ovo nije misgurnus na slici!
ne znam točno (ne da mi se sad tražiti) kako se zove, ali je svakako toplovodna ribica i treba ići u toplovodni akvarij!
bolesnu ribicu pod hitno treba liječiti!
molim te, pogledaj pod forum "bolesti" - ispuni tamo upitnik i ako ikako možeš, slikaj je
ako je ich u pitanju, bez krajnje ozbiljnog liječenja neće ići - uginut će ti sve riice!
osim toga, ako su 4 u 50 l - to nikako ne valja!
to je dovoljno jedva za jednu ribicu! i nemoj, molim te, sad pričati - bebe su i tako to.....
one ne samo što narastu, pa im treba prostora, već trebaju prostor da bi pravilno odrasle
imam dvije ribice koje su bile u premalenim akvarijima - njihovi su vlasnici tvrdili da im nije ništa - a obje imaju spigane repove
toliko da se jednoj tek sad, nakon dvije godine, a drugoj još uvijek nije, počeo oporavljati rep!
bojim se na si napravio jako puno grešaka, i ako želiš dobro ribicama, poslušaj nas!
dakle - previše ih je!
drugo - jesi li akvarij pripremio kako spada?
treće - ribica se nikad ne useljava u akvarij samo tako, iz dućana već se, baš zbog bolesti poput icha, drži odvojeno u karantenskom akvariju
dok se ne uvjeriš da je zdrava,dakle minimalno dva tjedna!
osim toga, molim te, pogledaj početnu stranicu našeg sitea - slike su se poprčkale, ali su članci tu
pa prvo prouči Vodič za početnike, a zatim članke o zlatnim ribicama .... .ima ih nekoliko....
nadam se da ćeš na forumu o bolestima naći dovoljno savjeta o liječenju icha - i nemoj stvarno odgađati .....