? pa oni ti se razmnožavaju diobom?!

zeka peka... ozzy misli reć da je to zarazno.. i da ćeš poželjet još kojeg

I taj hygromete æu staviti unutra iako su mi one budale u pet centru opet rekle da ide van ..

...uf... pa ak su tak blesavi pa neznam sam ko ih zapošljava...

a i vidjela sam na nekim slikama terarija da ide van ...

da? di? ...čisto sumnjam... mislim... zdrav razum i logika....

Offline zeus

• Novi član
  • *
održavanje pauka
« Odgovori #39 u: Veljača 25, 2006, 10:56:00 prijepodne »

Uhhh dobro je mislim kao što sam vec rekla stvarno mi je zanimljiv ali ce mi trebat sad malo vremena dok dođem sebi od svega ovoga jer sve sto sam napravila nije valjalo ... želim ja vidjet hoće li s ovim bit sve ok a onda budemo vidjeli dalje ...

E ma ima slika tu negdje sa terarijem i vani je to sad cu bas probat naci pa ti kazem gdje je ....

Ma nisu ti u pet centru takve budale ak ih pitas nesto za pse ili macke sve znaju aliza egzoticne zivotinje ( koje po meni, nakon zadnjih par dana i svakakvih dezinformacija, nebi trebali ni prodavati) nemaju pojma baš ništa ... Kamo srece da sam naletila na vas da mi pomognete ...
Iva & Zeus

Offline zeus

• Novi član
  • *
održavanje pauka
« Odgovori #40 u: Veljača 25, 2006, 11:13:00 prijepodne »

Evo topic iznad ovoga -grijanje osvjetljenje- ima vani taj vlagomjer i mislim da sam to vidjela negdje gdje imam masu terarija na jednom topicu ... ali nema veze ... Matija malo se "poznajemo" ali trenutno mi je tvoja riječ kamen ..

Idem sad slikat cijeli terarij da vidiš ...
Iva & Zeus

Offline zeus

• Novi član
  • *
održavanje pauka
« Odgovori #41 u: Veljača 25, 2006, 11:24:00 prijepodne »

sad to izgleda malo strašno ali kontam da nije bitno kako izgleda samo da je funkcionalno ... MOLIM VAS NEMOJTE ME POSPRDAT ... Samo recite jel sad ok... Upavo sam pročitala topic koji je neka cura stavila o tome kako joj je pauk uginio za 3 dana, a nakon 2 dana što ga je dobila i sad sam malo ukomirana valjda moj neće uh ovaj bratov jel ..
Iva & Zeus

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #42 u: Veljača 25, 2006, 11:41:00 prijepodne »

HM NE NEVALJA PRVO STO MI BODE OCI JEST DA TI JE TERARIJ PREVISOK ZA TERESTRILNE VRSTE. TA SE TEMA STALNO VRTI PO FORUMU ALI NEMA VEZE REC CU TI HEHE. ma kvragu i caps

nego, to je terestrilna vrsta i visina izmedju podloge i poklopca na terariju ne smije biti visa nego sto je dijagonala nogu pauka eto to je kao neko pravilo. dakle ovo je definitivno previsoko, gle, pauk se popne na staklo i padne na to drvo i izlomi se i crkne. izgubila si pauka izgubila novac.... zasto kupit novog pauka ako mozes ovog cuvat i od te love kupit drugog?

drugo daj taj grijac pritisni uz staklo selotejpom (koja sick rijec) jr ove gumice sta ga drze...pa vidis da je predaleko staklu i da ne grije bas....vise se izgubi topline na zrak.

nadam se da je higrometar unutra.

sta jos rec ne razuvjeravaj se nikako ovo su samo dobronamjerni savjeti za tebe i 8nosca

ajde samo naprijed uredi to (ili napuni terarij zemljom al neznam dokle ti vrata dozvoljavaju ili sredi novi to je jeftino. ja si sam radim terarije bacit cu sliku kad ovog novog srdim negdje u ponedjeljak

† BLACK RAIN †

Offline Striček Matija

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #43 u: Veljača 25, 2006, 11:47:00 prijepodne »
ma mrak... sad sam se nasmijao do suza.... bome si ga omotala... ..nije bitno kak izgleda..glavno da funkcionira za početak...

ovak... egzoterin terarij ima napravljeno mjesto za grijač iza zadnje stijene...pa tu uguraj dio...sad neznam kak su to sa poklopcem riješili...

a ostali dio netrebaš omotat oko cijelog terarija... već poljepi samo po bočnim stranicama... a prednja ti mora bit da dođeš do pauka slobodna... il koristiš samo gornji poklopac...?

ovo bijelo po čoškovima.. je plijesan? to..nevalja...

a ovo..da je moja riječ kamen...mmm... nadam se da je to nekaj dobro...

Aphonopelme nisu baš osjetljive vrste...i mislim da ju je teško ubit... fakat bi se za to morala potrudit.... dakle ne brini previše..terarij je dovoljno dobar da ona normalno živi... sad samo polako i sve će bit u redu...

pozdraf
matija

Offline Striček Matija

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #44 u: Veljača 25, 2006, 12:02:00 poslijepodne »

...opet neke rečenice od ozzya ne kužim... trebao bi počet koristit točku i zarez brijem...

kaj se tiče visine terarija... što jes jes... terarij je previsok... al ako pauk ne hoda po staklu puno..onda to za početak sad nije "tolko bitno".. jer još se ovdje priča o osnovnim uvjetima života.. vlaga i toplina...ovaj terarij je brijem oko 400 kuna..iako..po mojem..bačenih... al ko voli...

uglavnom... na drvetu nebi smjelo bit oštrih "dijelova"...ako padne samo na zemlju..neće mu niš bit...

Edited by: matija

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
održavanje pauka
« Odgovori #45 u: Veljača 25, 2006, 12:23:00 poslijepodne »

Ne znam dali ti treba grijač. kolika ti je temperatura u sobi? ako je 21-23* sobna temeratura onda ti niti ne treba grijač.Eto napuni zemlju du vrata terarija ova visina koliko sa to farbao na crveno.

a drvo postavi na sredinu ako baš i padnre sa stakla da ne padne na drvo pošto je terarij malo visok.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #46 u: Veljača 25, 2006, 12:23:00 poslijepodne »
ja sam, nepismen hahaha ma sori al se meni neda pazit na to hahaha
† BLACK RAIN †

Offline st-zero

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #47 u: Veljača 25, 2006, 12:35:00 poslijepodne »
matija ono u kutovima nije plijesanj nego se to vlaga od zemlje skupila u kutovima....

Offline Striček Matija

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #48 u: Veljača 25, 2006, 12:52:00 poslijepodne »

ja sam, nepismen hahaha ma sori al se meni neda pazit na to hahaha

neda ti se pazit.. al te ljudi ne razumiju.. barem ja ne...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
održavanje pauka
« Odgovori #49 u: Veljača 25, 2006, 12:54:00 poslijepodne »

Citat: st-zero
matija ono u kutovima nije plijesanj nego se to vlaga od zemlje skupila u kutovima....

a bijelo je poradi blica? a od kud ti znaš uopće? a?
bolje bi ti bilo da mi se pozabaviš sa onim računom.. a ne ovak..