s tom limunskom je jedino problem po mojem sto se soda sjedne dolje i onda limunska pada gore na razrijeđenu sodu i ne stvara kvalitetniju reakciju ( pa se onda dogodi tek dok promučkaš) , a i koliko sam skužio da ta cijevcica u boci B koja ide do dna nema nikakvu svrhu kad je gore otvor da može podtlak vuci limunsku iz boce A, zbog te rupe tekučina neide skroz dolje u sodu, več pada kroz rupu na površinu tekučine i ne pomiješa se dobro.
Ali sve u svemu jendom na dan promučkaš bocu B i bok
Nema potrebe za muckanjem sve dok ti sva limunska ne predje u zadnju bocu/dok ne padne tlak na 1 bar...
Tehnikom difuzije se mjesa soda dovoljno. Soda bikarbona je u kristalima koji se tope u vodi u dosta blagom rastvoru. Zato ti legne sve na dno, ali, kemijskom reakcijom se oslobadja dodatna voda, a dolazi i iz smjese limunske kiseline, pa se soda ima u cemu rastopiti. Kako cijelo vrijeme soda reagira s limunskom, samim time ti stalno idu i mjehurici, pa ti oni dodatno muckaju smjesu.
Sad, da, istina je da se i kada sva limunska predje preko, jos talog nalazi dolje, ali, to mozes samo taj zadnji/predzadnji dan promjesati (meni je sa 1 bar tako poraslo na 3 i jos je 2 dana pustalo mjehurice van u prihvatljivom nivou).