Hej....obrisal sam neuspjelo postanje slike i onu sliku iz zadnjeg posta premjestio tu iznad... Ja ti se izspričavam na prenaglim reakcijama dečkova... Već nam je svima dosta onih kretena(moram tak kad jesu)i raznih pet šopova...
e sad redom napravi kako ti kažem i sve će sa paukićem biti u redu.
1. Izvadi lampe van - jedan od glavnih razloga je sušenje zraka, pauku je potrebna visoka vlaga ( 70-80% humidity)
2. Izvadi pjesak(podhitno) Pauka izvadi tako da mu ispred njega staviš(recimo bocu od kole sa odrezanim dnom...ili nečega drugog, velićina boce ovisi o veličini pauka... i lagano ga sa nekim štapićem takneš po guzi da mališa uđe u tu bocu. Kad je mališa u nutra bez beda možeš raditi po terariju.
3. kao podlogu stavi kako su ti već rekli min 10cm, zamlju ili treset. Po mogučnosti spaliti u mikrovalki zbog sterilizacije, parazita i ostale gamadi, borovinu i ostalu crnogoricu nikako jer se od toga rade pesticidi....
4. kao zaklon možeš mu postaviti polegnuti keramički kalj za cvijeće.
5. neku umijetnu biljčicu(šumoopskrba ima najjeftinijih tih umijetnih) da terariju dodaš malo prirodnosti
6. granu možeš ostaviti.
7. posuda za vodu bi od prilike trebala biti tako velika da pauk sa svim nogama može stati u nju, ne preduboka cca 1- 1,58cm.
8. vlažiti zemlju oko posude za vodu, odnosno ja vlažim jednu terčinu terarija, onaj dio gdje je posuda.
9. granu je dobro stavljati u posudu da se u suprotnom ne bi zakopavala.
za sad toliko od mene... i na kraju jedan korisan link mog kolege Matije.
Arthropoda Hrvatska